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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
12/05/2015 |
Data da última atualização: |
31/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PAULA, C. G. de; TOLEDO, R. A. de; VAZ, C. M. P.; CORDEIRO, P. J. M.; BATISTUTI, J. P.; PASTRE, I. A.; SHIM, H.; FERTONANI, F. L. |
Afiliação: |
CARLOS MANOEL PEDRO VAZ, CNPDIA. |
Título: |
A solid film electrode of intermetallic Ag2Hg3.02 for the direct determination of folic acid in fresh and processed fruit juices. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Electrocatalysis, [S. l.], v. 27, n. 2, p. 450-456, 2015. |
ISSN: |
1040-0397 |
DOI: |
10.1002/elan.201400512 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
SEM; Sucos de frutas processados; SWAdSV; XRD. |
Thesagro: |
Ácido Fólico. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/180593/1/A-solid-film-electrode-of-intermetallic-Ag2Hg3.02-for-the-direct-determination-of-folic-acid-in-fresh-and-processed-fruit-juices..pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
05/02/2018 |
Data da última atualização: |
28/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ARBEX, P. M.; MOREIRA, M. E. de C.; TOLEDO, R. C. L.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, H. M.; BENJAMIN, L. dos A.; LICURSI, L.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Priscila Marques Arbex, UFV; Maria Eliza de Castro Moreira, UFJF; Renata Celi Lopes Toledo, UFV; Leandro de Morais Cardoso, UFJF; Helena Maria Pinheiro-Sant'ana, UFV; Laércio dos Anjos Benjamin, UFV; Leandro Licursi, UFV; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Hércia Stampini Duarte Martino, UFV. |
Título: |
Extruded sorghum flour (Sorghum bicolor L.) modulate adiposity and inflammation in high fat diet-induced obese rats. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, v. 42, p. 346-355, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim was to determine the effect of extruded sorghum flour (ESF) on the adiposity and inflammation modulation in obese Wistar rats. Four experimental groups: normal control (AIN-93), obese control (HFD) and two tested groups (replacing 50% of cellulose and 100% of cornstarch by ESF in the HFD - HFDS50; and replacing 100% of cellulose and 100% of cornstarch by ESF in the HFD - HFDS100) were used. The luteolinidin and 5-methoxy-luteliolinidin were the main deoxyanthocianidins identified in ESF. The Lee index, percentage of adiposity, fatty acid synthase gene expression, TNF-?, blood levels of glucose and the adipocyte hypertrophy were lower in the groups treated with ESF when compared to HFD. The groups treated with ESF up-regulated the lipoprotein lipase, peroxisome proliferator activated receptor-? gene expression and IL-10. ESF has potential as a functional food since it reduced the metabolic risk of obesity associated with adiposity and inflammation. |
Palavras-Chave: |
Adipogenic genes; Compounds; Farinha de sorgo extrudada; IL-10; Obesity Phenolic. |
Thesagro: |
Cereal; Extrusão; Inflamação; Obesidade; Processamento; Sorghum Bicolor; Sorgo; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Adiposity; Extrusion; Food processing; Food technology; Inflammation; Obesity. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02252naa a2200457 a 4500 001 2087016 005 2018-02-28 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARBEX, P. M. 245 $aExtruded sorghum flour (Sorghum bicolor L.) modulate adiposity and inflammation in high fat diet-induced obese rats.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe aim was to determine the effect of extruded sorghum flour (ESF) on the adiposity and inflammation modulation in obese Wistar rats. Four experimental groups: normal control (AIN-93), obese control (HFD) and two tested groups (replacing 50% of cellulose and 100% of cornstarch by ESF in the HFD - HFDS50; and replacing 100% of cellulose and 100% of cornstarch by ESF in the HFD - HFDS100) were used. The luteolinidin and 5-methoxy-luteliolinidin were the main deoxyanthocianidins identified in ESF. The Lee index, percentage of adiposity, fatty acid synthase gene expression, TNF-?, blood levels of glucose and the adipocyte hypertrophy were lower in the groups treated with ESF when compared to HFD. The groups treated with ESF up-regulated the lipoprotein lipase, peroxisome proliferator activated receptor-? gene expression and IL-10. ESF has potential as a functional food since it reduced the metabolic risk of obesity associated with adiposity and inflammation. 650 $aAdiposity 650 $aExtrusion 650 $aFood processing 650 $aFood technology 650 $aInflammation 650 $aObesity 650 $aCereal 650 $aExtrusão 650 $aInflamação 650 $aObesidade 650 $aProcessamento 650 $aSorghum Bicolor 650 $aSorgo 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aAdipogenic genes 653 $aCompounds 653 $aFarinha de sorgo extrudada 653 $aIL-10 653 $aObesity Phenolic 700 1 $aMOREIRA, M. E. de C. 700 1 $aTOLEDO, R. C. L. 700 1 $aCARDOSO, L. de M. 700 1 $aPINHEIRO-SANT'ANA, H. M. 700 1 $aBENJAMIN, L. dos A. 700 1 $aLICURSI, L. 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tJournal of Functional Foods$gv. 42, p. 346-355, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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