|
|
Registros recuperados : 39 | |
21. | | STEPHANO FILHO, R.; PEREIRA, C. C.; COELHO, S. V. B.; ROSA, S. D. V. F. da; SOUZA, L. N. C. de; COELHO, L. F. S. Ação antioxidante em sementes de Coffea arabica L. com elevado nível de deterioração. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UFLA, 29., 2016, Lavras. [Anais...] Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
22. | | SIMEONE, M. L. F.; COELHO, L. F. D.; SOUZA, E. de A.; LEAL, M. C. B.; PARRELLA, R. A. da C. Avaliação do Brix e perfil de açúcares em diferentes genótipos de sorgo sacarino. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
23. | | ABREU, G. F. de; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; CLEMENTE, A. da C. S.; COELHO, L. F. S.; ROSA, S. D. V. F. da. Alterações na coloração de grãos de café em função das operações pós-colheita. Coffee Science, Lavras, v.10, n.4, p.429-436, out./dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
24. | | COELHO, S. V. B.; FIGUEIREDO, M. A. de; CLEMENTE, A. da C. S.; COELHO, L. F. S.; ROSA, S. D. V. F. da. Alterações fisiológicas e bioquímicas em sementes de café secas em sílica gel e soluções salinas saturadas. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v.50, n.6, p.483-491, jun. 2015 Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
26. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; SILVA, E. H. F. M. da; VIANA, R. da S.; VIEIRA JUNIOR, N. A.; FERREIRA, W. P. M. Graphene: A new technology for agriculture. Research, Society and Development, v. 10, n. 2, e56610212827, 2021. p. 1-11. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
27. | | PREISINGER, H.; AGUIAR, M. O.; ARAUJO, R. da C.; COELHO, L. F.; GASPAROTTO, L.; GOTTSBERGER, G.; MORAIS, R. R. de; RICHTER, K.; SKATULLA, M.; LIEBEREI, R. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS, 2000, Hamburg. Programa and abstracts... Hamburg: University, 2000. p. 113 Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
28. | | PREISINGER, H.; AGUIAR, M. O.; ARAÚJO, R. da C.; COÊLHO, L. F.; GASPAROTTO, L.; GOTTSBERGER, G.; MORAIS, R. R. de; RICHTER, K.; SKATULLA, M.; LIEBEREI, R. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: GERMAN-BRAZILIAN WORKSHOP ON NEOTROPICAL ECOSYSTEMS. ACHIEVEMENTS AND PROSPECTS OF COOPERATIVE RESEARCH, 2000, Hamburg. Proceedings... Hamburg: SHIFT: MADAM: WAVES, 2002. p. 211. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
29. | | PREISINGER, H.; SKATULLA, M.; RICHTER, K.; LIEBEREI, R.; GOTTSBERGER, G.; ARAÚJO, R. da C.; MORAIS, R. R. de; GASPAROTTO, L.; COELHO, L. F. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: SHIFT PROJECT ENV 23 (Manaus-AM). Recuperação de áreas degradadas e abandonadas, através de sistemas de policultivo. Manaus: EMBRAPA-CPAA: University of Hamburg, 1998. p. 22-30. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Florestas. |
| |
30. | | PREISINGER, H.; SKATULLA, M.; RICHTER, K.; LIEBEREI, R.; GOTTSBERGER, G.; ARAUJO, R. da C.; MORAIS, R. R. de; GASPAROTTO, L.; COELHO, L. F. Indicator value of anthropogenic vegetation in the Amazon. In: SHIFT - WORKSHOP, 3., 1998, Manaus. Proceedings... Bonn: BMBF, 1998. p. 313-320. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
| |
31. | | GUIMARÃES, G. C.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, L. F. S.; VEIGA, A. D.; CLEMENTE, A. da C. S. Avaliação do potencial germinativo de sementes de café em estádio precoce do desenvolvimento. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
32. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; MENDES, L. W.; MENDES, R.; MORANDI, M. A. B.; BARTH, G.; VIANA, R. S.; VILELA, E. S. D. The use of indigenous bacterial community as inoculant for plant growth promotion in soybean cultivation. Archives of Agronomy and Soil Science, (2021). p. 1-16. On-line first. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
33. | | CHAVES, A. R. C. da S.; ROSA, S. D. V. F. da; FREIRE, A. I.; MATOS, D. P. de; SANTOS, F. C.; COELHO, L. F.; FREITAS, M. N. de; PINTO, R. S. R. Atividades das enzimas catalase e esterase em sementes de café produzidas sob diferentes tratamentos de fertirrigação. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
34. | | MAY, A.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; VILELA, E. S. D.; SANTOS, M. de S.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; VIANA, R. da S. Soybean extracts can improve plant development. Scientia Agricola, v. 80, e20210102, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
35. | | ROSA, S. D. V. F. da; CLEMENTE, A. da C. S.; CAIXETA, F.; PEREIRA, C. C.; COELHO, L. F. S.; ABREU, L. A. de S.; NEVES, C.; VILELA, A. L. Aspectos fisiológicos e sanitários de grãos de café submetidos ao processamento, secagem e armazenamento. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
36. | | MAY, A.; COELHO, L. F.; SILVA, E. H. F. M. da; VIEIRA JUNIOR, N. A.; VIANA, R. S.; VERDIAL, M.; GONZAGA, A. R.; BORATTO, V. N. M.; BORATTO, I. V.; CARVALHO, P. Use of plant extracts from healthy soybean and potato plants for treatments of plants of the same species. Research, Society and Development, v. 10, n. 12, e225101220351, 2021. p. 1-18. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
| |
37. | | ABRAHÃO, J. S.; FERNANDES, A. T. S.; ASSIS, F. L.; GUEDES, M. I.; DRUMOND, B. P.; LEITE, J. de A.; COELHO, L. F. L.; TURRINI, F.; FONSECA, F. G.; LOBATO, Z. I. P.; MADUREIRA, M.; FERREIRA, P. C.; BONJARDIM, C. A.; TRINDADE, G. S.; KROON, E. G. Human vaccinia virus and pseudocowpox virus co-infection: clinical description and phylogenetic characterization. Journal of Clinical Virology, v. 48, p. 69-72, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
| |
38. | | BARROS, J. D.; ARCOVERDE, G. F. B.; CARVALHO, A. C. F. de; VILA, A. J. T.; FAUSTINO, A. B.; MELO, A. A. de; VERAS, A. L.; MARTINS, C. S. G.; MELO, D. M. A. de; SANTOS, D. C. dos; VERDE, D. C. A. L.; TROVÃO, D. M. de B. M.; SILVA, E. S. da; SILVA, E. D. da C.; BARBOSA, E.; SILVA, F. G. C. da; ARAÚJO, H. F. P. de; MAIA, I. C.; SA, I. B.; RODRIGUES, J. de D.; CUNHA, J. E.; COSTA, J. D. da; CARVALHO, J. V.; LIMA, L. de C.; SANTOS, L. M. dos; ARAÚJO, L. N. de; COELHO, L. F. M.; VEIGA, M. E. B. da; ARAÚJO, M. C.; OLIVEIRA, M. G. de; MELO, M. G. P. de; GADELHA, M. A. da M. B.; SANTOS, M. C. dos; LIRA FILHO, P. de B.; LIMA, R. B. de; BATISTA, R. D.; OLIVEIRA, T. C. T. de; BEZERRA, U. A.; SOUZA, V. N. de. Processo participativo sobre degradação da terra em regiões do Semiárido brasileiro. São José dos Campos: SP, INPE, 2023. 53 p. il. color sid.inpe.br/mtc-m21d/2023/04.18.16.48-RPQ Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
39. | | RAMOS, F. N.; MORTARA, S. R.; MONALISA-FRANCISCO, N.; ELIAS, J. P. C.; MENINI NETO, L.; FREITAS, L.; KERSTEN, R. de A.; AMORIM, A. M.; MATOS, F. B. de; NUNES-FREITAS, A. F.; ALCANTARA, S.; ALEXANDRE, M. H. N.; ALMEIDA-SCABBIA, R. J. de; ALMEIDA, O. J. G. de; ALVES, F. E.; ALVES, R. M. de O.; ALVIM, F. S.; ANDRADE, A. C. S. de; ANDRADE, S. de; AONA, L. Y. S.; ARAUJO. A. C.; ARAÚJO, K. C. T. de; ARIATI, V.; ASSIS, J. C.; AZEVEDO, C. O. de; BARBOSA, B. F.; BARBOSA, D. E. F.; BARBOSA, F. dos R.; BARROS, F. de; BASILIO, G. A.; BATAGHIN, F. A.; BERED, F.; BIANCHI, J. S.; BLUM, C. T.; BOETLER, C. R.; BONNET, A.; BRANCALION, P. H. S.; BREIER, T. B.; BRION, C. de T.; BUZATTO, C. R.; CABRAL, A.; CADORIN, T. J.; CAGLIONI, E.; CANÊZ, L.; CARDOSO, P. H.; CARVALHO, F. S. de; CARVALHO, R. G.; CATHARINO, E. L. M.; CEBALLOS, S. J.; CEREZINI, M. T.; CÉSAR, R. G.; CESTARI, C.; CHAVES, C. J. N.; CITADINE-ZANETTE, V.; COELHO, L. F. M.; COFFANI-NUNES, J. V.; COLARES, R.; COLLETTA, G. D.; CORRÊA, N. de M.; COSTA, A. F. da; COSTA, G. M. da; COSTA, L. M. S.; COSTA, N. G. S.; COUTO, D. R.; CRISTOFOLINI, C.; CRUZ, A. C. R. da; DEL NERI, L. A.; DI PASQUO, M.; DIAS, A. dos S.; DIAS, L. do C. D.; DISLICH, R.; DUARTE, M. C.; FABRICANTE, J. R.; FARACHE, F. H. A.; FARIA, A. P. G. de; FAXINA, C.; FERREIRA, M. T. M.; FISCHER, E.; FONSECA, C. R.; FONTOURA, T.; FRANCISCO, T. M.; FURTADO, S. G.; GALETTI, M.; GALETTI, M.; GARBIN, M. L.; GASPER, A. L. de; GOETZE, M.; GOMES-DA-SILVA, J.; GONÇALVES, M. F. A.; GONZAGA, D. R.; SILVA, A. C. G. e; GUARALDO, A. de C.; GUARINO, E. de S. G.; GUISLON, A. V.; HUDSON, L. B.; JARDIM, J. G.; JUNGBLUTH, P.; KAESER, S. dos S.; KESSOUS, I. M.; KOCH, N. M.; KUNIYOSHI, Y. S.; LABIAK, P. H.; LAPATE, M. E.; SANTOS, A. C. L.; LEAL, R. L. B.; LEITE, F. S.; LEITMAN, P.; LIBONI, A. P.; LIEBSCH, D.; LINGNER, D. V.; LOMBARDI, J. A.; LUCAS, E.; LUZZI, J. dos R.; MAI, P.; MANIA, L. F.; MANTOVANI, W.; MARAGNI, A. G.; MARQUES, M. C. M.; MARQUEZ, G.; MARTINS, C.; MARTINS, L. do N.; MARTINS, P. L. S. S.; MAZZIERO, F. F. F.; MELO, C. de A.; MELO, M. M. F. de; MENDES, A. F.; MESACASA, L.; MORELLATO, L. P. C.; MORENO, V. de S.; MULLER, A.; MURAKAMI, M. M. da S.; CECCONELLO, E.; NARDY, C.; NERVO, M. H.; NEVES, B.; NOGUEIRA, M. G. C.; NONATO, F. R.; OLIVEIRA-FILHO, A. T. de; OLIVEIRA, C. P. L. de; OVERBECK, G. E.; MARCUSSO, G. M.; PACIENCIA, M. L. B.; PADILHA, P.; PADILHA, P. T.; PEREIRA, A. C. A.; PEREIRA, L. C.; PEREIRA, R. A. S.; PINCHEIRA-ULBRICH, J.; PIRES, J. S. R.; PIZO, M. A.; PÔRTO, K. C.; RATTIS, L.; REIS, J. R. de M.; REIS, S. G. dos; ROCHA-PESSÔA, T. C.; ROCHA, C. F. D.; ROCHA, F. S.; RODRIGUES, A. R. P.; RODRIGUES, R. R.; ROGALSKI, J. M.; ROSANELLI, R. L.; ROSSADO, A.; ROSSATTO, D. R.; ROTHER, D. C.; RUIZ-MIRANDA, C. R.; SAITER, F. Z.; SAMPAIO, M. B.; SANTANA, L. D.; SANTOS, J. S. dos; SARTORELLO, R.; SAZIMA, M.; SCHMITT, J. L.; SCHNEIDER, G.; SCHROEDER, B. G.; SEVEGNANI, L.; SILVA JÚNIOR, V. O.; SILVA, F. R. da; SILVA, M. J. da; SILVA, M. P. P.; SILVA, R. G.; SILVA, S. M.; SINGER, R. B.; SIQUEIRA, G.; SOARES, L. E.; SOUSA, H. C. de; SPIELMANN, A.; TONETTI, V. R.; TONIATO, M. T. Z.; ULGUIM, P. S. B.; VAN DEN BERG, C.; VAN DEN BERG, E.; VARASSIN, I. G.; SILVA, I. B. V. da; VIBRANS, A. C.; WAECHTER, J. L.; WEISSENBERG, E. W.; WINDISCH, P. G.; WOLOWSKI, M.; YAÑEZ, A.; YOSHIKAWA, V. N.; ZANDONÁ, L. R.; ZANELLA, C. M.; ZANIN, E. M.; ZAPPI, D. C.; ZIPPARRO, V. B.; ZORZANELLI, J. P. F.; RIBEIRO, M. C. Atlantic epiphytes: a data set of vascular and non-vascular epiphyte plants and lichens from the Atlantic Forest. Ecology, v. 100, n. 2, e02541, 2019. 59 p. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
| |
Registros recuperados : 39 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
01/09/2021 |
Data da última atualização: |
15/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MAY, A.; COELHO, L. F.; PEDRINHO, A.; BATISTA, B. D.; MENDES, L. W.; MENDES, R.; MORANDI, M. A. B.; BARTH, G.; VIANA, R. S.; VILELA, E. S. D. |
Afiliação: |
ANDRE MAY, CNPMA; LUCIANA FONTES COELHO; ALEXANDRE PEDRINHO, ESALQ-USP; BRUNA DURANTE BATISTA, Western Sydney University; LUCAS WILLIAM MENDES, CENA-USP; RODRIGO MENDES, CNPMA; MARCELO AUGUSTO BOECHAT MORANDI, CNPMA; GABRIEL BARTH, ABC Research Foundation; RONALDO SILVA VIANA, UNESP; ELKE SIMONI DIAS VILELA, CNPMA. |
Título: |
The use of indigenous bacterial community as inoculant for plant growth promotion in soybean cultivation. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Archives of Agronomy and Soil Science, (2021). p. 1-16. |
ISSN: |
0365-0340 |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/03650340.2021.1964017 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
On-line first. |
Conteúdo: |
Abstract: We characterized the bacterial community in shoot and rhizosphere of healthy adult soybean plants grown in two differentially managed soils. Then, these communities were transplanted to seeds to assess their effect on seedling development. The bacterial communities of inoculated soybean seedlings were assessed through 16S rRNA amplicon sequencing and seedlings' growth was measured. The diversity in the bacterial consortium inoculum prepared from the rhizosphere was higher than those from the shoot. However, the application of bacterial consortium in seedling had no influence on diversity. The resulting bacterial community of seedlings inoculated with bacterial consortium presented an enrichment of specific plant growth-promoting groups, such as Gammaproteobacteria (Enterobacter, Pseudomonas, and Xanthomonas). The predicted potential functions showed an increased abundance of functions related to plant protection and nutrition. The application of bacterial consortium from the shoot of soybean plants grown in the soil with a previous history of soybean cultivation increased the seedling radicle length, hypocotyl length, and total dry weight by 44%, 30%, and 29%, respectively. Our study showed that selecting a consortium of indigenous microbes as inoculants is a potential approach to enhance the use and impacts of plant beneficial microorganisms on plant growth and possibly productivity. |
Palavras-Chave: |
16s rRNA. |
Thesagro: |
Bactéria não Patogênica; Estimulante de Crescimento Vegetal; Tratamento de Semente. |
Thesaurus NAL: |
Microbiome; Plant growth-promoting rhizobacteria; Proteobacteria; Seedlings. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
LEADER 02505naa a2200361 a 4500 001 2133996 005 2022-03-15 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0365-0340 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/03650340.2021.1964017$2DOI 100 1 $aMAY, A. 245 $aThe use of indigenous bacterial community as inoculant for plant growth promotion in soybean cultivation.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aOn-line first. 520 $aAbstract: We characterized the bacterial community in shoot and rhizosphere of healthy adult soybean plants grown in two differentially managed soils. Then, these communities were transplanted to seeds to assess their effect on seedling development. The bacterial communities of inoculated soybean seedlings were assessed through 16S rRNA amplicon sequencing and seedlings' growth was measured. The diversity in the bacterial consortium inoculum prepared from the rhizosphere was higher than those from the shoot. However, the application of bacterial consortium in seedling had no influence on diversity. The resulting bacterial community of seedlings inoculated with bacterial consortium presented an enrichment of specific plant growth-promoting groups, such as Gammaproteobacteria (Enterobacter, Pseudomonas, and Xanthomonas). The predicted potential functions showed an increased abundance of functions related to plant protection and nutrition. The application of bacterial consortium from the shoot of soybean plants grown in the soil with a previous history of soybean cultivation increased the seedling radicle length, hypocotyl length, and total dry weight by 44%, 30%, and 29%, respectively. Our study showed that selecting a consortium of indigenous microbes as inoculants is a potential approach to enhance the use and impacts of plant beneficial microorganisms on plant growth and possibly productivity. 650 $aMicrobiome 650 $aPlant growth-promoting rhizobacteria 650 $aProteobacteria 650 $aSeedlings 650 $aBactéria não Patogênica 650 $aEstimulante de Crescimento Vegetal 650 $aTratamento de Semente 653 $a16s rRNA 700 1 $aCOELHO, L. F. 700 1 $aPEDRINHO, A. 700 1 $aBATISTA, B. D. 700 1 $aMENDES, L. W. 700 1 $aMENDES, R. 700 1 $aMORANDI, M. A. B. 700 1 $aBARTH, G. 700 1 $aVIANA, R. S. 700 1 $aVILELA, E. S. D. 773 $tArchives of Agronomy and Soil Science, (2021). p. 1-16.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|