Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  06/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  GÓES-FAVONI, S. P.; BELÉIA, A. D. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Título:  Full fat soy flour enriched with genistein.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 211.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Isoflavones in soybean are found mostly in their conjugated forms of b-glycosides, malonyl-glycosides and acetyl-glycosides constituting an isomeric group of 12 compounds. Isoflavones aglycons, mostly genistein, have been described as the chemical component in soybeans responsible for the decreased risk of some chronic diseases in individuals. Isoflavones are also present in soy foods where aglycons appear in higher concentrations in fermented soy foods, due to action of microbial glycosidase. The aglycons are absorbed quickly when ingested while conjugated glycosides depend on hydrolysis by b-glycosidase produced by the intestinal micro flora. Considering that the availability of the enzyme is variable among individuals, the ingestion of soy foods with higher aglycons concentration increases bioavailability. This work had for objective the development of full fat soybean flour with an increased amount of genistein. Soybean BRM 94 52273 harvested in Londrina and Ponta Grossa, Paraná, Brazil was submitted to hydrothermal treatment at 500C for 1, 4, 8, 12, 16, 20 and 24 hours or toasting at 1500C for 20 minutes and sieve classification into three flour fractions of different granulometry. Isoflavones isolation was with 70% ethanol with 1% acetic acid, quantification and identification in the soy flours and in the hydration water were accomplished by HPLC. In the soybean malonyl-glycosides were predominant, 81.6 and 75.1% of the total isoflavones in the grains from Londrina and... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23735 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  24/03/1997
Data da última atualização:  16/04/2012
Autoria:  CARVALHO, E. J. M.; OLIVEIRA, R. P. de.
Afiliação:  EDUARDO JORGE MAKLOUF CARVALHO, CPATU; RAIMUNDO PARENTE DE OLIVEIRA, CPATU.
Título:  Introdução de cultivares de café na rodovia Transamazônica.
Ano de publicação:  1981
Fonte/Imprenta:  Altamira: EMBRAPA-UEPAE Altamira, 1981.
Páginas:  4 p.
Série:  (EMBRAPA-UEPAE Altamira. Pesquisa em andamento, 12).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Deste modo, foi criado o projeto "Introducao de Cultivares de Cafe na Transamazonica", o qual objetiva determinar as cultivares adaptaveis as condicoes ecologicas da regiao da Transamazonica, resitentes a pragas e doencas, e que alcancem um elevado indice de produtividade, definindo se a cafeicultura da regiao deve ser conduzida a pleno sol ou sombreada.
Palavras-Chave:  Altamira; Brasil; Coffee; Pará; Transamazonica.
Thesagro:  Café; Coffea Arábica; Introdução de Planta; Variedade.
Thesaurus NAL:  Amazonia; varieties.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57699/1/Altamira-PA12-1981.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU10094 - 1UMTFL - PP0596005960
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional