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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  25/05/2011
Data da última atualização:  03/01/2013
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  BASTOS, T. X.; PACHECO, N. A.
Afiliação:  THEREZINHA XAVIER BASTOS, Pesquisadora aposentada do CPATU; NILZA ARAUJO PACHECO, CPATU.
Título:  Freqüências de chuva no Estado do Pará no plano microrregional.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2005.
Páginas:  26 p.
Série:  (Embrapa Amazônia Oriental. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 50).
Idioma:  Português
Notas:  Versão eletrônica. 1ª impressão: 2009.
Palavras-Chave:  Brasil; Frequência de chuva; Pará.
Thesagro:  Climatologia; Meteorologia; Pluviometria.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/36256/1/ORIENTAL-BPD50.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE50355 - 1EMBFL - PP15520CPATU15520
AI-SEDE50355 - 2EMBFL - PP15520CPATU15520a
CPAA24080 - 1EMBFL - PPFOL9799FOL9799
CPAF-AP15514 - 1EMBFL - PP0817808178
CPAMN25707 - 1EMBFL - PPFOL 113/112011.00113
CPATU44358 - 1UMTFL - PP1218312183
CPATU44358 - 2UMTFL - PP1218412184
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  26/07/2022
Data da última atualização:  26/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PRESTES, A. A.; VERRUCK, Silvani; VARGAS, M. O.; CANELLA, M. H. M.; SILVA, C. C.; BARROS, E. L. da S.; DANTAS, A.; OLIVEIRA, L. V. A. de; MARAN, B. M.; MATOS, M.; HELM, C. V.; PRUDENCIO, E. S.
Afiliação:  AMANDA ALVES PRESTES, Federal University of Santa Catarina; SILVANI VERRUCK, Federal University of Santa Catarina; MARYELLA OSÓRIO VARGAS, Federal University of Santa Catarina; MARIA HELENA MACHADO CANELLA, Federal University of Santa Catarina; CALLEBE CAMELO SILVA, Federal University of Santa Catarina; EULÁLIA LOPES DA SILVA BARROS, Federal University of Santa Catarina; ADRIANA DANTAS, Federal University of Santa Catarina; LUAN VALDOMIRO ALVES DE OLIVEIRA, Federal University of Santa Catarina; BRUNA MARCHESAN MARAN, Department of Chemistry and Food Engineering, Technology Center; MAILSON MATOS, Federal University of Paraná; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; ELANE SCHWINDEN PRUDENCIO, Federal University of Santa Catarina.
Título:  Influence of guabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa o. berg) added to fermented milk on probiotic survival under in vitro simulated gastrointestinal conditions.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 141, 110135, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110135
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT. In fermented milks inoculated with two thermophilic strains (Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermo-philus), guabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) was added in different concentrations: 5% (I5 sample) and 10% (I10 sample), compared to a control sample, with no pulp addition. In these fermented milks, Bifidobacterium BB-12 was added and the samples were submitted to a progressive gastrointestinal simulation in vitro. The cells count was performed, including the survival rates for all the progressive steps of the simulated digestion. Total phenolic content (TPC) and antioxidant activity analysis by FRAP (Ferric Reducing Antioxidant Power) and DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) were performed in all the gastrointestinal steps. Before and during the entire gastrointestinal tract, the Bifidobacterium BB-12 count was 8?9 log CFU g1 above the recommended for a probiotic product, with a highlight in intestinal colon steps. The I10 sample showed the highest viable cell count, the highest total phenolic content and antioxidant activity throughout the entire gastric steps (p < 0.05). The fermented milk proved to be an effective matrix for the probiotic stability and incorporation of guabiroba components. Bioactive compounds present in the guabiroba pulp may have occasioned a prebiotic and protective effect on Bifidobacterium BB-12 after gastric conditions. The possible bioconversion of these compounds in more active forms can contribute to the absorpt... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bifidobacterium BB-12; Gastrointestinal steps; Phenolic content.
Thesagro:  Antioxidante; Iogurte.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Campomanesia xanthocarpa; Yogurt.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58325 - 1UPCAP - DD
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