Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  26/12/2016
Data da última atualização:  26/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAUJO, J. C. de; TELHADO, S. F. P. e; SAKA, R. H.; LEDO, C. A. da S.; MELO, PAULO C. T.
Afiliação:  JACQUELINE CAMOLESE DE ARAUJO, SNE; SAMUEL FILIPE PELICANO E TELHADO, SNE; ROGÉRIO H. SAKA, CATI; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; PAULO C. T. MELO, ESALQ.
Título:  Univariate and multivariate procedures for agronomic evaluation of organically grown tomato cultivars.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, v. 34, n. 3, jul. - set. 2016.
ISSN:  0102-0536
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tomato is one of the most important crops, the worldwide production in 2012 reached 161.8 million tons. Considering the lack of agronomic information on already available cultivars as well as on the varieties under development by breeding programs for organic systems, the objectives of this work were determine the yield components of 14 tomato cultivars in the organic system, through univariate and multivariate analysis. The experimental design was randomized blocks with six replications and five plants per plot. Evaluations consisted of total, marketable and non-marketable yield and number of marketable fruits per plant, in 2010. We carried out analysis of variance, using test F 5%. The effect of cultivar was fixed and the block effect was random. Then, means were ranked according to Scott-Knott 5%. Differences among cultivars were significant for total yield, number of marketable fruits per plant and marketable yield. The mean for total yield among cultivars was 51 t/ha and for marketable yield was 41 t/ha. Cultivars IAC 1 and Santa Clara were the least dissimilar (0.38). On the other hand, cultivars HTV 0601 and IAC 3 were the most dissimilar (10.63). The score dispersion graph showed two distinct groups. The second group contained cultivars HTV 0601, Granadero, Bari and Netuno, which stood out in the evaluation for the organic production system, presenting the highest total yield, marketable yield and number of marketable fruits per plant. Multivariate analysis was effec... Mostrar Tudo
Thesagro:  Tomate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF31602 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  20/03/2018
Data da última atualização:  20/03/2018
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  CAVALCANTE, J. M.; MATTOS, A. L. A.; CANUTO, K. M.; ZOCOLO, G. J.; BRITO, E. S. de.
Afiliação:  Jefferson Malveira Cavalcante, Engenheiro de Alimentos, Ph.D. em Engenharia Química, professor da Unichristus; ADRIANO LINCOLN ALBUQUERQUE MATTOS, CNPAT; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; GUILHERME JULIAO ZOCOLO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT.
Título:  Extração de LCC por prensagem da casca de castanha de caju originária de minifábrica para a obtenção de ácidos anacárdicos.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2018.
Páginas:  20 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 157).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O líquido da casca da castanha de caju (LCC) é um subproduto agroindustrial que apresenta características específicas devido à sua rica composição em alquilfenóis. O presente estudo tem como objetivo avaliar o efeito de pressão e temperatura na extração de LCC e seu teor de ácidos anacárdicos.
Palavras-Chave:  Alquil fenol; Alquil phenol; Fluido newtoniano; MSR; Newtonian fluid; RSM.
Thesagro:  Viscosidade.
Thesaurus NAL:  Viscosity.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/174193/1/BPD18006.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT15497 - 1UMTFL - DD2018.0121
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional