Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 8
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, E. R.; CENTENO, D. C.; RAKOCEVIC, M. Elevated air CO2 conditions changes the metabolic profile of Arabic coffee leaves during vegetative and reproductive stages. In: AGRICULTURE AND CLIMATE CHANGE CONFERENCE, 3., 2019, Budapest. [Abstracts...] Budapest: Elsevier Ltd., 2019. Ref. P095.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, H. A.; BORGES, R.; SILVA, M. A. P. e; CENTENO, D. C. Activity of alternative oxidase and plant uncoupling mitochondrial protein in potato tubers stored at low temperature or submitted to artificial aging. Brazilian Journal of Plant Physiology, Londrina, v. 16, n. 2p. 69-76, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, C. M.; ROMEIRO, D.; SILVA, J. P.; BASSO, M. F.; MOLINARI, H. B. C.; CENTENO, D. C. An improved protocol for efficient transformation and regeneration of Setaria itálica. Plant Cell Reports, v. 39, p. 501-510, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, B. B. A.; Martins, P. K.; Ribeira, A. P.; Yamaguchi-Shinozaki, K.; Nakashima, K.; NEPOMUCENO, A. L.; Caldana, C.; Martins, M. C. M.; Centeno, D. C.; SOUSA, C. A. F. de; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Metabolite changes in transgenic sugarcane expressing drought tolerance related gene. In: GERMPLASM AND BREEDING, 11.; MOLECULAR BIOLOGY ISSCT WORKSHOP, 8., 2015, Saint-Gilles Réunion Island. Pushing the frontiers of sugarcane improvement: abstract. [S.l]: Ercane, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoFALAVIGNA, V. S.; PORTO, D. D.; ANZANELLO, R.; BUFFON, V.; SOUZA, D. A.; PASQUALI, G.; OLIVEIRA, P. R. D. de; CENTENO, D. C.; SANTOS, H. P. dos; REVERS, L. F. Transcriptional and metabolic profiling of two apple tree cultivars contrasting in chilling requirement. In: INTERNATIONAL CROP SCIENCE CONGRESS, 6., 2012, Bento Gonçalves. [Proceedings...]. [S.l.]: International Crop Science Society, 2012. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, A. P.; SOUZA, W. R. de; MARTINS, P. K.; VINECKY, F.; DUARTE, K. E.; BASSO, M. F.; CUNHA, B. A. D. B. da; CAMPANHA, R. B.; OLIVEIRA, P. A. de; CENTENO, D. C.; CANÇADO, G. M. A.; MAGALHÃES, J. V. de; SOUSA, C. A. F. de; ANDRADE, A. C.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Overexpression of BdMATE Gene improves aluminum tolerance in Setaria viridis. Frontiers in Plant Science, v. 8, artigo 685, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, A. P.; SOUZA, W. R. de; MARTINS, P. K.; VINECKY, F.; DUARTE, K. E.; BASSO, M. F.; DIAS, B. B. A.; CAMPANHA, R. B.; OLIVEIRA, P. A. de; CENTENO, D. C.; CANÇADO, G. M. de A.; MAGALHÃES, J. V. de; SOUSA, C. A. F. de; ANDRADE, A. C.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C. Overexpression of BdMATE gene improves aluminum tolerance in Setaria viridis. Frontiers in Plant Science, v. 8, p. 1-12, June 2017. 12 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Milho e Sorgo.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, W. R. de; MARTINS, P. K; FREEMAN, J.; PELLNY, T. K.; MICHAELSON, L. V.; SAMPAIO, B. L.; VINECKY, F.; RIBEIRO, A. P.; DIAS, B. B. A.; KOBAYASHI, A. K.; OLIVEIRA, P. A. de; CAMPANHA, R. B.; PACHECO, T. F.; MARTARELLO, D. C. I.; MARCHIOSI, R.; FERRARESE-FILHO, O.; SANTOS, W. D. dos; TRAMONTINA, R.; SQUINA, F. M.; CENTENO, D. C.; GASPAR, M.; BRAGA, M. R.; TINÉ, M. A. S.; RALPH, J.; MITCHELL, R. A. C.; MOLINARI, H. B. C. Suppression of a single BAHD gene in Setaria viridis causes large, stable decreases in cell wall feruloylation and increases biomass digestibility. New Phytologist, v. 218, p. 81-93, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 8
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  10/12/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BATISTA, E. R.; CENTENO, D. C.; RAKOCEVIC, M.
Afiliação:  EUNICE REIS BATISTA, CNPMA; D. C. CENTENO, Universidade Federal do ABC; M. RAKOCEVIC, Unicamp.
Título:  Elevated air CO2 conditions changes the metabolic profile of Arabic coffee leaves during vegetative and reproductive stages.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: AGRICULTURE AND CLIMATE CHANGE CONFERENCE, 3., 2019, Budapest. [Abstracts...] Budapest: Elsevier Ltd., 2019. Ref. P095.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Effects of drought, elevated air CO2 and temperature can change the quality of food. Arabic coffee is characterized by biannual phenological cycle constituted by six stages: vegetative that occurs under long days, maturation of reproductive buds (MRB), flowering and grain expansion (FGE), grain formation (GF), grain maturation (GM) and senescence. We expected that leaf metabolic profile of plants cultivated under elevated CO2 would differentiate among stages of vegetative and reproductive growth. The aim of this study was to analyze those variations in Free-Air-CO2-Enrichment (FACE) experiment. In the 2nd year of growing under rainfed conditions in FACE, fully expanded coffee leaves were collected in four periods: June 2012 (MRB1-transformation of vegetative to reproductive buds), July 2012 (MRB2-relative bud dormancy), December 2012 (FGE) and January 2013 (GF). GCMS datasets, coupled with multivariate statistical methods, were used to investigate 35 compounds identified in coffee leaves growing in two CO2 conditions, actual (a[CO2], ~ 390?L CO2 L-1) and elevated (e[CO2], ~590?L CO2 L-1). Mainly, the content of amino, fatty and organic acids besides phenolic compounds and sterols, diminished under e[CO2] (Table 1). Only the content of dodecanoic (GF) and citric (MRB1) acids increased. Under e[CO2], both reduction or increase in leaf carbohydrate contents occurred. Sugar alcohols as mannitol (FGE), galactitol (FGE) and pinitol (MRB1) showed 16, 22 and 37 times higher content ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arabic coffee; Free-Air-CO2-Enrichment; Organic acids.
Thesaurus NAL:  sugars.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/206683/1/RA-BatistaER-3rdAgricultureClimate...-2019-RefP095.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16606 - 1UPCRA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional