Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  27/06/1995
Data da última atualização:  18/05/2007
Autoria:  PEREIRA, A. L.; ALMEIDA, D. L. de; CUNHA, L. H.
Título:  Brócolos (Brassica oleracea var. italica), couve (Brassica oleracea var. acephala), couve-flor (Brassica oleracea var. botrytis), repolho (Brassica oleracea var. capitata).
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  In: DE-POLLI, H. (Coord.). Manual de adubação para o Estado do Rio de Janeiro. Itaguaií: Editora Universidade Rural, 1988.
Páginas:  p. 120.
Série:  (Coleção Universidade Rural. Série Ciências Agrárias, 2).
Idioma:  Português
Notas:  Autores: Dejair Lopes de Almeida, Gabriel de Araújo Santos, Lúcia Helena Cunha, Luiz Rodriguez Freire, Nelson Moura Brasil do Amaral Sobrinho, Newton Novo Costa Pereira, Paulo Augusto da Eira, Raphael Minotti Bloise, Ronaldo Correa Salek.
Conteúdo:  Histórico da área. Produtividades esperadas. Espaçamentos. Calagem. Adubação orgânica; Adubação mineral.
Palavras-Chave:  Brócolos; Couve-flor.
Thesagro:  Couve; Repolho.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB13224 - 1UPCPL - --0011362
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  07/12/2022
Data da última atualização:  05/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CABRAL, I. dos S.; AZEVEDO, J. A. G.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CRUZ, C. L. dos S.; NOGUEIRA, A. S.; SOUZAM L. L.; OLIVEIRA, G. A. de.
Afiliação:  ÍCARO DOS SANTOS CABRAL, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia; JOSÉ AUGUSTO GOMES AZEVÊDO, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia; FLÁVIO MOREIRA DE ALMEIDA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; CRISTIANE LEAL DOS SANTOS CRUZ, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, Bahia; ABDON SANTOS NOGUEIRA, Instituto Federal Baiano, Santa Inês, Bahia; LÍGIA LINS SOUZA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, Bahia; GISELE ANDRADE DE OLIVEIRA, Universidade Estadual de Santa Cruz, Ilhéus, Bahia.
Título:  Performance and characteristics of carcass and non-carcass components of lambs fed peach-palm by-product.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 45, p. 1737-1743, 2013.
DOI:  10.1007/s11250-013-0424-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the effects of supplying the by-product of peach-palm (Bactris gasipaes) on performance and characteristics of carcass and non-carcass components of feedlot lambs. Twenty Santa Ines lambs of 150 days average age and 22.4±3.4 kg body weight were confined in individual pens. A completely randomized design was utilized with four experimental diets composed of: fresh peach-palm by-product enriched with urea, fresh peach-palm by-product + concentrate, silage of peach-palm by-product + concentrate, and silage of peach- palm by-product enriched with 15 % corn meal + concen- trate. Intake was evaluated daily, and at the end of 42 days of experiments, lambs were slaughtered and the characteristics of carcass and non-carcass parts were evaluated. Performance and carcass characteristics showed differences between the animals? intake of total mixed rations (TMR) and only the diet with roughage. For the lambs that intaked TMR, the form of utilization of roughage (fresh or as silage) affected animal performance but did not change the carcass characteristics. Dry matter intake and feed conversion were influenced by the form of utilization of the silage (with and without additive). Providing fresh by-product plus concentrate improves lamb performance but does not interfere in the carcass characteristics, compared with the use of by-product in the form of silage.
Palavras-Chave:  Alimentos alternativos; Subproduto da pupunha.
Thesagro:  Confinamento; Cordeiro; Ganho de Peso; Ruminante.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Body weight; Feedlots; Ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149340/1/Performance-and-characteristics-of-carcass-and-non-carcass-components-of-lambs-fed-peach-palm-by-product-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL26091 - 1UPCAP - DD
CPATSA60207 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional