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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/09/2022
Data da última atualização:  12/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GHAZANI, S. M.; GUEDES, A. M. M.; ANTONIASSI, R.; CHIU, M. C.; MARANGONI, A. G.
Afiliação:  SAEED M. GHAZANI, UNIVERSITY OF GUELPH; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; MING CHIH CHIU, VOJOAL LUMO; ALEJANDRO G. MARANGONI, UNIVERSITY OF GUELPH.
Título:  Cocoa butter equivalent from Kpangnan butter and Pequi oil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Oil Chemists' Society, v. 99, n. 9, p. 739-746, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1002/aocs.12630
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Novel cocoa butter equivalents were designed using dry fractionated Pequi oiland solvent fractionated Kpangnan butter. Static crystallization of binary mix-tures into the triclinic form (β2) was achieved after 12 days of static crystalliza-tion at room temperature for all mixtures and after 4 days only for the 80:20w/w and 90:10 w/w fractionated Kpangnan: Pequi oil mixtures. However, after60 days of storage at 22C, all binary blends (except 100% fractionated pequioil and 100% fractionated Kpangnan butter) were crystallized in the most stabletriclinic crystal form (β1). Here we also reported a higher melting behavior forthe fractionated Pequi oil: fractionated Kpangnan (80:20 w/w and 90:10 w/w),after 4 days of static crystallization at room 22C, which, based on the x-rayresults, could be addressed to completion of crystal polymorphic transition tothe triclinic β2 form during 4 days of storage. Our results suggest that the 70:30w/w fractionated Pequi oil: Kpangnan mixture after 60 days of storage at 22Cshowed a melting point of 34C, a stable triclinic β2 form, and a triglyceridecomposition of 28% POP, 4.6% POS, and 33% SOS displayed solid-statecharacteristics, melting point, and crystal structure, of a novel cocoa butter equivalent.
Palavras-Chave:  Cocoa butter equivalent; Kpangnan butter; Pequi oil.
Thesagro:  Chocolate; Manteiga de Cacau; Óleo Vegetal; Pequi; Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Cocoa butter; Food technology; Vegetable products.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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1.Imagem marcado/desmarcadoSAVY FILHO, A.; AMORIM, E. P.; RAMOS, N. P.; MARTINS, A. L. M.; CAVICHIOLI, J. C. IAC-2028: nova cultivar de mamona. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 3, p. 449-452, mar. 2007 Título em inglês: IAC-2028: new castor bean cultivar.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoLANDELL, M. G. A. de; CAMPANA, M. P.; RODRIGUES, A. de A.; CRUZ, G. M. D.; BATISTA, L. A. R.; FIGUEIREDO, P.; SILVA, M. A. de; BIDOIA, M. A. P.; ROSSETTO, R.; MARTINS, A. L. M.; GALLO, P. B.; KANTHACK, R. A. D.; CAVICHIOLI, J. C.; VASCONCELOS, A. C. M. de; XAVIER, M. A. A variedade IAC86-2480 como nova opção de cana-de-acuçar para fins forrageiros: manejo de produção e uso na alimentação animal. Campinas: IAC, 2002. 36 p. (IAC. Boletim Técnico, 193).
Tipo: Folder/Folheto/Cartilha
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCIA, E.; FUZATTO, M. G.; KONDO, J. I.; GALBIERI, R.; ALMEIDA, W. P. de; OLIVEIRA, A. B. de; KRZYZANOWSKY, A. A.; LEBEDENCO, A.; MARTINS, A. L. M.; MORELLO, C. de L.; PEREIRA, D. J.; MESQUITA NETO, D. R.; BOLONHEZ, D.; CHIAVEGATO, E. J.; MACHADO, E. F.; FURLANI JÚNIOR, E.; TAKIZAWA, E. K.; DIAS, F. L. F.; FARIAS, F. J. C.; KASAI, F. S.; OHL, G. de A.; CUNHA, H. F. da; BELOT, J. L.; CAVICHIOLI, J. C.; CARVALHO, L. H.; BERIAM, L. O. S.; OLIVEIRA, M. A. C. de; LANZA, M. A.; PEREIRA, M.; MICHELOTTO, M. D.; ITO, M. F.; PEDROSA, M. B.; SUASSUNA, N. D.; GALLO, P. B.; RECO, P. C.; AGUIAR, P. H.; LUDERS, R. R.; MATTOS, R. E. M. F.; FREITAS, R. S. de; RIZZI, U. dos S. Comportamento de genótipos de algodoeiro na presença de patógenos e nematóides em 2010. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.1344-1349
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Algodão.
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