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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão.
Data corrente:  03/01/2018
Data da última atualização:  17/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, T. M.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MUNIZ, C. R.; MORAIS, J. P. S.; KOTZEBUE, L. R. V.; PEREIRA, A. L. S.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  TALITA M. SANTOS, UFCE; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; CELLI RODRIGUES MUNIZ, CNPAT; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; LLOYD RYAN VIANA KOTZEBUE, UFCE; ANDRÉ LUÍS SOUSA PEREIRA, UFCE; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT.
Título:  Zein films with unoxidized or oxidized tannic acid.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 97, n. 13, p. 4580-4587, 2017.
DOI:  10.1002/jsfa.8327
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Corn zein is apredominatlyhydrophobicprotein, formingfilmswith relativelygoodwater resistance.Tannic acid, especially in its oxidized form, is supposed to cross-link proteins including zein, which may be explored to further enhance the water resistance of zein films. The effects of different contents (0-8 wt%) of unoxidized and oxidized tannic acid (uTA and oTA, respectively) on the properties of zein films at different pH values (4-9) were studied, according to central composite designs. Increasing tannic acid contents and pH values resulted in decreased water solubility and increased tensile strength andmodulus of films. The presence of tannic acid provided the films with a yellowish color and increased opacity. Paired t-tests indicated that oTA films presented higher tensile strength, lower water vapor permeability and lower water solubility than uTA films. Higher tannic acid contents and pH values resulted in films with better overall physical properties, which might be ascribed to cross-linking, although the films were still not water resistant. The resulting films have potential to be used for food packaging and coating applications.
Palavras-Chave:  Ácidos fenólicos; Biodegradable films; Cross-linking; Filme biodegradável; Filmes biodegradáveis; Protein; Tannic acid.
Thesagro:  Ácido tânico; Cruzamento; Proteína; Retículo.
Thesaurus Nal:  Phenolic acids.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171179/1/ART17065.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA28503 - 1UPCAP - DD
CNPAT15357 - 1UPCAP - DD2018.008
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/09/2021
Data da última atualização:  23/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  STIVANIN, S. C. B.; VIZZOTTO, E. F.; MATIELLO, J. P.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; FISCHER, V.
Afiliação:  SHEILA CRISTINA BOSCO STIVANIN, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; ELISSA FORGIARINI VIZZOTTO, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; JOAO PEDRO MATIELLO, Universidade Federal do Rio Grande do Sul; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; VIVIAN FISCHER, Universidade Federal do Rio Grande do Sul.
Título:  Behavior, feed intake and health status in Holstein, Gyr and Girolando-F1 cows during the transition period: behavior and health of dairy cows in the transition period.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Applied Animal Behaviour Science, v. 242, 105403, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.applanim.2021.105403
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This trial aimed to evaluate the ingestive behavior, feed intake (DMI) and its relationship with health in Holstein, Gyr and Girolando-F1 (½ Holstein ½ Gyr) cows during the transition period. For that purpose, 34 cows were distributed in three groups according to their breed compositions. Behavior, DMI and health conditions were monitored daily during transition. Feed intake and ingestive behavior were distinct for Holstein, Gyr and Girolando-F1 animals. Holstein cows had higher feed intake than Gyr and Girolando-F1 cows during the whole transition period. Before calving, Girolando-F1 cows had higher intake rate, while Holstein cows ingested more feed per visit at the trough. After calving, Gyr and Girolando-F1 cows visited more often the feed trough, but remained less time and ingested less feed per visit than Holstein cows. Regarding health status, Holstein cows presented higher dystocia risk than Gyr and Girolando-F1 cows. The occurrence of subclinical ketosis and mastitis affected DMI during the transition period. The behavior of visits to the feeder, time spent at the feed trough and DMI per visit to the feed trough were modified by the occurrence of dystocia, retained placenta, subclinical hypocalcaemia, clinical and subclinical ketosis.The intake rate was lower in animals affected by subclinical ketosis four days before the disease onset. Likewise, the occurrence of subclinical hypocalcaemia reduced the total time spend at the feed trough and duration per active visit... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Breed composition; Metabolic disorders; Time at the trough; Visits to the trough.
Thesagro:  Bovino; Comportamento Animal; Distúrbio Metabólico; Doença Animal; Gado Leiteiro; Raça; Saúde.
Thesaurus NAL:  Animal diseases.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25322 - 1UPCAP - DD
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