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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
30/12/2019 |
Data da última atualização: |
30/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REIS, R. H. P. dos; ABREU, J. G. de; ALMEIDA, R. G. de; CABRAL, L. da S.; BARROS, L. V. de; CABRAL, C. E. A.; BEHLING NETO, A.; MATTER, E.; ROYER, P. O.; HERRERA, D. M.; FARIAS, J. de M. |
Afiliação: |
Rafael Henrique Pereira dos Reis, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Joadil Gonçalves de Abreu, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; Luciano da Silva Cabral, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Livia Vieira de Barros, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Carlos Eduardo Avelino Cabral, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Arthur Behling Neto, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Edegar Matter, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Patricia Orlando Royer, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Dayenne Mariane Herrera, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT; Joana de Medeiros Farias, Universidade Federal de Mato Grosso - UFMT. |
Título: |
Agronomic Characteristics, Chemical Composition and In vitro Gas Production of Sugarcane Cultivars (Saccharum spp.) for Feeding Ruminants. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Experimental Agriculture International, v. 35, n. 1, p. 1-8, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
solids content (BRIX), NDF/BRIX ratio and tons of sucrose/ha, total digestible nutrients, digestible energy, metabolizable energy, net energy and in vitro digestibility of organic matter, crude protein, neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent, of digestion and In vitro gas production of nonfibrous carbohydrates, latency time, digestion rate and gas production of fibrous carbohydrates, and in vitro digestibility of organic matter. There was a significant difference between the cultivars regarding the neutral detergent fiber content, in vitro digestibility of organic matter, total digestible nutrients, digestible energy, net energy, degradation rates of fibrous and non-fibrous carbohydrates and latency period. There was a negative correlation between stem percentage and NDF/BRIX and positive correlation between in vitro digestibility of organic matter and total digestible nutrients. The results were submitted to analysis of variance and mean test by Scott-Knott and Pearson's correlation analysis. The statistical program used was SAEG 2000. The RB835486 variety was superior to the other cultivars, as it presented 93.28% of stem, 57.5% of in vitro digestibility of organic matter, NDF / BRIX ratio of 2.68, 43.78% NDF, latency period 2.86h and fibrous carbohydrate degradation rate of 2.26% per hour. Therefore, this cultivar was better indicated for animal feeding between May and July in the State of Mato Grosso, Brazil. |
Palavras-Chave: |
Feeding ruminants; In vitro degradation kinetics; Saccharum spp. |
Thesaurus Nal: |
Digestibility. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208004/1/Agronomic-Characteristics-Chemical-Composition.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Registro |
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Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
08/12/2012 |
Data da última atualização: |
01/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIVIERO, A.; CARVALHO, J. O. M.; NASCIMENTO, F. S. S. do; BORGES, V.; PEREIRA, A. A. A. |
Afiliação: |
AMAURI SIVIERO, CPAF-AC; JOSÉ ORESTE MEROLA CARVALHO, Bolsista; FRANCISCA SILVANA S. DO NASCIMENTO, UFAC; VANDERLEY BORGES, UFAC; ALLANA ARYANNE A. PEREIRA, UNINORTE. |
Título: |
Comportamento de genótipos de macaxeiras biofortificadas no Acre e Rondônia. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. |
Páginas: |
4 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
As variedades de mandioca que apresentam baixos teores de ácido cianídrico, geralmente consumidas in natura são, nas regiões norte e nordeste do Brasil, denominadas macaxeiras. Este trabalho teve como objetivo avaliar o comportamento de genótipos de macaxeiras biofortificadas coloridas portadoras maior teor de caroteno em relação as macaxeiras brancas. |
Palavras-Chave: |
Ácido cianídrico; Almidón de mandioca; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Carotenos; Cianuro de hidrógeno; Embrapa Acre; Embrapa Rondônia; Ensayos de variedades; Macaxeira biofortificada; Ouro Preto do Oeste (RO); Raíces; Rendimiento de los cultivos; Rio Branco (AC); Rondônia (RO); Western Amazon; Yuca. |
Thesagro: |
Ácido Prússico; Amido; Caroteno; Comportamento de Variedade; Genótipo; Mandioca; Manihot Esculenta; Raiz; Rendimento. |
Thesaurus NAL: |
Carotenes; Cassava; Cassava starch; Hydrogen cyanide; Roots; Variety trials. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184036/1/24494.pdf
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Marc: |
LEADER 01972nam a2200553 a 4500 001 1941795 005 2023-11-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIVIERO, A. 245 $aComportamento de genótipos de macaxeiras biofortificadas no Acre e Rondônia.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos$c2012 300 $a4 p.$c1 CD-ROM. 520 $aAs variedades de mandioca que apresentam baixos teores de ácido cianídrico, geralmente consumidas in natura são, nas regiões norte e nordeste do Brasil, denominadas macaxeiras. Este trabalho teve como objetivo avaliar o comportamento de genótipos de macaxeiras biofortificadas coloridas portadoras maior teor de caroteno em relação as macaxeiras brancas. 650 $aCarotenes 650 $aCassava 650 $aCassava starch 650 $aHydrogen cyanide 650 $aRoots 650 $aVariety trials 650 $aÁcido Prússico 650 $aAmido 650 $aCaroteno 650 $aComportamento de Variedade 650 $aGenótipo 650 $aMandioca 650 $aManihot Esculenta 650 $aRaiz 650 $aRendimento 653 $aÁcido cianídrico 653 $aAlmidón de mandioca 653 $aAmazonia Occidental 653 $aAmazônia Ocidental 653 $aCarotenos 653 $aCianuro de hidrógeno 653 $aEmbrapa Acre 653 $aEmbrapa Rondônia 653 $aEnsayos de variedades 653 $aMacaxeira biofortificada 653 $aOuro Preto do Oeste (RO) 653 $aRaíces 653 $aRendimiento de los cultivos 653 $aRio Branco (AC) 653 $aRondônia (RO) 653 $aWestern Amazon 653 $aYuca 700 1 $aCARVALHO, J. O. M. 700 1 $aNASCIMENTO, F. S. S. do 700 1 $aBORGES, V. 700 1 $aPEREIRA, A. A. A.
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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