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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2017
Data da última atualização:  08/12/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MAGALHÃES, C. S.; MARQUES, G. A.; FIOROTTI, L. L.; DELMAESTRO, J. N.; OLIVEIRA, A. P. R.; MATTOS, M. da C.; CARVALHO, J. L. V. de; ASCHERI, J. L. R.; SILVA, E. M. M.
Afiliação:  C. S. Magalhães; G. A. Marques; L. L. Fiorotti; J. N. Delmaestro; A. P. R. Oliveira; MARIANA DA COSTA MATTOS, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; E. M. M. Silva.
Título:  Evaluation of the effect of addition of margarine and carioca beans in the characterization of red rice based cookies.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017. Ref. 69422.
Palavras-Chave:  Formulação e processamento de alimentos; Sativa processing.
Thesagro:  Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Oryza.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13959 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  08/06/2017
Data da última atualização:  19/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LEÃO, B. C. S.; FRIGONI, N. A. S. R.; NOGUEIRA, E.; CABRAL, E. C.; FERREIRA, C. R.; EBERLIN, M. N.; ACCORSI, M. F.; NEVES, T. V.; MINGOTI, G. Z.
Afiliação:  BEATRIZ C. S. LEÃO, Universidade Estadual Paulista; NATHÁLIA A. S. ROCHA FRIGONI, Universidade Estadual Paulista; ERIKLIS NOGUEIRA, CPAP; ELAINE C. CABRAL, ThoMSon Mass Spectrometry Laboratory, Institute of Chemistry, University of Campinas; CHRISTINA R. FERREIRA, ThoMSon Mass Spectrometry Laboratory, Institute of Chemistry, University of Campinas; MARCOS N. EBERLIN, ThoMSon Mass Spectrometry Laboratory, Institute of Chemistry, University of Campinas; MÔNICA F. ACCORSI, Universidade Estadual Paulista; THIAGO V. NEVES, Universidade Estadual Paulista; GISELE Z. MINGOTI, Universidade Estadual Paulista.
Título:  Membrane lipid profile of in vitro-produced embryos is affected by vitrification but not by long-term dietary supplementation of polyunsaturated fatty acids for oocyte donor beef heifers.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Reproduction, Fertility and Development, v. 29, n.6, p. 1217-1230, 2017.
DOI:  10.1071/RD15414
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Dietary rumen-protected polyunsaturated fatty acids (PUFAs) rich in linoleic acid (LA) may affect embryo yield, and LA can modulate the molecular mechanisms of lipid uptake in bovine blastocysts produced in vitro. In embryos, membrane lipids, such as phosphatidylcholines (PCs) and sphingomyelins (SMs), affect cryopreservation success. The aim of the present study was to evaluate embryonic developmental rates after the IVF of oocytes retrieved from Nellore heifers fed for approximately 90 days with rumen-protected PUFAs rich in LA. In addition, we evaluated embryo cryotolerance and the membrane structure lipid composition using matrix-assisted laser desorption ionisation mass spectrometry of fresh and vitrified embryos. Embryo development to the blastocyst stage (mean 43.2%) and embryo survival after vitrification and warming (mean 79.3%) were unaffected by diet. The relative abundance of one lipid species (PC ether (PCe; 38:2, which means that this lipid has 38 carbon atoms and 2 double bonds in the fatty acyl residues) was increased after PUFAs supplementation. However, 10 ions were affected by cryopreservation; ions consistent with PC 32:0, PC 34:1, SM 24:1, PC 40:6 or PC 42:9, PC plasmalogen (PCp) 44:10 or PC 42:7, triacylglycerol (TAG) 54:9 and a not assigned ion (m/z 833.2) were lower in blastocysts that survived to the cryopreservation process compared with fresh blastocysts, whereas the abundance of the ions PC 36:3 or PC 34:0, PCe 38:2 or PC 36:6 and PC 36:... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bovino; Embrião animal.
Thesaurus NAL:  Blastocyst; Cattle; Mass spectrometry.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP59930 - 1UPCAP - DDSP1843818438
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