|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
02/03/2006 |
Data da última atualização: |
17/07/2014 |
Autoria: |
CRUVINEL, P. E.; MARTIN-NETO, L. |
Título: |
Subsídios para o desenvolvimento do agronegócio brasileiro: o Programa Automação Agropecuária, visão e estratégias. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
São Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 1999. 4p. |
Série: |
(Embrapa Instrumentação Agropecuária. Comunicado Técnico, 32). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O conceito em Agronegócio procura guardar a mesma categorização proposta em 1957 por John Davis e Ray Goldberg para o conceito de Agribusiness: "a soma das operações de produção e distribuição de suprimentos agrícolas, das operações de produção nas unidades agrícolas, do armazenamento, processamento e distribuição dos produtos agrícolas e itens produzidos a partir deles". |
Palavras-Chave: |
Agropecuária; Tecnologias. |
Thesagro: |
Agronegócio. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPDIA/9496/1/CT32_99.pdf
|
Marc: |
LEADER 00989nam a2200169 a 4500 001 1029570 005 2014-07-17 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aCRUVINEL, P. E. 245 $aSubsídios para o desenvolvimento do agronegócio brasileiro$bo Programa Automação Agropecuária, visão e estratégias. 260 $aSão Carlos: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 1999. 4p.$c1999 490 $a(Embrapa Instrumentação Agropecuária. Comunicado Técnico, 32). 520 $aO conceito em Agronegócio procura guardar a mesma categorização proposta em 1957 por John Davis e Ray Goldberg para o conceito de Agribusiness: "a soma das operações de produção e distribuição de suprimentos agrícolas, das operações de produção nas unidades agrícolas, do armazenamento, processamento e distribuição dos produtos agrícolas e itens produzidos a partir deles". 650 $aAgronegócio 653 $aAgropecuária 653 $aTecnologias 700 1 $aMARTIN-NETO, L.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
26/05/2015 |
Data da última atualização: |
25/05/2017 |
Autoria: |
CARNEIRO, M. A. C.; FERREIRA, D. A.; SOUZA, E. D. de; PAULINO, H. B.; SAGGIN JUNIOR, O. J.; SIQUEIRA, J. O. |
Afiliação: |
MARCO AURÉLIO CARBONE CARNEIRO, UFLA; DOROTÉIA ALVES FERREIRA, USP; EDICARLOS DAMACENA DE SOUZA, UFMT; HELDER BARBOSA PAULINO, UFGO; ORIVALDO JOSE SAGGIN JUNIOR, CNPAB; JOSÉ OSWALDO SIQUEIRA, Instituto Tecnológico Vale. |
Título: |
Arbuscular mycorrhizal fungi in soil aggregates from fields of "murundus" converted to agriculture. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 4, p. 313-321, abr. 2015. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Fungos micorrízicos arbusculares em agregados do solo de campos de murundus convertidos em agricultura. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the spore density and diversity of arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in soil aggregates from fields of ?murundus? (large mounds of soil) in areas converted and not converted to agriculture. The experiment was conducted in a completely randomized design with five replicates, in a 5x3 factorial arrangement: five areas and three aggregate classes (macro?, meso?, and microaggregates). The evaluated variables were: spore density and diversity of AMF, total glomalin, total organic carbon (TOC), total extraradical mycelium (TEM), and geometric mean diameter (GMD) of soil aggregates. A total of 21 AMF species was identified. Spore density varied from 29 to 606 spores per 50 mL of soil and was higher in microaggregates and in the area with 6 years of conversion to agriculture. Total glomalin was higher between murundus in all studied aggregate classes. The area with 6 years showed lower concentration of TOC in macroaggregates (8.6gkg ?1) and in microaggregates (10.1gkg?1). TEM was greater at the top of the murundus in all aggregate classes. GMD increased with the conversion time to agriculture. The density and diversity of arbuscular mycorrhizal spores change with the conversion of fields of murundus into agriculture. |
Palavras-Chave: |
Diâmetro médio geométrico; Diversidade de fungos micorrízicos; Geometric mean diameter; Glomalina total; Total glomalin; Total mycelium; Total organic carbon. |
Thesaurus NAL: |
Mycorrhizal fungi. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/124578/1/Arbuscular-mycorrhizal-fungi.pdf
|
Marc: |
LEADER 02295naa a2200289 a 4500 001 2016311 005 2017-05-25 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARNEIRO, M. A. C. 245 $aArbuscular mycorrhizal fungi in soil aggregates from fields of "murundus" converted to agriculture. 260 $c2015 500 $aTítulo em português: Fungos micorrízicos arbusculares em agregados do solo de campos de murundus convertidos em agricultura. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the spore density and diversity of arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) in soil aggregates from fields of ?murundus? (large mounds of soil) in areas converted and not converted to agriculture. The experiment was conducted in a completely randomized design with five replicates, in a 5x3 factorial arrangement: five areas and three aggregate classes (macro?, meso?, and microaggregates). The evaluated variables were: spore density and diversity of AMF, total glomalin, total organic carbon (TOC), total extraradical mycelium (TEM), and geometric mean diameter (GMD) of soil aggregates. A total of 21 AMF species was identified. Spore density varied from 29 to 606 spores per 50 mL of soil and was higher in microaggregates and in the area with 6 years of conversion to agriculture. Total glomalin was higher between murundus in all studied aggregate classes. The area with 6 years showed lower concentration of TOC in macroaggregates (8.6gkg ?1) and in microaggregates (10.1gkg?1). TEM was greater at the top of the murundus in all aggregate classes. GMD increased with the conversion time to agriculture. The density and diversity of arbuscular mycorrhizal spores change with the conversion of fields of murundus into agriculture. 650 $aMycorrhizal fungi 653 $aDiâmetro médio geométrico 653 $aDiversidade de fungos micorrízicos 653 $aGeometric mean diameter 653 $aGlomalina total 653 $aTotal glomalin 653 $aTotal mycelium 653 $aTotal organic carbon 700 1 $aFERREIRA, D. A. 700 1 $aSOUZA, E. D. de 700 1 $aPAULINO, H. B. 700 1 $aSAGGIN JUNIOR, O. J. 700 1 $aSIQUEIRA, J. O. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 50, n. 4, p. 313-321, abr. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|