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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  02/09/2003
Data da última atualização:  02/09/2003
Autoria:  RIBEIRO, J. F.; FONSECA, C. E. L.; SOUZA, C. C.; REZENDE, R. P.; MELO, J. T.
Título:  Recuperacao e conservacao de matas de galeria do bioma cerrado, Brasil.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In:CONGRESO INTERNACIONAL GESTION EN RECURSOS NATURALES, 5., 2000, Valdivia. Programa e libro de resumenes. Valvidia: [s. n.], 2000.
Páginas:  p. 57.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Recuperacao.
Thesagro:  Cerrado; Mata Ciliar.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC23659 - 1UPCPL - --CRI6313CRI6313
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  29/06/2000
Data da última atualização:  15/08/2000
Autoria:  CARRAO-PANIZZI, M.C.; BORDINGNON, J. R.
Título:  Activity of beta-glucosidase and levels of isoflavone glucosides in soybean cultivars affected by the environment.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.35, n.5, p.873-878, maio 2000.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The enzyme b-glucosidase hydrolyses the isoflavone glucosides developing aglycones, which are compounds with anticancer effects, that are also related with the astringency observed in soybean flavor. Due to the importance of this enzyme, a study was carried out to determine b-glucosidase activity in soybean (Glycine max (L.) Merrill) cultivars with different contents of isoflavone glucosides (enzyme substrate). The enzyme activity was determined in 51 soybean cultivars sowed in Londrina (latitude 23ºS), in Paraná State, Brazil, and in the cultivar IAS 5 from soybean production regions of different Brazilian states. Among the cultivars, a range of variability of 176.1 to 96.3 units of enzyme activity (cultivars IAC-2 and Embrapa 2, respectively) was observed. A significant variability among cultivars could suggest genetic differences. In the states of Rio Grande do Sul, Paraná and Mato Grosso do Sul, the cultivar IAS 5 presented similar average of b-glucosidase activity: 132.1, 131.9 and 132.5 units, respectively. Among locations in the states, the cultivar IAS 5 presented a variability for enzyme activity from 138.8 to 124.8 units, which were statistically different. In spite of statistics, the numerical values were not too different to assume that environmental conditions affected enzyme activity. A non-significative correlation for isoflavone glucoside concentrations and enzyme activity was observed among cultivars.
Palavras-Chave:  Agliconas; Aglycones; Efeito ambiental; Environmental effect; Flavour; Isoflavone glucosides; Isoflavonoides glicosidios; Sabor da soja; Soybean; Soybean flavor.
Thesagro:  Glycine Max; Sabor; Soja.
Thesaurus NAL:  soybeans.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSO/17695/1/pab99_012.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/17285/1/pab99_012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE17285 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPSO17695 - 1UPCAP - --
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