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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
05/03/2018 |
Data da última atualização: |
05/03/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ROMAGNOLI, E. M.; KMIT, M. C. P.; CHIARAMONTE, J. B.; ROSSMANN, M.; MENDES, R. |
Afiliação: |
EMILIANA MANESCO ROMAGNOLI, ESALQ-USP; MARIA CAROLINA PEZZO KMIT, ESALQ-USP; JOSIANE BARROS CHIARAMONTE, ESALQ-USP; MAIKE ROSSMANN, FAPESP; RODRIGO MENDES, CNPMA. |
Título: |
Ecological aspects on rumen microbiome. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: AZEVEDO, J. L.; QUECINE, M. C. (Ed.). Diversity and bene?ts of microorganisms from the tropics. Cham, Switzerland: Springer International, 2017. |
Páginas: |
p. 367-389 |
ISBN: |
978-3-319-59997-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Ruminants are important as suppliers of dairy products for human consumption and are responsible by a large portion of global greenhouse gas emissions. The rumen microbial colonization is a complex process and occurs simultaneously with animal development and maturation of the host immune system. Ruminal microorganisms are responsible for converting energy stored in plant biomass into volatile fatty acid, which are subsequently metabolized and absorbed by the animal. In this chapter, aree brie?y described the rumen compartment and the coevolution between ruminants and microorganisms. Further, are discussed the rumen microbiome composition, including the structure of bacterial and archaeal communities and the role of Protozoa, anaerobic fungi, and bacteriophages in the rumen. Finally, are discussed how the use of molecular tools on rumen microbiome studies has impacted on biotechnological exploitation of this ecosystem. |
Palavras-Chave: |
Anaerobic microbial communities; Biomass degrading enzymes; Rumen biotechnology; Rumen microbiome. |
Thesagro: |
Bactéria; Biotecnologia; Enzima; Fungo; Rúmen. |
Thesaurus Nal: |
Metagenomics; Microbial ecology; Rumen microorganisms; Ruminants. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
29/04/2020 |
Data da última atualização: |
30/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
SILVA, M. A. S. da; STONE, L. F.; SANTOS, A. B. dos; CARVALHO, M. da C. S.; FERREIRA, C. M.; NASCENTE, A. S.; SANTOS, B. M. dos. |
Afiliação: |
MELLISSA ANANIAS SOLER DA SILVA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF; ALBERTO BAETA DOS SANTOS, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; CARLOS MAGRI FERREIRA, CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; BERNARDO MENDES DOS SANTOS, SIN. |
Título: |
Adubação do arroz irrigado com N, P e K em várzeas do Cerrado. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2020. |
Páginas: |
10 p. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 248). |
ISSN: |
1678-961X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Elencamos neste trabalho a função e a importância dos nutrientes absorvidos em maior quantidade pela cultura do arroz, nitrogênio (N), fósforo (P) e potássio (K), destacando que o N e o K aparecem nas plantas em teores mais elevados. |
Thesagro: |
Adubação; Arroz Irrigado; Cerrado; Fósforo; Nitrogênio; Oryza Sativa; Potássio. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212625/1/CNPAF-2020-cot248.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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