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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoTREML, D.; VENTURELLI, G. L.; BROD, F. C. A.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Development of an event-specific hydrolysis probe quantitative real-time polymerase chain reaction assay for Embrapa 5.1 genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris). Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 62, n. 49, p. 11994-12000, Dec. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; DINON, A. Z.; KOLLING, D. J.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Development of plasmid DNA reference material for the quantification of genetically modified common bean Embrapa 5.1. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 61, n. 20, p. 4921-4926, May 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; DINON, A. Z.; KOLLING, D. J.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Construção de plasmídeos calibrantes para quantificação do feijão Embrapa 5.1 por PCR em tempo real. In: CONFERÊNCIA NACIONAL SOBRE DEFESA AGROPECUÁRIA, 3., 2012, Salvador. Defesa agropecuária: responsabilidade compartilhada: livro de resumos. Salvador: Sociedade Brasileira de Defesa Agropecuária, 2012. p. 116.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBROD, F. C. A.; PELISSER, M. R.; BERTOLDO, J. B.; VERNAL, J.; BLOCH JUNIOR, C.; TERENZI, H.; ARISI, A. C. M.; ARISI, A. C. M. Heterologous Expression and Purification of a Heat-Tolerant Staphylococcus xylosus Lipase. Molecular Biotechnology, v.44, n.2, p. 110-119, 2010

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSAWITZKI, M. C.; FIORENTINI, A. M.; BROD, F. C. A.; TAGLIARI, C.; BERTOL, T. M.; ARISI, A. C. M.; SANT'ANNA, E. S. Phenotypic characterization and species-specific PCR of promising starter culture strains of Lactobacillus plantarum isolated from naturally fermented sausages. Brazilian Journal of Microbiology, v.38, n3. p. 547-552, 2007. Projeto n. 16.00.30001-16.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFIORENTINI, A. M.; SAWITZKI, M. C.; BERTOL, T. M.; BROD, F. C. A.; PELISSER, M. R.; ARISI, A. C. M.; SANT'ANNA, E. S. Phenotypic and molecular characterization of staphylococcus xylosus: technological potential for use in fermented sausage Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 52, n.3, p. 737-746. May/June 2009. Disponível em: . Acesso em: 09 fev. 2010 Projeto/Plano da Ação: 01.06.60.106-07

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFONGARO, G.; RIBEIRO, J. B.; BERTOL, T. M.; FIRENTINI, A. M.; SAWITKI, M. C.; PEIXOTO, J. de O.; BROD, F. C. A.; ARISI, A. C. M. Isolamento de um fragmento do gene de lipase de staphylococcus xylosus U5 e AD1. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA EMBRAPA/UNC, 4., 2010, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2010. 1 CD-ROM. 4 JINC. Projeto/Plano de Ação: 03.08.06.009-02.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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8.Imagem marcado/desmarcadoDINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; SILVEIRA, J. C. M.; KOLLING, D. J.; TREML, D.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Primer development for detection of Phaseolus vulgaris and Olathe transgenic bean. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE GENÉTICA MOLECULAR DE PLANTAS, 3., 2011, Ilhéus. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2011. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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9.Imagem marcado/desmarcadoDINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Primers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão.

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10.Imagem marcado/desmarcadoVENTURELLI, G. L.; BROD, F. C. A.; ROSSI, G. B.; ZIMMERMANN, N. F.; OLIVEIRA, J. P.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. A specific endogenous reference for genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris L.) DNA quantification by real-time PCR targeting lectin gene. Molecular Biotechnology, Totowa, v. 56, n. 11, p. 1060-1068, Nov. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/07/2021
Data da última atualização:  13/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SILVA, J. G. da; MAGARELLI, G.; PEDROZA, T. M.; CAVALCANTE, R. S.; SOUZA, J. R. de; SILVA, J. P. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CASTRO, C. S. P. de.
Afiliação:  JONATAS G. DA SILVA, UFOB; GABRIELLA MAGARELLI, Cenargen; THAYANNA M. PEDROZA, UCB; ROSANA S. CAVALCANTE, UNB; JURANDIR R. DE SOUZA, UNB; JOSEANE PADILHA DA SILVA, Cenargen; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; CLARISSA SILVA PIRES DE CASTRO, SDI.
Título:  Determination of total isoflavones and rutin in seeds, roots, and leaves of Brazilian soybean cultivars by using voltammetric methods.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Agriculture and Food Research, v. 3, 100113, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jafr.2021.100113
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - Isoflavones and rutin are important bioactive compounds found in soybean plants. These compounds are widely known to have beneficial effects on human health and to contribute on soybean plant defense against herbivores.To support studies related to conventional or genetic improvement of soybean plants through the selection ofplants with high levels of bioactive compounds, two highly sensitive and promising methodologies based on voltammetry have been optimized and validated to determine isoflavones and rutin levels in 24 Brazilian soybean cultivars and in its different organs (leaf, seed and root). After statistical analysis, the contrasts of total isoflavones concentration in soybean seeds indicated the formation of three groups: one group represented by the cultivar BRS 133 with 902.6μgg-¹ and two groups with mean concentrations ranging from 313.7 to 529.0μgg-¹ and 127.5–233.5μgg-¹, respectively. In soybean roots, the contrasts of total isoflavones concentration indicated theformation of two groups ranging from 679.1 to 1470.6μgg-¹ and 137.1–447.9μgg-¹, respectively. For soybean leaves, only three cultivars presented rutin and the highest concentration was found to be 1438.8μgg-¹. After applying the Scott-Knott test (p<0.05), there was statistical evidence that BRS 133 variety differs from other varieties in terms of isoflavones concentration in seeds. Such evidence pointed out BRS 133 as a promising cultivar to ongoing projects aiming genetic manipulation of so... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brazilian cultivars; Differential pulse voltammetry.
Thesaurus NAL:  Isoflavones; Rutin; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224424/1/1-s2.0-S2666154321000156-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65408 - 1UPCAP - DD
CENARGEN38578 - 1UPCAP - DD
CNPT45179 - 1UPCAP - DD
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