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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
18/10/2004 |
Data da última atualização: |
26/10/2004 |
Autoria: |
ASSIS, G. M. L. de; EUCLYDES, R. F.; CRUZ. C. D.; VALLE, C. B. do. |
Título: |
Genetic divergence in Brachiaria species. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 2, n. 3, p. 331-338, Sept. 2002. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Three hundred and one accessions of six different Brachiaria species were analyzed, in which twenty-four morphologic characteristics were evaluated. Discriminant analysis based on principal components and Anderson's discriminant analysis were conduced for the six species. The graphic dispersion provided a clear view of the genetic divergence among the accessions and among the species. Three different groups were identified. Discrimination functions were established, allowing the classification of unknown individuals in one of the six studied species. The functions were consistent and resulted in the following rates of correct classification: B. brizantha (86.67%), B. decumbens (93.48%), B. humidicola (72.22%), B. jubata (96.77%), B. ruziziensis (92.86%) and B. dictyoneura (90.00%), thus contributing as an auxiliary approach in the identification of unknown individuals. |
Palavras-Chave: |
Divergência genética; Forage breeding; Genetic divergence. |
Thesagro: |
Brachiaria. |
Thesaurus Nal: |
discriminant analysis; multivariate analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
12/09/2001 |
Data da última atualização: |
20/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CAMARAO, A. P.; BATISTA, H. A. M.; DUTRA, S.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B. |
Afiliação: |
ARI PINHEIRO CAMARAO, CPATU; HERIBERTO ANTONIO MARQUES BATISTA, CPATU; SATURNINO DUTRA, CPATU; JOSE DE BRITO LOURENCO JUNIOR, CPATU. |
Título: |
Composição química e digestibilidade "in vitro" do capim quicuio da Amazônia em três idades de corte. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 20., 1983, Pelotas. Anais. Pelotas: SBZ, 1983. |
Páginas: |
p. 415. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Digestibility in vitro experimentation; Feed grasses. |
Thesagro: |
Capim Quicuio; Composição Química; Digestibilidade In Vitro; Gramínea Forrageira; Matéria Seca. |
Thesaurus NAL: |
chemical composition. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/395282/1/Composicao-quimica-e-digestibilidade.pdf
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Marc: |
LEADER 00819nam a2200241 a 4500 001 1395282 005 2022-06-20 008 1983 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAMARAO, A. P. 245 $aComposição química e digestibilidade "in vitro" do capim quicuio da Amazônia em três idades de corte. 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 20., 1983, Pelotas. Anais. Pelotas: SBZ$c1983 300 $ap. 415. 650 $achemical composition 650 $aCapim Quicuio 650 $aComposição Química 650 $aDigestibilidade In Vitro 650 $aGramínea Forrageira 650 $aMatéria Seca 653 $aDigestibility in vitro experimentation 653 $aFeed grasses 700 1 $aBATISTA, H. A. M. 700 1 $aDUTRA, S. 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. de B.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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