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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; LOMONACO, D.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MAGALHAES, W. L. E. Cellulose triacetate from different sources: modification assessment through thermal and chemical characterization. Holzforschung, v. 74, n. 5, p. 505-512, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; MATOS, M. de; JORDÃO, C.; LACERDA, L. G.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MAGALHAES, W. L. E. Grinding severity influences the viscosity of cellulose nanofiber (CNF) suspensions and mechanical properties of nanopaper. Cellulose, v. 25, n. 11, p. 6581-6589, Nov. 2018.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; OZERI, I.; MATOS, M.; MAGALHAES, W. L. E.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; EISEN, M. S. High-flux, porous and homogeneous PVDF/cellulose microfiltration membranes. Cellulose, v. 29, n. 3, p. 1943–1953, Feb. 2022.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; CARNEITO, J.; VASCONCELOS, E. C.; MAGALHAES, W. L. E.; MURAKAMI, F. S.; CARVALHO FILHO, M. A. S. Energetic potential of pyrolyzed biomass from different sources: a comparative study. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 141, n. 3, p. 1149-1155, Aug. 2020.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; SILVESTRE, G. F.; CARNEIRO, J.; VASCONCELOS, E. C.; GUIOTOKU, M.; MAIA, C. E. M. B. de F.; CARVALHO FILHO, M. A. S. Biochar higher heating value estimative using thermogravimetric analysis. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 139, n. 3, p. 2215-2220, Feb. 2020.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, F. J. O. G. da; ALMEIDA, R. R.; SCHNITZLER, E.; DEMIATE, I.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; LACERDA, L. G.; GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N. Thermal analyses of sweet potato (Ipomoea batatas) under oxidative athmosphere. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. CD-ROM.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMALUCELLI, L. C.; MASSULO, T.; MAGALHAES, W. L. E.; STOFELLA, N. C. F.; VASCONCELOS, E. C.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MURAKAMI, F. S. Thermal and chemical characterization of Dicksonia sellowiana extract by means of thermal analysis. Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 28, p. 626-630, 2018.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  13/11/2019
Data da última atualização:  27/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MALUCELLI, L. C.; SILVESTRE, G. F.; CARNEIRO, J.; VASCONCELOS, E. C.; GUIOTOKU, M.; MAIA, C. E. M. B. de F.; CARVALHO FILHO, M. A. S.
Afiliação:  L. C. Malucelli, Doutorando da Universidade Positivo; G. F. Silvestre, UFPR; J. Carneiro, UFPR; E. C. Vasconcelos, Universidade Positivo; MARCELA GUIOTOKU, CNPF; CLAUDIA E. M. B. de F. MAIA, Pesquisadora aposentada da Embrapa Florestas; M. A. S. Carvalho Filho, Universidade Positivo.
Título:  Biochar higher heating value estimative using thermogravimetric analysis.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 139, n. 3, p. 2215-2220, Feb. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10973-019-08597-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The higher heating value (HHV) is an important parameter to indicate the energetic potential of biomass from different sources. Bomb calorimeter is the standard to obtain this data; however, in the absence of this equipment, estimative through proximate analysis aided with multiple regression formulas is an acceptable alternative. Still, this is a time-consuming technique and highly dependable of operator skills. In this context, thermogravimetric analysis has been used to obtain proximate analysis results with higher precision and demanding a small amount of samples. Here, a simple and effective method to estimate HHV from data obtained by thermogravimetric analysis using different sources of biomass is presented. The proposed method showed to be more accurate to estimate HHV than proximate analysis laboratory procedure. Greater correlation was observed between the HHV values obtained from calorimeter?thermogravimetry than the ones obtained from calorimeter?proximate analysis. Multiple regression analysis indicated that fixed carbon and ashes have an inverse influence over HHV, while the former is responsible for high calorific value and the latter affects energy release. Finally, the proposed method showed to be fast and accurate to estimate HHV of biochar samples and should be easily adaptable to other studies that require fast assessment of calorific value from biochar.
Palavras-Chave:  Análise térmica; Calorimeter; HHV; Higher calorific value; Maior valor calorífico; Proximate analysis.
Thesagro:  Calorímetro.
Thesaurus NAL:  Biochar; Thermal analysis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57075 - 1UPCAP - DD
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