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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  30/05/2000
Data da última atualização:  30/05/2000
Autoria:  SOUSA, I. S. F. de.
Título:  A sociedade, o cientista e o problema de pesquisa.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, v. 14, n. 3, p. 525-528, set./dez. 1997.
ISSN:  0104-1096
Idioma:  Português
Notas:  Resenha.
Thesagro:  Cientista; Pesquisa; Sociedade.
Thesaurus Nal:  research; scientists; society.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF15369 - 1ADDAP - --
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/02/2019
Data da última atualização:  02/08/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  LOPES, L. A. R.; MARTINS, M. do C. de C. e; FARIAS, L. M. de; BRITO, A. K. da S.; LIMA, G. de M.; CARVALHO, V. B. L. de; PEREIRA, C. F. de C.; CONDE JÚNIOR, A. M.; SALDANHA, T.; ARÊAS, J. A. G.; SILVA, K. J. D. e; FROTA, K. de M. G.
Afiliação:  LAYS ARNAUD ROSAL LOPES, UFPI; MARIA DO CARMO DE CARVALHO E MARTINS, UFPI; LUCIANA MELO DE FARIAS, UFPI; ANA KAROLINNE DA SILVA BRITO, UFPI; GEOVANNI DE MORAIS LIMA, UFPI; VANESSA BRITO LIRA DE CARVALHO, UFPI; CRISTIAN FRANCISCO DE CARVALHO PEREIRA, UFPI; AÍRTON MENDES CONDE JÚNIOR, UFPI; TATIANA SALDANHA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; JOSÉ ALFREDO GOMES ARÊAS, Universidade de São Paulo; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; KAROLINE DE MACÊDO GONÇALVES FROTA, UFPI.
Título:  Cholesterol-Lowering and Liver-Protective Effects of Cooked and Germinated Mung Beans (Vigna radiata L.).
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Nutrients, v. 10, n. 821, p. 1-13, 2018.
DOI:  doi.org/10.3390/nu10070821
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We investigated the hypocholesterolemic and liver-protective effects of cooked and germinated whole mung beans. Hamsters were fed for 28 days on diets rich in saturated fatty acids and cholesterol, differing only in protein source (20%): casein, cooked whole mung bean, and germinated mung bean. After 28 days, we found reduced plasma concentrations of total cholesterol and non-HDL cholesterol, increased faecal cholesterol excretion, and reduced levels of asparagine aminotransferase and alanine aminotransferase enzymes in the liver. Reduction in hepatic lipid deposition was observed between each of the mung bean groups relative to the casein group. In addition, the animals of the geminated mung bean group showed a lack of inflammatory infiltrate and better vascularisation of the hepatic tissue. Results from this study show significant hypocholesterolemic and liver-protective properties of the mung bean, which are further enhanced after germination.
Palavras-Chave:  Doença cardiovascular; Metabolismo lipídico.
Thesagro:  Germinação; Proteína.
Thesaurus NAL:  Cardiovascular diseases; Fatty liver; Germination; Lipid metabolism; Vigna.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192969/1/ArtigoKaeselNutrients10.2018.pdf
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Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN32554 - 1UPCAP - DD
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