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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, M. H. C. de; LAFFRAY, D.; LOUGUET, P. Comparison of the physiological responses of phaseolus vulgaris and Vigna unguiculata cultivars when submitted to drought Environmental and Experimental Botany, v.40, p.197-207, 1998

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoLUIZE, B. G.; CARVALHO, M. H.; FLEURY, M.; GALETTI, M. Disponibilidade de frutos zoocóricos de espécies arbóreas e arbustivas em três ambientes do Parque Estadual da Ilha Anchieta. In: REGO, G. M.; NEGRELLE, R. R. B.; MORELLATO, L. P. C. (ed.). Fenologia: ferramenta para conservação, melhoramento e manejo de recursos vegetais arbóreos. Colombo: Embrapa Florestas, 2007. p. 373-382. Resumo simples e expandidos. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGÓES, L. C. D. S. de A.; FURTADO, A. A. L.; CARVALHO, M. H. Produção de carne mecanicamente separada a partir do resíduo da filetagem do salmão. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE DE QUALIDADE DO PESCADO, 6., 2014, Santos. [Anais... Santos: UNISANTOS], 2014. 1 CD-ROM. SIMCOPE

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTE, R. N. de F.; CARVALHO, M. H. de O.; MONTE, F. Evolução e perspectivas da indústria do Nordeste. Revista Econômica do Nordeste, Fortaleza, v. 5, n. 19, p. 5-7, jan./mar. 1974.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, C. C.; ROSA, S. D. V. F. da; MALTA, M. R.; CARVALHO, M. H.; OLIVEIRA, R. M. E. Lipid content and fatty acid profile in Embryos, endosperm, and seeds of dried Coffea arabica. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 26., 2016, Kunming,Yunnan, China. Proceedings... ASIC - Association for Science and Information on Coffee, 2016. p. 120.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, C. C.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, M. H. de; MALTA, M. R.; RIBEIRO, R. M. E. Total lipid and fatty acid profiles of Coffea arabica endosperm and embryo tissues and their relationship to seed desiccation sensitivity. Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 209-219, Apr. 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBALDONI, A. B.; ARAÚJO, A. C. G.; CARVALHO, M. H.; DALL'ASTTA, R. C.; ARAGÃO, F. J. L. Castor bean (Ricinus communis L.) seed development. In: SIMPÓSIO DE MICROSCOPIA NO CERRADO, 2008, Pirenópolis, GO. [Anais...] Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. 321 p. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 265) Organizadoras: Ana Claudia Guerra de Araújo e Sônia Nair Báo. p. 48-50.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBALDONI, A. B.; ARAUJO, A. C. G. de; CARVALHO, M. H. de; GOMES, A. C. M. M.; ARAGAO, F. J. L. Immunolocalization of ricin accumulation during castor bean (Ricinus communis L.) seed development. International Journal of Plant Biology, v.1, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBALDONI, A. B.; CARVALHO, M. H. DE.; SOUSA, N. L.; NOBREGA, M. B. de M.; MILANI, M.; ARAGÃO, F. J. L. Variability of ricin content in mature seeds of castor bean. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 46, n. 7, p. 776-779, jul., 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, M. H. de; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; GUIMARÃES, C. C.; MARTINS, R. de S.; CLEMENTE, A. da C. S.; PAIVA, L. V. Drying of arabica coffee and its effect on the gene expression and activity of enzymes linked to seed physiological quality. Acta Scientiarum: Agronomy, v. 45, e56908, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCADEIRA, L. A.; ALVES, E. E.; RIBEIRO, A. de M. F.; ROCHA JÚNIOR, V. R.; ANTUNES, A. B.; REIS, A. F. dos; GOMES, J. da C.; CARVALHO, M. H. R. de; ESPINOSA MARTINEZ, R. I. Viability of probiotic bacteria in bioyogurt with the addition of honey from Jataí and Africanized bees. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 206-211, Fev. 2018. Título em português: Viabilidade de bactérias probióticas em bioiogurte adicionado de mel de abelhas Jataí e africanizadas.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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12.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, T. P.; BASSO, M. F.; CARVALHO, M. H. de; MACEDO, L. L. P. de; SILVA, D. M. L. da; LOURENCO-TESSUTTI, I. T.; OLIVEIRA-NETO, O. B. de; CAMPOS-PINTO, E. R. de; LUCENA, W. A.; SILVA, M. C. M. da; TRIPODE, B. M. D.; ABREU-JARDIM, T. P. F.; MIRANDA, J. E.; ALVES-FERREIRA, M.; MORGANTE, C. V.; GROSSI-DE-SA, M. F. Stability and tissue-specific Cry10Aa overexpression improves cotton resistance to the cotton boll weevil. Biotechnology Research and Innovation, v. 3, p. 27-41, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  25/11/2022
Data da última atualização:  25/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, M. H. de; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; GUIMARÃES, C. C.; MARTINS, R. de S.; CLEMENTE, A. da C. S.; PAIVA, L. V.
Afiliação:  MAYARA HOLANDA DE CARVALHO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA VIIAS BOAS COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE CARVALHO GUIMARÃES, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; RAYANA DE SÁ MARTINS, INSTITUTO DE BOTÂNICA; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, ONSEEDS TREINAMENTOS; LUCIANO VILELA PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Drying of arabica coffee and its effect on the gene expression and activity of enzymes linked to seed physiological quality.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum: Agronomy, v. 45, e56908, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.4025/actasciagron.v45i1.56908
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The reduced longevity of coffee seeds has been attributed to their sensitivity to desiccation. Studies related to gene expression and enzyme activity in coffee seeds under drying are important for understanding the effects of drying on their physiological quality. The aim of this study was to investigate the molecular aspects of seeds under different drying methods and associate them with physiological quality. Coffee seeds with different water contents were dried both slowly and rapidly. Enzymatic activity was analysed, as well as the expression of genes that encode the enzymes superoxide dismutase, catalase, peroxiredoxins, isocitrate lyase, and endo-ß-mannanase. There was a significant effect of drying speed and final water content on enzyme activity and on the expression of the different genes analysed. In seeds under rapid drying, there was greater expression of the genes that encode the enzymes catalase and endo-ß-mannanase. Greater expression of the 1 CYS PRX and SOD genes and greater activity of the ICL isoenzymes were found in seeds with superior physiological quality, but greater activity of the endo-β-mannanase and CAT enzymes occurred in seeds with lower physiological quality.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Drying; Enzyme activity; Oxidative stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148771/1/Carvalho-et-al-2023-Drying-of-arabica-coffee-and-its-effect-on-the-gene-expression-and-activity-of-enzymes-linked-to-seed-physiological-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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