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Registros recuperados : 17 | |
1. | | AQUINO, L. P.; BORGES, S. V.; QUEIROZ, F.; ANTONIASSI, R.; CIRILLO, M. A. Extraction of oil from pequi fruit (Caryocar Brasiliense, Camb.) using several solvents and their mixtures. Grasas y Aceites, Madrid, v. 62, n. 3, p. 245-252, Jul./Sept. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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4. | | ROSA, S. D. V. F. da; FREITAS, M. N. de; SAÚDE, A.; PEREIRA, C. C.; CIRILLO, M. A. Imagens digitais do teste de tetrazólio para avaliar a qualidade de grãos de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. | | AQUINO, L. P.; FERRUA, F. Q.; BORGES, S. V.; ANTONIASSI, R.; CORREA, J. L. G.; CIRILLO, M. A. Influência da secagem do pequi (Caryocar brasiliense Camb.) na qualidade do óleo extraído. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 29, n. 2, p. 354-357, abr./jun. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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6. | | NASCIMENTO, M.; NASCIMENTO, A. C. C.; CIRILLO, M. A.; FERREIRA, A.; PETERNELLI, L. A.; FERREIRA, R. de P. Association between responses obtained using adaptability and stability methods in alfalfa. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 6, p. 2545-2554, nov./dez. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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8. | | CLEMENTE, A. da C. S.; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CAIXETA, F.; ROSA, S. D. V. F. da. Aplicações de técnicas de análise multivariada na avaliação da qualidade química e sensorial de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 8., 2013, Salvador. Sustentabilidade e inclusão Social. Brasília, DF: Embrapa Café, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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9. | | AQUINO, L. P.; VIEIRA, A. P.; FERRUA, F. Q.; BORGES, S. V.; ANTONIASSI, R.; CIRILLO, M. A. Estudo da extração do óleo de pequi (caryocar brasiliense cam.) por vários solventes e suas misturas. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | ABREU, G. F. de; ROSA, S. D. V. F. da; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CLEMENTE, A. C. S.; BORÉM, F. M. Simultaneous optimization of coffee quality variables during storage. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campo Grande, MS, v. 21, n. 1, p. 56-60, 2017 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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11. | | RIBEIRO, D. E.; BOREM, F. M.; CIRILLO, M. A.; PRADO, M. V. B.; FERRAZ, V. P.; ALVES, H. M. R.; TAVEIRA, J. H. da S. Interaction of genotype, environment and processing in the chemical composition expression and sensorial quality of Arabica coffee. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 27, p. 2412-2422, July, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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14. | | CLEMENTE, A. da C. S.; CIRILLO, M. A.; MALTA, M. R.; CAIXETA, F.; PEREIRA, C. C.; ROSA, S. D. V. F. da. Operações pós-colheita e qualidade físico-química e sensorial de cafés. Coffee Science, Lavras, v.10, n.2, p.233-241, abr./jun. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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15. | | LIMA, P. S. G.; REIS, E. S.; CORRÊA, R. M.; CIRILLO, M.; PINTO, J. E. B. P.; SANTOS, J. B. dos; LAMEIRA, O. A. Estabelecimento da concentração de nitrogênio total no meio de cultura para micropropagação de ipeca, Psychotria ipecacuanha (brot.) Stokes. Horticultura Brasileira, v. 20, n. 2, p. 348, jul. 2002. Suplemento 1. Resumos apresentados no Congresso Brasileiro de Olericultura, 42.; Congresso Latino Americano de Horticultura, 11. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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16. | | LIMA, P. S. G.; REIS, E. S.; CORRÊA, R. M.; CIRILLO, M.; PINTO, J. E. B. P.; SANTOS, J. B. dos; LAMEIRA, O. A. Estabelecimento da concentração de nitrogênio total no meio de cultura para micropropagação de ipeca, Psychotria ipecacuanha (brot.) Stokes. Horticultura Brasileira, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Cópia de trabalho editado em CD-ROM que contém os resumos expandidos do 42º Congresso Brasileiro de Olericultura e 11º Congresso Latino Americano de Horticultura, Uberlândia, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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17. | | FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 17 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/05/2020 |
Data da última atualização: |
15/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. |
Afiliação: |
TATIANA BOTELHO FANTAZZINI, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; GLADYSTON RODRIGUES CARVALHO, EPAMIG; GILBERTO RODRIGUES LISKA, UNIPAMPA; MARIA LAENE MOREIRA DE CARVALHO, UFLA; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFLA; MARCELO ÂNGELO CIRILLO, UFLA; FERNANDO AUGUSTO SALES RIBEIRO, UFLA. |
Título: |
Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.15258/sst.2020.48.2.05 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the Brazilian National System of Seeds and Seedlings, coffee seeds are evaluated by the germination or tetrazolium test. However, differences have been observed between the results of these tests in various studies, especially when the seeds have a lower level of quality. Given this situation, the aim of this study was to evaluate the correlation between historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test in samples of coffee seeds using Generalized Additive Models for Location, Scale and Shape (GAMLSS). Historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test of coffee seeds originating from different cultivars and different crop seasons were used. The zero-or-one inflated beta GAMLSS is suitable for fitting data from the germination test and from the tetrazolium test. The estimate of viability by the tetrazolium test varies according to the germination percentage class. There are greater GAMLSS correlations between the percentages of normal seedlings and of viability in the tetrazolium test for germination values above 70%, and low correlations below this value, showing that evaluation of coffee seeds based only on the tetrazolium test may not correspond to actual physiological performance. |
Thesagro: |
Café; Germinação; Teste de Sementes. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213051/1/correlation-between-historical-data-of-the-germination-test.pdf
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Marc: |
LEADER 02074naa a2200253 a 4500 001 2122355 005 2020-05-15 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.15258/sst.2020.48.2.05$2DOI 100 1 $aFANTAZZINI, T. B. 245 $aCorrelation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aIn the Brazilian National System of Seeds and Seedlings, coffee seeds are evaluated by the germination or tetrazolium test. However, differences have been observed between the results of these tests in various studies, especially when the seeds have a lower level of quality. Given this situation, the aim of this study was to evaluate the correlation between historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test in samples of coffee seeds using Generalized Additive Models for Location, Scale and Shape (GAMLSS). Historical data of results of the germination test and of the tetrazolium test of coffee seeds originating from different cultivars and different crop seasons were used. The zero-or-one inflated beta GAMLSS is suitable for fitting data from the germination test and from the tetrazolium test. The estimate of viability by the tetrazolium test varies according to the germination percentage class. There are greater GAMLSS correlations between the percentages of normal seedlings and of viability in the tetrazolium test for germination values above 70%, and low correlations below this value, showing that evaluation of coffee seeds based only on the tetrazolium test may not correspond to actual physiological performance. 650 $aCafé 650 $aGerminação 650 $aTeste de Sementes 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 700 1 $aCARVALHO, G. R. 700 1 $aLISKA, G. R. 700 1 $aCARVALHO, M. L. M. de 700 1 $aCOELHO, S. V. B. 700 1 $aCIRILLO, M. A. 700 1 $aRIBEIRO, F. A. S. 773 $tSeed Science and Technology$gv. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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