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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBARNI, E. J.; SCHALLEMBERGER, E.; SILVA, M. C.; SOUZA, A. T. de; ANTUNES, R. de O.; FERREIRA, R.; BEPLER NETO, R. Avaliação do potencial de mercado: perfil, hábitos de consumo e preferências alimentares dos consumidores finais de frutas, legumes e verduras. Florianópolis: EPAGRI, 2001. 60 p. (EPAGRI. Documentos, 207).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Uva e Vinho.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  26/11/2015
Data da última atualização:  26/11/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FAGERIA, N. K.; MORAIS, O. P.; CARVALHO, M. C. S.; COLOMBARI FILHO, J. M.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF.
Título:  Upland rice genotype evaluations for acidity tolerance.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 46, n. 9, p. 1076-1096, 2015.
DOI:  10.1080/00103624.2015.1018525
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Upland rice is an important crop in South American cropping systems. In Brazil it is mainly grown in the central area, locally known as the Cerrado region. Soils of the Cerrado region are acidic and have poor fertility. A greenhouse experiment was conducted with the objective to evaluate thirty upland rice genotypes for acidity tolerance. Two acidity levels were created: high (without lime addition) and low (addition of 2.5 g dolomitic lime per kg soil). Plant height, straw yield, grain yield, panicle number, thousand-grain weight, spikelet sterility, grain harvest index (GHI), maximum root length, and root dry weight were significantly influenced by lime and genotype treatments. Lime × genotype interactions were also significant for most of these traits, indicating variation in these treats with the variation in acidity levels. Based on grain yield acidity tolerance index (GYATI), genotypes were classified as tolerant, moderately tolerant, and susceptible to soil acidity. Among thirty genotypes, 30 percent were classified as tolerant, 53 percent were classified as moderately tolerant, and 17 percent were classified as susceptible to soil acidity. Most of the growth, yield, and yield components had significant quadratic positive association with grain yield across two acidity levels. Soil acidity indices such as pH, base saturation, calcium (Ca) saturation, magnesium (Mg) saturation, and potassium (K) saturation increased with the addition of lime. Phosphorus content also in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Root.
Thesagro:  Acidez do solo; Arroz; Cerrado; Genótipo; Oryza sativa; Raíz; Rendimento.
Thesaurus NAL:  Grain yield; Rice.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF33768 - 1UPCAP - DD20152015
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