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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  07/05/2013
Data da última atualização:  18/10/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CRUSCIOL, C. A. C.; NASCENTE, A. S.; MATEUS, G. P.; BORGHI, E.; LELES, E. P.; SANTOS, N. C. B.
Afiliação:  CARLOS ALEXANDRE COSTA CRUSCIOL, UNESP, Botucatu-SP; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; G. P. MATEUS, APTA, Andradina-SP; EMERSON BORGHI, CNPASA; E. P. LELES, UNESP, Botucatu-SP; N. C. B. SANTOS, APTA, Andradina-SP.
Título:  Effect of intercropping on yields of corn with different relative maturities and palisadegrass.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Agronomy Journal, Madison, v. 105, n. 3, p. 599-606, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Intercropping corn (Zea mays L.) with palisadegrass [Brachiaria brizantha (Hochst. ex A. Rich) Stapf] can result in high amounts of residue and improve nutrient cycling. Long-season corn hybrids will live longer, competing with palisadegrass, which may reduce both corn and forage biomass yields. This study, conducted in the state of São Paulo, Brazil, had the objective of evaluating nutrient concentration and yield of corn hybrids with different maturity ratings as affected by intercropped palisadegrass as well as forage dry matter production. The experimental design was randomized blocks with a factorial arrangement of eight treatments consisting of two cropping systems (corn alone and intercropped with palisadegrass) and four corn hybrids (105-, 121-, 132, and 144-d relative maturity). Compared with corn grown alone, intercropping treatments resulted in corn grain yields of 107% (105-d hybrid) to 71.7% (144-d hybrid). In the corn-alone system, the 132- and 144-d corn hybrids provided the highest corn yields (9581 and 9606 kg ha?1, respectively). Corn yield was similar between the single-crop and intercrop systems when using 105-, 121-, and 132-d hybrids. Intercropping with the 144-d hybrid reduced forage production (6619 kg ha?1) and quality of palisadegrass (86 g kg?1 of crude protein) compared with the other hybrids. The intercropping system with the 132-d hybrid allowed both the highest corn grain (8860 kg ha?1) and palisadegrass (8256 kg ha?1) yields. Therefore, interc... Mostrar Tudo
Thesagro:  Brachiaria brizantha; Cultivo intercalado; Milho; Planta forrageira; Zea mays.
Thesaurus Nal:  Corn; Forage; Intercropping.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF32021 - 1UPCAP - DD2013.0142013.014
CNPASA123 - 1UPCAP - DDCNPASA-SP052013.005
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/10/2013
Data da última atualização:  26/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CASTRO, R. de J. C.; SOUZA SOBRINHO, F.; GAMA, M. A. S. da; BARRA, P. M. de C.; ANTONIASSI, R.; OLIVEIRA, M. A. L. de.
Afiliação:  RENATA DE JESUS COELHO CASTRO, UFJF; FAUSTO DE SOUZA SOBRINHO, CNPGL; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; PATRÍCIA M. DE CASTRO BARRA, UFJF; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; MARCONI A. L. DE OLIVEIRA, UFJF.
Título:  Analysis of the main conjugated linoleic acid (CLA) precursors (C18:2 n-6 and C18:3 n-3) in Brachiaria ruzizienses by capillary zone electrophoresis.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Central European Journal of Chemistry, v. 11, n. 8, p. 1286-1296, Aug. 2013.
DOI:  10.2478/s11532-013-0262-z
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Ácido linoleico conjugado; Brachiaria ruzizienses; Método de extração.
Thesagro:  Forragem.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11922 - 1UPCSP - PP2013/0992013.00099
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