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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Territorial.
Data corrente:  10/01/2019
Data da última atualização:  03/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LUMBRERAS, J. F.; CARVALHO FILHO, A. de; MOTTA, P. E. F. da; FREITAS, P. L. de; BARROS, A. H. C.; AGLIO, M. L. D.; DART, R. de O.; SILVEIRA, H. L. F. da; QUARTAROLI, C. F.; ALMEIDA, R. E. M. de.
Afiliação:  JOSE FRANCISCO LUMBRERAS, CNPS; AMAURY DE CARVALHO FILHO, CNPS; PAULO EMILIO FERREIRA DA MOTTA, CNPS; PEDRO LUIZ DE FREITAS, CNPS; ALEXANDRE HUGO CEZAR BARROS, CNPS; MARIO LUIZ DIAMANTE AGLIO, CNPS; RICARDO DE OLIVEIRA DART, CNPS; HILTON LUIS FERRAZ DA SILVEIRA, CNPM; CARLOS FERNANDO QUARTAROLI, CNPM; RODRIGO ESTEVAM MUNHOZ DE ALMEIDA, CNPASA.
Título:  Agricultural potential for Crop-Livestock-Forestry integration system in the Matopiba region, Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: abstracts. Viçosa, MG: SBCS, 2018. Não paginado. WCSS 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this paper, it is presented the agricultural potential for integrated production systems for the Matopiba region, which covers approximately 73 million hectares and represents an important frontier for the expansion of agricultural production in Brazil. In soil and climate studies, the main limitations to agricultural land use have been identified, complemented by field campaigns to validate interpretations. The agricultural potential of the land for the adoption of Crop-Livestock-Forest integration systems (CLFi) considered the high technological level for crops, and medium and high for silviculture and planted pasture. The evaluation is presented in map compatible with the 1:500,000 scale. Mixed systems of agricultural production, based on the spatial and temporal integration of agricultural components (annual and perennial crops), forestry (silviculture) and livestock (pasture) were considered. The systems used for sustainable intensification of land include: crop-livestock-forest system or CLFi: integrating agricultural, livestock and forestry components in rotation, consortium or succession in the same area. They include the forest-agriculture systems or crop-forest integration with emphasis on crop-forestry systems; crop-livestock systems or Crop-Livestock integration (CLi): integrating agricultural components (annual crops) and livestock in rotation, consortium or succession, in the same area and in the same agricultural year or for multiple years. They include ina... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agricultural suitability; Environmental planning; Integrated production systems.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Territorial (CNPM)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPM5026 - 1UPCPC - DD17/074RA2018.074
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  30/11/2018
Data da última atualização:  30/11/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CARVALHO, M. da C. S.; NUNES, R. de S.
Afiliação:  MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; RAFAEL DE SOUZA NUNES, CPAC.
Título:  Nutrição e adubação da cultura do feijão.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: PRADO, R. de M.; CAMPOS, C. N. S. (Ed.). Nutrição e adubação de grandes culturas. Jaboticabal: UNESP, 2018.
Páginas:  p. 153-180.
Idioma:  Português
Conteúdo:  São apresentadas informações e sugestões sobre nutrição, calagem e adubação da cultura do feijão, baseadas em resultados de pesquisas realizadas nas condições de clima, solos e manejo das principais regiões produtoras, com ênfase para o cerrado.
Thesagro:  Adubação; Calagem; Cerrado; Feijão; Nutrição Vegetal; Solo.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35298 - 1UPCPL - PP20182018
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