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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  07/07/2015
Data da última atualização:  19/05/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GRUNWALD, S.; VASQUES, G. M.; RIVERO, R. G.
Afiliação:  SABINE GRUNWALD, UNIVERSITY OF FLORIDA; GUSTAVO DE MATTOS VASQUES, CNPS; ROSANNA G. RIVERO, UNIVERSITY OF GEORGIA.
Título:  Fusion of soil and remote sensing data to model soil properties.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Advances in Agronomy, v. 131, p. 1-109, 2015.
DOI:  10.1016/bs.agron.2014.12.004
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Grand global challenges of our time, such as food security and soil security, cannot be met without up-to-date, high-quality, high-resolution, spatiotemporal, and continuous soil and environmental data that characterize soil ecosystems. At local and regional scales, accurate and precise soil assessment is critical for management, soil health, and sustainability. This article presents integration pathways fusing lab and field-based soil measurements, proximal and remote sensor data, environmental covariates, and/or methods within the framework of the Meta Soil Model which is poised to extend contemporary soil applications. The STEP-AWBH model allows to quantify soil-environmental covariates (S: soil, T: topography, E: ecology, P: parent material, A: atmosphere, W: water, B: biota, H: human factors) of which numerous can be sensed. We present an in-depth overview of proximal and remote sensor technologies that are used in the realm of digital soil assessment. Specific attention is given to the fusion process of (1) proximal, (2) proximal/remote, and (3) remote sensors to directly sense or predict soil properties. We highlight the promises and perils of sensor-derived proxies that allow inferences on soil properties and their change. From our review it is evident that there is no such single sensor or method that fits all soil applications. In many studies the fusion/integration of data and methods enhance the capabilities to assess specific soil properties. We critically contr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Covariáveis ambientais; Detecção proximal; Fusão de dados; Mapeamento digital do solo; Modelagem digital do solo; Modelo meta do solo; Pedometria; Propriedades do solo; Sensores; Vias de integração.
Thesagro:  Mapa; Sensoriamento remoto.
Thesaurus Nal:  Remote sensing; Soil surveys.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS18940 - 1UPCAP - DD2015.00164
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/12/2020
Data da última atualização:  20/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PINHEIRO, S. S.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; DELLA LUCIA, C. M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; SANT'ANA, H. M. P.
Afiliação:  Soraia Silva Pinheiro, UFV; Pamella Cristine Anunciação, UFV; Leandro de Morais Cardoso, UFJF; Ceres Mattos Della Lucia, UFV; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Helena MariaPinheiro Sant'Ana, UFV.
Título:  Stability of B vitamins, vitamin E, xanthophylls and flavonoids during germination and maceration of sorghum (Sorghum bicolor L.).
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 345, 128775, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The impact of maceration and germination on the concentration of bioactive compounds still needs to be evaluated. The stability of B complex vitamins (thiamine, riboflavin, pyridoxine), vitamin E (Alpha, Beta, Gamma, Delta tocopherols and tocotrienols), xanthophylls (lutein and zeaxanthin) and flavonoids (3-deoxyanthocyanidins-3-DXAs, flavones and flavanones) was evaluated in sorghum grains subjected to maceration and germination, using High Performance Liquid Chromatography. Maceration and germination reduced thiamine and pyridoxine concentrations (retentions ranging from 3.8 to 50.2%). Riboflavin and Vitamin E concentrations were not affected by maceration. Germination increased riboflavin and reduced vitamin E. 3-DXAs were sensitive to maceration and germination (retentions of 69.6% and 69.9%, respectively). Flavones contents decreased with germination. Our results indicate that, after germination and/or maceration, sorghum had important nutritional and functional value. Thus, its intake, mainly in macerated forms, should be encouraged, since concentrations of riboflavin, vitamin E and flavones were not altered during this processing.
Palavras-Chave:  3-DXAs; Piridoxina; Riboflavina; Thiamine.
Thesagro:  Flavonóide; Germinação; Maceração; Sorgo; Tiamina; Tocoferol.
Thesaurus NAL:  Flavanones; Flavones; Food technology; Pyridoxine; Riboflavin; Tocopherols.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29602 - 1UPCAP - DD
CTAA15081 - 1UPCAP - DD
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