|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/07/2017 |
Data da última atualização: |
24/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BEZERRA, W. H. F.; COSTA NETO, B. P. da; AIDAR, S. de T.; CHAVES, A. R. de M.; ARAUJO, F. P. de; FALEIRO, F. G. |
Afiliação: |
WESLEY HENRIQUE FIGUEIREDO BEZERRA, Estagiário da Embrapa Semiárido; BENJAMIM PEREIRA DA COSTA NETO, Bolsista CNPq; SAULO DE TARSO AIDAR, CPATSA; AGNALDO RODRIGUES DE MELO CHAVES, CPATSA; FRANCISCO PINHEIRO DE ARAUJO, CPATSA; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC. |
Título: |
Capacidade de produção de frutos de diferentes Acessos de Passiflora cincinnata sob condição irrigada em ambiente Semiárido. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 12., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2017. |
Páginas: |
p. 207-212. |
Série: |
(Embrapa Semiárido. Documentos, 279). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho teve como objetivo quantificar a produção de frutos de diferentes acessos da espécie Passiflora cincinnata Mast. sob condição irrigada em clima Semiárido. |
Palavras-Chave: |
Acesso; Maracujá do mato; Passiflora cincinnata; Passion fruit; Variabilidade intraespecífica. |
Thesagro: |
Caatinga; Maracujá; Passiflora Edulis; Variedade; Vegetação nativa. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162164/1/Artigo-27.pdf
|
Marc: |
LEADER 01231nam a2200313 a 4500 001 2073293 005 2018-01-24 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBEZERRA, W. H. F. 245 $aCapacidade de produção de frutos de diferentes Acessos de Passiflora cincinnata sob condição irrigada em ambiente Semiárido.$h[electronic resource] 260 $aIn: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 12., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2017 300 $ap. 207-212. 490 $a(Embrapa Semiárido. Documentos, 279). 520 $aEste trabalho teve como objetivo quantificar a produção de frutos de diferentes acessos da espécie Passiflora cincinnata Mast. sob condição irrigada em clima Semiárido. 650 $aCaatinga 650 $aMaracujá 650 $aPassiflora Edulis 650 $aVariedade 650 $aVegetação nativa 653 $aAcesso 653 $aMaracujá do mato 653 $aPassiflora cincinnata 653 $aPassion fruit 653 $aVariabilidade intraespecífica 700 1 $aCOSTA NETO, B. P. da 700 1 $aAIDAR, S. de T. 700 1 $aCHAVES, A. R. de M. 700 1 $aARAUJO, F. P. de 700 1 $aFALEIRO, F. G.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
06/11/2008 |
Data da última atualização: |
24/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
PEREIRA, R. C.; DAVIDE, L. C.; PEDROZO, C. A.; CARNEIRO, N. P.; SOUZA, I. R. P.; PAIVA, E. |
Afiliação: |
R. C. Pereira, UFLA; L. C. Davide, UFLA; C. A. Pedrozo, UFLA; NEWTON PORTILHO CARNEIRO, CNPMS; ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; Edilson Paiva, CNPMS. |
Título: |
Relationship between structural and biohemical characteristics and texture of corn grains. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 7, n. 2, p. 498-508, 2008. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The texture of corn grains is a fundamental characteristic for the industry as well as for grain producers and processors. To further understand the mechanisms involved in grain hardness, contrasting com cultivars for grain hardness and protein quality were evaluated. The cultivars were Cateto L237/67 (hard endosperm and low protein value), QPM BR 451 (semi-hard endosperm and high protein value); Bolivia-2 (floury endosperm and low protein value), and Opaque-2 (floury endosperm and high protein value). Evaluations were carried out at 10, 20, 30, 40, 50, and 60 days after pollination in developing com grains and in the mature grain. In developing grains, evaluation consisted in the determination of the area, percentage of starch granules, distribution of starch granules, and protein bodies in the endosperm. In mature com grains, the parameters evaluated were: density, percentage oftotal proteins, levels of Iysine and tryptophan, and banding pattem of zeins. The results indicate that the higher physical resistance of com grains from the cultivars analyzed is influenced by the high percentage oftotal pro-teins, high synthesis of 27-kDa zeins, presence of protein bodies, and perfect organization of starch granules in the endosperm, inde-pendent of their sizes. |
Thesaurus NAL: |
corn; endosperm; protein bodies; starch granules; zein. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66841/1/Relationship-between-1.pdf
|
Marc: |
LEADER 01975naa a2200241 a 4500 001 1491589 005 2018-05-24 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, R. C. 245 $aRelationship between structural and biohemical characteristics and texture of corn grains.$h[electronic resource] 260 $c2008 520 $aThe texture of corn grains is a fundamental characteristic for the industry as well as for grain producers and processors. To further understand the mechanisms involved in grain hardness, contrasting com cultivars for grain hardness and protein quality were evaluated. The cultivars were Cateto L237/67 (hard endosperm and low protein value), QPM BR 451 (semi-hard endosperm and high protein value); Bolivia-2 (floury endosperm and low protein value), and Opaque-2 (floury endosperm and high protein value). Evaluations were carried out at 10, 20, 30, 40, 50, and 60 days after pollination in developing com grains and in the mature grain. In developing grains, evaluation consisted in the determination of the area, percentage of starch granules, distribution of starch granules, and protein bodies in the endosperm. In mature com grains, the parameters evaluated were: density, percentage oftotal proteins, levels of Iysine and tryptophan, and banding pattem of zeins. The results indicate that the higher physical resistance of com grains from the cultivars analyzed is influenced by the high percentage oftotal pro-teins, high synthesis of 27-kDa zeins, presence of protein bodies, and perfect organization of starch granules in the endosperm, inde-pendent of their sizes. 650 $acorn 650 $aendosperm 650 $aprotein bodies 650 $astarch granules 650 $azein 700 1 $aDAVIDE, L. C. 700 1 $aPEDROZO, C. A. 700 1 $aCARNEIRO, N. P. 700 1 $aSOUZA, I. R. P. 700 1 $aPAIVA, E. 773 $tGenetics and Molecular Research, Ribeirão Preto$gv. 7, n. 2, p. 498-508, 2008.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|