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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
27/02/2019 |
Data da última atualização: |
19/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Autoria: |
VENDRAME, L. P. de C.; AMARO, G. B.; SILVA, G. O. da; MELO, R. A. de C. e; PILON, L. |
Afiliação: |
LARISSA PEREIRA DE CASTRO VENDRAME, CNPH; GEOVANI BERNARDO AMARO, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; RAPHAEL AUGUSTO DE CASTRO E MELO, CNPH; LUCIMEIRE PILON, CNPH. |
Título: |
Desempenho de clones de batata-doce de polpa roxa para caracteres relacionados ao rendimento e qualidade de raiz. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2018. |
Páginas: |
22 p. |
Série: |
(Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 174). |
ISSN: |
1677-2229 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do presente trabalho foi verificar o desempenho de clones de batata-doce de polpa roxa para caracteres relacionados ao rendimento e qualidade de raiz. |
Palavras-Chave: |
CNPH 0005; CNPH 0080; CNPH 1261; CNPH 1399; CNPH 1402; CNPH 1405; Cultivar Beauregard; Cultivar BRS Brazlândia Roxa. |
Thesagro: |
Batata Doce Roxa; Melhoramento Genético Vegetal; Raiz Alimentícia; Rendimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193424/1/BPD-174-11-xxx-x-xx.pdf
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Marc: |
LEADER 01181nam a2200337 a 4500 001 2106536 005 2021-10-19 008 2018 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1677-2229 100 1 $aVENDRAME, L. P. de C. 245 $aDesempenho de clones de batata-doce de polpa roxa para caracteres relacionados ao rendimento e qualidade de raiz.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa Hortaliças$c2018 300 $a22 p. 490 $a(Embrapa Hortaliças. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 174). 520 $aO objetivo do presente trabalho foi verificar o desempenho de clones de batata-doce de polpa roxa para caracteres relacionados ao rendimento e qualidade de raiz. 650 $aBatata Doce Roxa 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aRaiz Alimentícia 650 $aRendimento 653 $aCNPH 0005 653 $aCNPH 0080 653 $aCNPH 1261 653 $aCNPH 1399 653 $aCNPH 1402 653 $aCNPH 1405 653 $aCultivar Beauregard 653 $aCultivar BRS Brazlândia Roxa 700 1 $aAMARO, G. B. 700 1 $aSILVA, G. O. da 700 1 $aMELO, R. A. de C. e 700 1 $aPILON, L.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
Data corrente: |
09/11/2017 |
Data da última atualização: |
10/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA JUNIOR, E. C.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B.; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; CARVALHO, G. S.; CARVALHO, T. S.; REIS, A. R.; LOPES, G.; GUILHERME, L. R. G. |
Afiliação: |
E. C. Silva Junior, Federal University of Lavras; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-Rondonia; KATIA EMIDIO DA SILVA, CPAA; ROBERVAL MONTEIRO BEZERRA DE LIMA, CPAA; KARINE DIAS BATISTA, CPAF-Roraima; MARCELINO CARNEIRO GUEDES, CPAF-AP; G. S. Carvalho, Federal University of Lavras; T. S. Carvalho, Federal University of Lavras; A. R. Reis, São Paulo State University; G. Lopes, Federal University of Lavras; L. R. G. Guilherme, Federal University of Lavras. |
Título: |
Natural variation of selenium in Brazil nuts and soils from the Amazon region. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Chemosphere, v. 188, p. 650-658, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil nut tree (Bertholletia excelsa) is native of the Amazon rainforest. Brazil nuts are consumed worldwide and are known as the richest food source of selenium (Se). Yet, the reasoning for such Se contents is not well stablished. We evaluated the variation in Se concentration of Brazil nuts from Brazilian Amazon basin, as well as soil properties, including total Se concentration, of the soils sampled directly underneath the trees crown, aiming to investigate which soil properties influence Se accumulation in the nuts. The median Se concentration in Brazil nuts varied from 2.07 mg kg-1 (in Mato Grosso state) to 68.15 mg kg-1 (in Amazonas state). Therefore, depending on its origin, a single Brazil nut could provide from 11% (in the Mato Grosso state) up to 288% (in the Amazonas state) of the daily Se requirement for an adult man (70 μg). The total Se concentration in the soil also varied considerably, ranging from <65.76 to 625.91 μg kg-1, with highest Se concentrations being observed in soil samples from the state of Amazonas. Se accumulation in Brazil nuts generally increased in soils with higher total Se content, but decreased under acidic conditions in the soil. This indicates that, besides total soil Se concentration, soil acidity plays a major role in Se uptake by Brazil nut trees, possibly due to the importance of this soil property to Se retention in the soil. |
Palavras-Chave: |
Amazon rainforest; Genotypic variation; Selenium accumulation; Selenium availability. |
Thesagro: |
Bertholletia Excelsa. |
Thesaurus NAL: |
nutrition. |
Categoria do assunto: |
-- K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173734/1/SilvaJr-et-al-2017-VariationSeleniumBrazilNuts.pdf
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Marc: |
LEADER 02270naa a2200313 a 4500 001 2088873 005 2021-11-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA JUNIOR, E. C. 245 $aNatural variation of selenium in Brazil nuts and soils from the Amazon region. 260 $c2017 520 $aBrazil nut tree (Bertholletia excelsa) is native of the Amazon rainforest. Brazil nuts are consumed worldwide and are known as the richest food source of selenium (Se). Yet, the reasoning for such Se contents is not well stablished. We evaluated the variation in Se concentration of Brazil nuts from Brazilian Amazon basin, as well as soil properties, including total Se concentration, of the soils sampled directly underneath the trees crown, aiming to investigate which soil properties influence Se accumulation in the nuts. The median Se concentration in Brazil nuts varied from 2.07 mg kg-1 (in Mato Grosso state) to 68.15 mg kg-1 (in Amazonas state). Therefore, depending on its origin, a single Brazil nut could provide from 11% (in the Mato Grosso state) up to 288% (in the Amazonas state) of the daily Se requirement for an adult man (70 μg). The total Se concentration in the soil also varied considerably, ranging from <65.76 to 625.91 μg kg-1, with highest Se concentrations being observed in soil samples from the state of Amazonas. Se accumulation in Brazil nuts generally increased in soils with higher total Se content, but decreased under acidic conditions in the soil. This indicates that, besides total soil Se concentration, soil acidity plays a major role in Se uptake by Brazil nut trees, possibly due to the importance of this soil property to Se retention in the soil. 650 $anutrition 650 $aBertholletia Excelsa 653 $aAmazon rainforest 653 $aGenotypic variation 653 $aSelenium accumulation 653 $aSelenium availability 700 1 $aWADT, L. H. de O. 700 1 $aSILVA, K. E. da 700 1 $aLIMA, R. M. B. 700 1 $aBATISTA, K. D. 700 1 $aGUEDES, M. C. 700 1 $aCARVALHO, G. S. 700 1 $aCARVALHO, T. S. 700 1 $aREIS, A. R. 700 1 $aLOPES, G. 700 1 $aGUILHERME, L. R. G. 773 $tChemosphere$gv. 188, p. 650-658, 2017.
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Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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