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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLUCENA, W. B. de; SILVA, M. J. S. da; ROCHA, I. A. C. da; SILVA, M. S. L. da; FERREIRA, G. B. Avaliação de atributos químicos em solos com barragem subterrânea em transição agroecológica. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MANEJO E CONSERVAÇÃO DO SOLO E DA ÁGUA, 20., 2016, Foz do Iguaçu. O solo sob ameaça: conexões necessárias ao manejo e conservação do solo e água: anais. Curitiba: SBCS; Londrina: IAPAR, 2016. p. 651-652.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoLUCENA, W. B. de; FERREIRA, G. B.; SILVA, M. S. L. da; SILVA, H. I. da; SILVA, M. J. S. da; ROCHA, I. A. C. da; LIMA, E. M. de; FREITAS, M. J. de; SILVA, R. T. da. Organic matter and physical attributes of the soil with underground barrage in agroecological transition. In: WORLD CONGRESS OF SOIL SCIENCE, 21., 2018, Rio de Janeiro. Soil science: beyond food and fuel: proceedings... Viçosa, MG: SBCS, 2019. v. 2, p. 262-263. WCSS 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/03/2010
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GÓES-FAVONI, S. P.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; BELEIA, A.
Afiliação:  SILVANA PEDROSO GÓES-FAVONI, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; ADELAIDE BELEIA, UEL.
Título:  Changes of isoflavone in soybean cotyledons soaked in different volumes of water.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 119, n. 4, p. 1605-1612, Apr. 2010.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2009.09.051
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybean cotyledons, recently dehulled, were soaked at 50 C for 12 h as a pre treatment to obtain defatted soy flour enriched in aglycones. Grains of cultivar BRS 213 from the crop years 2004 and 2005 were used and initially had 1.4 and 1.2 mg g1 of total isoflavones, respectively. The molar mass of malonyl and bglycosides decreased after soaking (33% and 56.5%, in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively), while the aglycones daidzein and genistein, that were previously undetectable, increased to 0.5 and 0.8 lmol g1 in grains from the crop years 2004 and 2005, respectively. Cotyledons treated with the reduced volume of water had a reduction of 4% of the total isoflavone molar mass while, for the cotyledons treated with higher volume of water, there was a reduction of 14%, due to the leaching of isoflavones to the soaking water.
Thesagro:  Alimento; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus NAL:  Food and Human Nutrition; Food chemistry; Soybeans.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO30606 - 1UPCAP - PPSP 1182311823
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