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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRE, R. S.; MERCANTE, L. A.; FACURE, M. H. M.; SANFELICE, R. C.; SANTOS, L. F.; SWAGER, T. M.; CORREA, D. S.
Afiliação:  DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA.
Título:  Recent progress in amine gas sensors for food quality monitoring: Novel architectures for sensing materials and systems.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  ACS Sensors, v. 7, 2022.
Páginas:  2104–2131
ISSN:  2379-3694
DOI:  https://doi.org/10.1021/acssensors.2c00639
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The increasing demand for food production has necessitated the development of sensitive and reliable methods of analysis, which allow for the optimization of storage and distribution while ensuring food safety. Methods to quantify and monitor volatile and biogenic amines are key to minimizing the waste of high-protein foods and to enable the safe consumption of fresh products. Novel materials and device designs have allowed the development of portable and reliable sensors that make use of different transduction methods for amine detection and food quality monitoring. Herein, we review the past decade?s advances in volatile amine sensors for food quality monitoring. First, the role of volatile and biogenicamines as a food-quality index is presented. Moreover, a comprehensiveoverview of the distinct amine gas sensors is provided according to the transduction method, operation strategies, and distinct materials (e.g., metal oxide semiconductors, conjugated polymers, carbon nanotubes, graphene and its derivatives, transition metal dichalcogenides, metal organic frameworks, MXenes, quantum dots, and dyes, among others) employed in each case. These include chemoresistive, fluorometric, colorimetric, and microgravimetric sensors. Emphasis is also given to sensor arrays that record the food quality fingerprints and wireless devices that operate as radiofrequency identification (RFID) tags. Finally, challenges and future opportunities on the development of new amine sensors are prese... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemiresistive sensors; Optical sensors; Volatile amines; Wireless sensors.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18060 - 1UPCAP - DDPROCI.22/982022/105
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  23/10/2013
Data da última atualização:  05/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CARNEIRO, J. E. de S.; ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P.; PAULA JÚNIOR, T. J. de; DEL PELOSO, M. J.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; PEREIRA FILHO, I. A.; MARTINS, M.; VIEIRA, R. F.; MARTINS, F. A. D.; COELHO, M. A. de O.; CARNEIRO, P. C. S. de; MOREIRA, J. A. A.; SANTOS, J. B. dos; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C. da; TEIXEIRA, H.
Afiliação:  JOSÉ EUSTÁQUIO DE SOUZA CARNEIRO, UFV; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA; TRAZILBO JOSÉ DE PAULA JÚNIOR, EPAMIG; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS; MAURÍCIO MARTINS, UFV; ROGERIO FARIA VIEIRA, EPAMIG; FÁBIO AURÉLIO DIAS MARTINS, EPAMIG; MAURÍCIO ANTONIO DE OLIVEIRA COELHO, EPAMIG; PEDRO CRESCÊNCIO DE SOUZA CARNEIRO, UFV; JOSE ALOISIO ALVES MOREIRA, CNPMS; JOÃO BOSCO DOS SANTOS, UFLA; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; HUDSON TEIXEIRA, EPAMIG.
Título:  BRSMG Madrepérola: common bean cultivar with late-darkening Carioca grain.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 12, n. 4, p. 281-284, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The cultivar BRSMG Madrepérola, recommended for cultivation in Minas Gerais, has the feature of maintaining a light grain color for a longer period than other Carioca grain cultivars. The yield potential is high and the resistance level good to the major anthracnose races in the region.
Palavras-Chave:  BRSMG Madrepérola.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Variedade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91468/1/cbab.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91390/1/BRSMG-Madreperola.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF32366 - 1UPCAP - DD20122012
CNPMS25433 - 1UPCAP - DD
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