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2221. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de; PEREIRA, H. S.; ABRAMS, S. A.; OLIVEIRA, J. E. D. DE; MARCHINI, J. S. Iron absorption from beans with different iron contents evaluated by stable isotopes. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF NUTRITION, 21., 2017, Buenos Aires. Abstracts... Buenos Aires: [s. n.], 2017. p. 1078 [144/1239]. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
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2222. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | JUNQUEIRA-FRANCO, M. V. M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de; ABRAMS, S.; MARCHINI, J. S.; OLIVEIRA, J. E. D. de. Iron absorption from biofortified beans evalueted by stable isotopes. In: REUNIÃO DE BIOFORTIFICAÇÃO NO BRASIL, 5., 2015, São Paulo. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. T209. p. 56-59. evalueted [i.e. evaluated]. Título e texto em Inglês. Título equivalente: Absorção de ferro do feijão biofortificado avaliada por isótopos estáveis. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2223. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SCHEEREN, P. L.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; CAIERAO, E.; CASTRO, R. L. de; SILVA, M. S. e; MIRANDA, M. Z. de. Iron and zinc concentration in wheat cultivars from the south brazilian recommended list. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF NUTRITION, 21., 2017, Buenos Aires. Abstracts... Buenos Aires: [s. n.], 2017. p. 384 [144/1259] Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2225. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOARES, T. C.; CARVALHO, J. M. F. C.; LIMA, L. M. de; FREIRE, R. M. M.; SILVA, C. R. C.; MELO FILHO, P. A.; SANTOS, R. C. dos. Investigation on possible occurrence of somaclonal effects in zygotic and embryonic cotton structures based on agronomical traits. Genetics and Molecular Research, v. 16, n. 3, July 2017 Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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2226. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARINHO, J. T. de S.; LIMA, G. J.; TEIXEIRA, I. R.; MOTA, J. H.; CARVALHO, J. G. de; ANDRADE, M. J. B. de. Influência da salinidade sobre os teores de micronutrientes na cv. de feijão "Pérola". In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 12., 1998, Fortaleza. A agricultura e sustentabilidade no Semiárido: resumos expandidos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1998. p. 288-289. R153. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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2227. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, J. C.; AZEVEDO, C. L. L.; CARVALHO, J. E. B. de; OLIVEIRA, S. P. de; FERREIRA, A. de S.; SILVA, J. da. Initial production and fruit quality of scion-rootstock combinations in orange trees in Amazonas. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 43, n. 3: (e-156), 2021. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2231. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, J. E. B. de; XAVIER, F. A. da S.; LUCENA, C. C. de; TORRES, L. S. G.; GOMEZ, D. R.; DAMASCENO, L. A.; SILVA, J. F. da. Manejo de coberturas vegetais para controle de plantas daninhas e proteção do solo na citricultura do Amazonas. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Circular Técnica, 125). Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2232. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, J. O. P. de; WADT, L. H. de O.; SILVA, J. N. M.; SANTANA, M. A. E.; CASTRO, A. W. V. de. Manejo e conservação de recursos florestais madeireiros e não-madeireiros - MANFLOR. In: CONFERÊNCIA DO SUBPROGRAMA DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA - SPC&T FASE II/PPG7, 2008, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: CNPq, 2009. p. 311-315 Disponível também em CD-ROM (CD 00173). Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Oriental. |
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2233. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, V. B. V.; GAMA, M. de M. B.; RODRIGUES, V. G. S.; CARVALHO, J. O. M. de; VIEIRA, A. H. Macroeducação em comunidades ribeirinhas. In: HAMMES, V. S.; ARZABE, C.; RACHWAL, M. F. G.; PRIMAVESI, O. M. A. S. P. R. (Ed.). Empresa, meio ambiente e responsabilidade socioambiental. Brasília, DF: Embrapa; Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012. v. 6. 443 p. il. (Educação ambiental para o desenvolvimento sustentável, v. 6). p. 261-268. 6 443 Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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2234. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, J. C; FISS, A. V.; ABEIJON, L. M.; KUNDE, R. J.; SANTOS, D. C.; SILVA, J. L. S. da; PILLON, C. N. Macroinvertebrados do solo influenciados por sistema de integração lavoura-pecuária. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA CLIMA TEMPERADO, 4., 2012, Pelotas. Ciência e inovação para 2050: qual o futuro que queremos? Resumos e palestras... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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2235. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, A. C. M. G. de; MOREIRA, C. Q.; CARVALHO, J. L. V. de; OLIVEIRA, L. A. de; PACHECO, S.; ALVES, R. M. V. Efeito de sistemas de embalagens na estabilidade da farinha de raspa de mandioca biofortificada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. [Campinas]: SBCTA, 2014. p. 2 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2236. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAMPOS, A. C. M. G. de; MOREIRA, C. Q.; CARVALHO, J. L. V. de; OLIVEIRA, L. A. de; PACHECO, S.; ALVES, ROSA M. VERCELINO. Efeito de sistemas de embalagens na estabilidade da farinha de raspa de mandioca biofortificada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 24.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE FRUTOS TROPICAIS, 4., 2014, Aracaju. Inovação e sustentabilidade em ciência e tecnologia de alimentos: resumos. Aracaju: SBCTA, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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2237. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVAREZ, R. H.; MARTINEZ, A. C.; CARVALHO, J. B. P. de; ARCARO, J. R. P.; PIRES, R. M. L.; OLIVEIRA, C. A. de. Eficácia do tratamento Ovsynch associado à inseminação artificial prefixada em rebanhos Bos taurus e Bos indicus. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n. 2, p. 317-323, fev. 2003 Título em inglês: Efficacy of the Ovsynch treatment associated to fixed-time artificial insemination in Bos taurus and Bos indicus herds. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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2238. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CRUZ, G. A.; BRUNO, L. M.; GADELHA, G. B. DE O.; MACIEL NETO, P.; LAYANE MACIEL ALVES; CARVALHO, J. D. G. Effect of whey protein concentrate and endogenous lactic acid bacteria in low-fat Coalho cheese. Research, society and development, Vargem Grande Paulista, v. 9, n. 5, artigo e53953125, 13 p., 22 Mar. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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2240. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | REIS, P. C. M. dos; REIS, L. P.; RUSCHEL, A. R.; SILVA, J. N. M.; CARVALHO, J. O. P. de; QUEIROZ, W. T. de. Effect of timber harvesting on density and basal area of Lecythidaceae species in the Eastern Amazon. Floresta, v. 44, n. 2, p. 229-238, abr./jun. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 3.173 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
22/01/2013 |
Data da última atualização: |
16/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
RIBEIRO, J. do S.; GONÇALVES, T. de M.; LADEIRA, M. M.; TULLIO, R. R.; CAMPOS, F. R.; BERGMANN, J. A. G.; MACHADO NETO, O. R.; CARVALHO, J. R. R. de. |
Afiliação: |
JULIMAR DO SACRAMENTO RIBEIRO, Universidade Federal de Alagoas; TARCISIO DE MORAES GONÇALVES, Universidade Federal de Lavras; MÁRCIO MACHADO LADEIRA, Universidade Federal de Lavras; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; FABRÍCIO RODRIGUES CAMPOS, Universidade Federal de Lavras; JOSÉ AURÉLIO GARCIA BERGMANN, Universidade Federal de Minas Gerais; OTÁVIO RODRIGUES MACHADO NETO, Universidade Federal de Lavras; JOSÉ RODOLFO REIS DE CARVALHO, Universidade Federal de Lavras. |
Título: |
Reactivity, performance, color and tenderness of meat from Zebu cattle finished in feedlot. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 4, p. 1009-1015, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to study the animal reactivity and correlate it with performance and meat quality of cattle finished in feedlots. A total of 20 animals of the Tabapuã breed and 20 animals of the Nellore breed were confined for 112 days: 28 days of adaptation and 84 days of data collection. Performance was determined by the average daily weight gain (ADG) and average dry matter intake (DMI) estimated through the use of indicators. On the 1st, 42nd and 84th days of the experiment, two methods were used to measure the animal reactivity: animal reactivity in mobile cage and visual reactivity during handling. The characteristics of meat quality were evaluated by the color, shear force and pH24 after slaughter (pH24). Through the study of correlation, the degree and direction of linear association on animal reactivity, performance and meat quality were established. Regression equations were generated for the parameters evaluated according to the values of animal reactivity. Correlations between mobile cage and visual reactivity were 0.77, 0.56 and 0.45 in the 1st, 2nd and 3rd evaluations, respectively. There was no correlation between animal reactivity and DMI. The correlations between ADG, pH24, and color with animal reactivity were -0.31, 0.40, 0.47 and -0.34, and -0.33 for mobile cage, 0.74, 0.71 and -0.51, for visual reactivity, respectively. The parameters of meat quality varied according to the reactivity. Undesirable values of pH24, animal reactivity and color were found when mobile cage reactivity was higher than 780, 590 and 540, respectively. In general, animals that show greater reactivity tend to have lower daily weight gain and lower meat quality. The reactivity can be used in animal breeding programs, in order to improve performance and meat quality of Zebu cattle finished in feedlot. MenosThe objective of this study was to study the animal reactivity and correlate it with performance and meat quality of cattle finished in feedlots. A total of 20 animals of the Tabapuã breed and 20 animals of the Nellore breed were confined for 112 days: 28 days of adaptation and 84 days of data collection. Performance was determined by the average daily weight gain (ADG) and average dry matter intake (DMI) estimated through the use of indicators. On the 1st, 42nd and 84th days of the experiment, two methods were used to measure the animal reactivity: animal reactivity in mobile cage and visual reactivity during handling. The characteristics of meat quality were evaluated by the color, shear force and pH24 after slaughter (pH24). Through the study of correlation, the degree and direction of linear association on animal reactivity, performance and meat quality were established. Regression equations were generated for the parameters evaluated according to the values of animal reactivity. Correlations between mobile cage and visual reactivity were 0.77, 0.56 and 0.45 in the 1st, 2nd and 3rd evaluations, respectively. There was no correlation between animal reactivity and DMI. The correlations between ADG, pH24, and color with animal reactivity were -0.31, 0.40, 0.47 and -0.34, and -0.33 for mobile cage, 0.74, 0.71 and -0.51, for visual reactivity, respectively. The parameters of meat quality varied according to the reactivity. Undesirable values of pH24, animal reactivity and col... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bovine. |
Thesaurus NAL: |
meat quality; temperament. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74925/1/Rymer-Reactivityperformance2012.pdf
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Marc: |
LEADER 02564naa a2200241 a 4500 001 1945917 005 2023-02-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBEIRO, J. do S. 245 $aReactivity, performance, color and tenderness of meat from Zebu cattle finished in feedlot.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe objective of this study was to study the animal reactivity and correlate it with performance and meat quality of cattle finished in feedlots. A total of 20 animals of the Tabapuã breed and 20 animals of the Nellore breed were confined for 112 days: 28 days of adaptation and 84 days of data collection. Performance was determined by the average daily weight gain (ADG) and average dry matter intake (DMI) estimated through the use of indicators. On the 1st, 42nd and 84th days of the experiment, two methods were used to measure the animal reactivity: animal reactivity in mobile cage and visual reactivity during handling. The characteristics of meat quality were evaluated by the color, shear force and pH24 after slaughter (pH24). Through the study of correlation, the degree and direction of linear association on animal reactivity, performance and meat quality were established. Regression equations were generated for the parameters evaluated according to the values of animal reactivity. Correlations between mobile cage and visual reactivity were 0.77, 0.56 and 0.45 in the 1st, 2nd and 3rd evaluations, respectively. There was no correlation between animal reactivity and DMI. The correlations between ADG, pH24, and color with animal reactivity were -0.31, 0.40, 0.47 and -0.34, and -0.33 for mobile cage, 0.74, 0.71 and -0.51, for visual reactivity, respectively. The parameters of meat quality varied according to the reactivity. Undesirable values of pH24, animal reactivity and color were found when mobile cage reactivity was higher than 780, 590 and 540, respectively. In general, animals that show greater reactivity tend to have lower daily weight gain and lower meat quality. The reactivity can be used in animal breeding programs, in order to improve performance and meat quality of Zebu cattle finished in feedlot. 650 $ameat quality 650 $atemperament 653 $aBovine 700 1 $aGONÇALVES, T. de M. 700 1 $aLADEIRA, M. M. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aCAMPOS, F. R. 700 1 $aBERGMANN, J. A. G. 700 1 $aMACHADO NETO, O. R. 700 1 $aCARVALHO, J. R. R. de 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 4, p. 1009-1015, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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