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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  28/06/1993
Data da última atualização:  22/07/2011
Autoria:  GUIMARAES, T. de A.; FERREIRA, M. de L. I.
Afiliação:  EMBRAPA-DRH.
Título:  Relato de experiências de seleção de candidatos a pós-graduação.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO NACIONAL DE PESQUISA DE ADMINISTRAÇÃO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 13; REUNIÃO INTERNACIONAL DE ADMINISTRAÇÃO EM C&T, 3., 1988, São Paulo.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Graduate study; Pos-graduacao; Selection.
Thesagro:  Seleção.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE13126 - 1UMTFL - PPE01414DRHE01414
AI-SEDE13126 - 2UMTFL - PPE01414DRHE01414a
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  04/03/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MONTEIRO, M. L. G.; DELIZA, R.; MARSICO, Eliane T.; ALCANTARA, M. de; CASTRO, I. P. L.; CONTE-JUNIOR, C. A.
Afiliação:  MARIA LUCIA G. MONTEIRO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidade Federal Fluminense -UFF; ROSIRES DELIZA, CTAA; ELIANE T. MARSICO, Universidade Federal Fluminense - UFF; MARCELA DE ALCANTARA, CNPq; ISABELE P. L. DE CASTRO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; CARLOS A. CONTE-JUNIOR, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; Universidade Federal Fluminense -UFF.
Título:  What Do Consumers Think About Foods Processed by Ultraviolet Radiation and Ultrasound?
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Foods, v. 11, n. 3, 434, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.3390/foods11030434
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  his study aimed to investigate Brazilian consumers' perception concerning foods processed by ultraviolet (UV) radiation and ultrasound (US) and define consumer segments considering their socioeconomic characteristics and eating habits towards industrialized products through free word association tasks answered by 1004 participants via an online platform. UV- and US-treated foods were more frequently related to unfamiliar words/terms (21.51 and 36.95%) and negative associations (36.25 and 26.70%) than positive ones (29.89 and 24.20%), respectively. Unfamiliarity and health risk concerns were more reported for US-treated foods by women aged 18-25 and >= 46 with low income, and low and frequent industrialized products consumption, as well as for UV-treated foods by consumers <= 35 years old with low and medium income, and low and frequent industrialized products consumption. This indicates that more clear and trustworthy information is needed before introducing these products in the Brazilian market, mainly for potential target consumer groups identified in this study.
Palavras-Chave:  Emerging non-thermal technologies novel technologies UV light high-intensity ultrasound free word association; TECHNOLOGIES ACCEPTANCE ATTITUDES WILLINGNESS PRODUCTS SAFETY RISK.
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232184/1/foods-11-00434-v2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15298 - 1UPCAP - DD
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