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Registros recuperados : 67 | |
10. | | SIGNOR, D.; DEON, M. D.; CERRI, C. E. P. Teores De C na biomassa microbiana do solo em diferentes usos da terra na periferia leste da Amazônia. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | CARVALHO, J. L. N.; AVANZI, J. C.; CERRI, C. E. P.; CERRI, C. C. Adequação dos sistemas de produção rumo à sustentabilidade ambiental. In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 19, p. 673-692. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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13. | | SILVA, C. A.; CERRI, C. E. P.; ANDRADE, C. A. de; MARTIN NETO, L.; BETTIOL, W. Matéria orgânica do solo: ciclo, compartimentos e funções. In: BETTIOL, W.; SILVA, C. A.; CERRI, C. E. P.; MARTIN NETO, L.; ANDRADE, C. A. de (ed.). Entendendo a matéria orgânica do solo em ambientes tropical e subtropical. Brasília, DF: Embrapa, 2023. cap. 1. p. 17-47. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente. |
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14. | | SIGNOR, D.; ZANI, C. F.; PALADINI, A. A.; DEON, M. D. I.; CERRI, C. E. P. Estoques de carbono e qualidade da matéria orgânica do solo em áreas cultivadas com cana-de-açúcar Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 38, n. 5. p. 1402-1410, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | PUGA, A. P.; GRUTZMACHER, P.; CERRI, C. E. P.; RIBEIRINHO, V. S.; ANDRADE, C. A. de. Biochar-based nitrogen fertilizers: greenhouse gas emissions, use efficiency, and maize yield in tropical soils. Science of The Total Environment, v. 704, article 135375, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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18. | | CERRI, C. E. P.; ABBRUZZINI, T. F.; BRANDANI, C. B.; DURIGAN, M. R.; SIGNOR, D. Soil carbon stocks and greenhouse gas emissions from agrosystems in Brazil. In: GEROLD, G.; JUNGKUNST, H. F.; WANTZEN, K. M.; SCHÖNENBERG, R.; AMORIM, R. S. S.; COUTO, E. G.; MADARI, B.; HOHNWALD, S. (Ed.). Interdisciplinary Analysis carbon-optimized land management strategies for Southern Amazonia. Göttingen: Universitätsverlag Göttingen, 2014. p. 41-59. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | DEON, D. S.; DEON, M. D. I.; CERRI, C. E. P. Teores de C na biomassa microbiana do solo em diferentes usos da terra na periferia Leste da Amazônia. Fertbio 2012 In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa, MG: SBCS, 2012. 3 p. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Cocais. |
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20. | | RITTL, T. F.; CANISARES, L.; SAGRILO, E.; BAHL, K. B.; DANNENMANN, M.; CERRI, C. E. P. Temperature sensitivity of soil organic matter decomposition varies with biocharapplication and soil type. Pedosphere, v. 30, n. 3, p. 336-342, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 67 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/10/2013 |
Data da última atualização: |
22/10/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
SIGNOR, D.; CERRI, C. E. P. |
Afiliação: |
DIANA SIGNOR DEON, CPATSA; CARLOS EDUARDO PELLEGRINO CERRI, USP-ESALQ. |
Título: |
Nitrous oxide emissions in agricultural soils: a review. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiania, v. 43, n. 3, p. 322-338, jul./set. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The greenhouse gases concentration in the atmosphere have significantly increased since the beginning of the Industrial Revolution. The most important greenhouse gases are CO2, CH4 and N2O, with CH4 and N2O presenting global warming potentials 25 and 298 times higher than CO2, respectively. Most of the N2O emissions take place in soils and are related with agricultural activities. So, this review article aimed at presenting the mechanisms of N2O formation and emission in agricultural soils, as well as gathering and discussing information on how soil management practices may be used to reduce such emissions. The N2O formation in the soil occurs mainly through nitrification and denitrification processes, which are influenced by soil moisture, temperature, oxygen concentration, amount of available organic carbon and nitrogen and soil C/N ratio. Among these factors, those related to soil could be easily altered by management practices. Therefore, understanding the processes of N2O formation in soils and the factors influencing these emissions is fundamental to develop efficient strategies to reduce N2O emissions in agricultural soils. |
Palavras-Chave: |
Emissão de gases; Natural resource. |
Thesagro: |
Desnitrificação; Efeito Estufa; Nitrificação; Recurso natural; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Soil. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90667/1/Diana-2013.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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