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Registros recuperados : 61 | |
6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES, R. M. O.; CARVALHO, C. A. L.; SOUZA, B. A.; SANTOS, W. S. Areas of natural occurrence of Melipona scutellaris Latreille, 1811 (Hymenoptera: Apidae) in the state of Bahia, Brazil. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 84, n. 3, p. 679-688, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GARRIDO, M. da S.; AZEVEDO, R. L.; CARVALHO, C. A. L. de; MARTINS, L. C. B. Formigas associadas com a cochonilha rosada [Pseudococcus maritimus (Ehrhorn)] (Hemiptera: Sternorrhyncha: Pseudococcidae) em túberas de inhame no recôncavo da Bahia. Magistra, Cruz das Almas-BA, v. 20, n.2, p. 193-196, abr./jun., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VIANA, C. H. P.; MARQUES, O. M.; CARVALHO, C. A. L. de. Rutelinae (Coleoptera: Scarabaeidae) colerados em armadilha luminosa em Cruz das Almas, Bahia Magistra, Cruz das Almas, BA, v.13, n.1, p.9-13, 2001 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES, R. M. de O.; CARVALHO, C. A. L. de; FAQUINELLO, P.; LEDO, C. A. da S.; FIGUEREDO, L. Parâmetros biométricos e produtivos de colônias de Melipona scutellaris Latreille, 1811 (Hymenoptera: Apidae) em diferentes gerações. Magistra, Cruz das Almas-BA, v. 24, número especial, p.105- 111, dez. 2012. Semana Entomológica da Bahia (SINSECTA), 03 a 09 de dezembro de 2012. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 61 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
01/03/2010 |
Data da última atualização: |
02/03/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, C. A. L.; SODRÉ, G. S.; FONSECA, A. A. O.; ALVES, R. M. O.; SOUZA, B. A.; CLARTON, L. |
Afiliação: |
Carlos A. L. Carvalho, UFRBA; Geni S. Sodré, UFRBA; Antonio A. O. Fonseca, UFRBA; Rogério M. O. Alves, UFRBA; Bruno de Almeida Souza, Embrapa Meio-Norte; Lana Clarton, UFRBA. |
Título: |
Physicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae: Meliponinae) submitted to a dehumidification process. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 81, n. 1, p. 143-149, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. |
Palavras-Chave: |
Conservação do mel; Qualidade do mel. |
Thesagro: |
Umidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.scielo.br/pdf/aabc/v81n1/a15v81n1.pdf
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Marc: |
LEADER 01318naa a2200217 a 4500 001 1659148 005 2010-03-02 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, C. A. L. 245 $aPhysicochemical characteristics and sensory profile of honey samples from stingless bees (Apidae$bMeliponinae) submitted to a dehumidification process. 260 $c2009 520 $aThis study was conducted to evaluate the effect of a dehumidification process on the physicochemical and sensory characteristics of stingless-bee honey. Melipona scutellaris and M. quadrifasciata honey samples were submitted to a dehumidification process and to physicochemical (reducing sugars, apparent sucrose, moisture, diastatic activity, hydroxymethylfurfural, ash, pH, acidity, and electric conductivity) and sensory evaluations (fluidity, color, aroma, crystallization, flavor, and acceptability). The results indicated that the dehumidification process does not interfere with honey quality and acceptability. 650 $aUmidade 653 $aConservação do mel 653 $aQualidade do mel 700 1 $aSODRÉ, G. S. 700 1 $aFONSECA, A. A. O. 700 1 $aALVES, R. M. O. 700 1 $aSOUZA, B. A. 700 1 $aCLARTON, L. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 81, n. 1, p. 143-149, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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