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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  22/12/1999
Data da última atualização:  22/12/1999
Autoria:  BERNARDES FILHO, R.; FORATO, L. A.; COLNAGO, L. A.
Título:  Evaluation of the quantitatives methods to determine the secondary structure of proteins by FTIR.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUIMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 25., maio 1996, Caxambu, MG. Programa e resumos... [S.l.]: Sociedade Brasileira de Bioquimica e Biologia Molecular, 1996.
Páginas:  p.129. Ref.M-56.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quantification of secondary structure from infrared bands is not simple and present serious problems. In this paper, we evaluate the quantitatives aspects of "resolution enhancement" and "pattern recognition" methods. In the first case we studied the Fourier deconvolution technique to enhance the resolution and use a fitting program to resolve the individuals bands. The results show that this method is not adequate to quantify the secondary structures. The major problems are the strong influence of the operator in selecting the parameters to fit the data, the correct assignment of the bands, etc. We have observed up to 50% in error using this method. The pattern recognition technique is based on a partial least squares method. It is necessary to obtain a calibration matrix using the infrared spectra and the proportions of secondary structure from X rays. The user almost does not interfere in the process.The problems are the definition of the types of secondary structures to use (alfa helix, beta sheet, beta turns, etc) and chose the method for calculate them from X rays data bank. We tested Levitt & Greer; Kabsch & Sander, Kabsch & Sander Modified algorithms to calculate secondary structures and the FTIR results show a better correlation when we use alfa helix, beta sheet and undefined structures with Levitt & Greer calculation.
Palavras-Chave:  Estrutura secundaria; FTIR; Protein; Secondary structure.
Thesagro:  Proteína.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA5523 - 1UPCSP - --PROCI-96.000051996.00005
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  20/05/2022
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERREIRA, A. P. S.; SANTOS, C. M.; RIBEIRO, L. S.; CARVALHO, L. C. B.; LIMA, P. S. da C.
Afiliação:  ARYANNY PAULA SOUSA FERREIRA, UFPI; CLEIDIANE MACÊDO SANTOS, UFPI; LETÍCIA SOARES RIBEIRO, UFPI; LEONARDO CASTELO BRANCO CARVALHO, Bolsista do PNPD-CAPES/UFPI; PAULO SARMANHO DA COSTA LIMA, CPAMN.
Título:  Protocolo de extração de RNA de jurema-preta para estudo de expressão gênica por RT-qPCR.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTIFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 6., 2020,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2021. p. 57 (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 284).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente estudo objetivou determinar um método para a extração de RNA com concentração e pureza adequadas ao uso em ensaios de expressão gênica por PCR em tempo real (RT-qPCR) para jurema-preta.
Palavras-Chave:  DNA complementar; Transcrição.
Thesaurus NAL:  Mimosa tenuiflora.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143298/1/ProtocoloExtracaoRNAJuremaPretaVIJCCPAMN2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33338 - 1UPCRA - DD
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