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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/03/2018
Data da última atualização:  20/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BIER, D.; TUTIJA, J. F.; PASQUATTI, T. N.; OLIVEIRA, T. L.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V.
Afiliação:  Daniele Bier, FAMEZ/Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS; Juliane F. Tutija, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Taynara N. Pasquatti, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Tayná L. Oliveira, Curso de Medicina Veterinária/Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; NEWTON VALERIO VERBISCK, CNPGC.
Título:  Identificação por espectrometria de massa MALDI-TOF de Salmonella spp. e Escherichia coli isolados de carcaças bovinas.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 12, p. 1373-1379, dezembro 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em inglês: MALDI-TOF mass spectrometry identification of Salmonella spp. and Escherichia coli isolated from bovine carcasses.
Conteúdo:  The aim of this study was to introduce matrix-assisted laser desorption/ionization (MALDI) time-of-flight (TOF) mass spectrometry to improve the traditional microbiological method for the detection of Salmonella spp. and Escherichia coli in beef carcasses. Two hundred seventy samples from 90 beef carcasses were evaluated. The methodologies described in ISO 6579:2002 and in the Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods were used for Salmonella spp. and E. coli isolation, respectively. MALDI-TOF analysis were performed on tryptone soya broth suspension isolates or directly from nutrient agar colonies, from the positive, inconclusive or negative biochemically tested samples for Salmonella and E. coli. Mass profiles were acquired on an Autoflex III SmartBeam MALDI-TOF mass spectrometer and the raw spectra were processed using the MALDI Biotyper software (Bruker Daltonics). According to the preliminary identification based on colony morphology and the biochemical reactions, seven isolates were positive for Salmonella spp. Through MALDI Biotyper these seven isolates were also classified as belonging to the genus Salmonella and further identified as S. enterica. Four isolates showing unusual phenotypic characteristics and inconclusive results in biochemical tests for Salmonella were identified as belonging to Citrobacter and Proteus genera after MALDI analysis. Regarding Escherichia coli, 37 were positive for species biochemical testing which MALDI Biotyper... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  MALDI–TOF; Slaughterhouse.
Thesagro:  Escherichia Coli; Salmonella spp.
Thesaurus Nal:  Beef carcasses; Enterobacteriales; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174160/1/Identificacao-por-espectrometria-de-massa-MALDI-TOF.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174156/1/Identificacao-por-espectrometria-de-massa-MALDI-TOF.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62311 - 1UPEAP - DD
CNPGC17086 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Roraima; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  17/11/2016
Data da última atualização:  18/11/2016
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MACIEL, P. O.; BENAVIDES, M. V.; WEBBER, D. C.; CHAGAS, E. C.; BRANDÃO, F. R.; AQUINO-PEREIRA, S. L.; FUJIMOTO, R. Y.
Afiliação:  PATRICIA OLIVEIRA MACIEL, CNPASA; MAGDA VIEIRA BENAVIDES, CNPASA; DANIEL CHAVES WEBBER, CNPASA; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; FRAMIR RODRIGUES BRANDÃO; SANDRO LORIS AQUINO PEREIRA, CPAF-Roraima; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC.
Título:  Caracterização sanitária em cultivos de tambaqui no Estado do Amazonas - polo de produção de Rio Preto da Eva.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Palmas: Embrapa Pesca e Aquicultura, 2016.
Páginas:  33 p.
Série:  (Embrapa Pesca e Aquicultura. Documentos, 27).
ISSN:  2318-1400
Idioma:  Português
Conteúdo:  Introdução. Dados gerais da região onde se encontram as propriedades aquícolas. Caracterização das propriedades e manejos adotados. Características da localização e infraestrutura da propriedade. Estruturas de cultivo. Qualidade da água e preparação de viveiros. Aquisição de formas jovens. Manejo. Alimentação. Doenças. Mão-de-obra e assistência técnica. Comercialização. Considerações finais. Referências.
Palavras-Chave:  Amazonas; Região Norte; Sanidade.
Thesagro:  Colossoma macropomum; Peixe de água doce; Tambaqui.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150133/1/CNPASA-2016-doc27.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA426 - 1UMTFL - DDCNPASA_FL312016.031
CPAA36044 - 1UPCFL - DD
CPAF-RR15234 - 1UPCFL - DDS2016.058S2016.058
CPATC24854 - 1UPCFL - DD
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