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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/11/2016
Data da última atualização:  06/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, R. F.; PIRES, D. A. de A.; MOURA, M. M. A.; SALES, E. C. J. de; RODRIGUES, J. A. S.; RIGUEIRA, J. P. S.
Afiliação:  Renê Ferreira Costa, Universidade Estadual de Montes Claros; Daniel Ananias de Assis Pires, Universidade Estadual de Montes Claros; Marielly Maria Almeida Moura, Universidade Estadual de Montes Claros; Eleuza Clarete Junqueira de Sales, Universidade Estadual de Montes Claros; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; João Paulo Sampaio Rigueira, Universidade Estadual de Montes Claros.
Título:  Agronomic characteristics of sorghum genotypes and nutritional values of silage.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 38, n. 2, p. 127-133, Apr./June 2016.
DOI:  10.4025/actascianimsci.v38i2.29567
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: The objective was to assess agronomic characteristics of sorghum genotypes and nutritional values of produced silage. A total of 15 sorghum genotypes were used. Planting was carried out through a randomized-block design with three replications per genotype, totaling forty-five (45) plots. Agronomic and nutritional characteristics, besides the quality of the silage, were assessed. There were differences between genotypes for all characteristics analyzed, with the exception of levels of acid detergent unavailable nitrogen (ADUN), acid detergent unavailable protein (ADUP) and water activity (aw). The assessment of the parameters, except for genotypes 1016013, 1016025, 1016037, 1016039, Volumax and BRS 610, which presented protein level below 7%, showed that the other genotypes can be used for silage production, since they have a good profile of fermentation and in vitro dry matter digestibility; however, genotype SF15 is the most favorable one for silage production due to its little participation in the neutral detergent fiber fraction. RESUMO: Objetivou-se avaliar as características agronômicas de genótipos de sorgo e o valor nutricional das silagens produzidas. Foram utilizados 15 genótipos de sorgo. O plantio foi realizado em blocos casualizados com três repetições por genótipo num total de 45 (quarenta e cinco) parcelas. Avaliaram-se as características agronômicas, nutricionais e qualidade da silagem. Houve diferença entre os genótipos para todas as característica... Mostrar Tudo
Thesagro:  Digestibilidade; Produção; Qualidade.
Thesaurus Nal:  digestibility.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150010/1/Agronomic-characteristics-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS27471 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  21/12/2021
Data da última atualização:  21/12/2021
Autoria:  CARVALHO, M. T. de M.; MADARI, B. E.; SANTOS, J. L. S.
Afiliação:  MARCIA THAIS DE MELO CARVALHO, CNPAF; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; JANNE LOUIZE SOUZA SANTOS, Faculdades Unidas do Vale do Araguaia.
Título:  Biochar as a soil conditioner in agricultural systems in the Cerrado.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; MARZALL, K.; SILVA, W. G. da (ed.). Adapting to climate change: strategies for brazilian agricultural and livestock system. Brasília, DF: MAPA, 2021.
Páginas:  p. 80-81.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This research work was carried out at the Capivara Farm of Embrapa Arroz e Feijão in Santo Antônio de Goiás, GO and at the Estrela do Sul Farm in the municipality of Nova Xavantina, MT. We tested the e!ects of incorporating biochar into the soil of upland rice and soybean production systems in the Cerrado. Here we refer to biochar as any type of material produced from carbonized vegetable waste in pyrolysis. Pyrolysis is seen as a promising approach to lowering the levels of CO2 in the atmosphere, as it is a fast and controlled way of transforming biomass that is re-deposited on agricultural soils at a slower decomposition rate than organic matter in the soil.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Oryza Sativa; Resíduo; Sistema de Cultivo; Soja.
Thesaurus NAL:  Biochar; Pyrolysis; Rice; Soybeans.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229424/1/pl-2021-p80.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF36248 - 1UPCPL - DD20212021
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