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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/12/2018 |
Data da última atualização: |
06/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PESSANHA, K. L. F.; FARIAS, M. G.; CARVALHO, C. W. P. de; GODOY, R. L. de O. |
Afiliação: |
Kênia Letícia Ferreira Pessanha, UFRRJ; Mônica Guimarães Farias, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA. |
Título: |
Starch Films Added of Açaí Pulp ( Euterpe oleracea Martius). |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology [online]. 2018, v. 61, e18170824. Epub 29-Nov-2018. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-4324-2018170824. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Edible films are an alternative to synthetic materials used for packaging foods. The aim of this study was to develop and characterize films made from cassava starch, freeze-dried acai and glycerol. The films were characterized for thickness, water vapor permeability, water solubility, anthocyanins, antioxidant capacity and mechanical properties. The results indicated a rich edible film in anthocyanins with considerable antioxidant capacity (150.70 micromol Trolox), which can extend the commercial validity of the packaged food and meets the growing demand for biodegradable packaging that tends to reduce the environmental impact. The addition results in a significant effect on the polymer matrix reducing the water solubility and water activity. |
Palavras-Chave: |
ABTS; Active packaging; ORAC. |
Thesaurus Nal: |
Anthocyanins; Biodegradable products. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188285/1/1516-8913-babt-61-e18170824.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
07/05/2012 |
Data da última atualização: |
11/05/2012 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
BUNGENSTAB, D. J.; VALLE, E. R. do; DOMINGOS, I. T. (org.). |
Afiliação: |
DAVI JOSE BUNGENSTAB, CNPGC; EZEQUIEL RODRIGUES DO VALLE, CNPGC; IVENS TEIXEIRA DOMINGOS, WWF-BRASIL. |
Título: |
Conservando água e solo: pecuária de corte no cerrado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: WWW-Brasil; Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2011. |
Páginas: |
28 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Conservação de água e solo na produção. Boas práticas em pecuária de corte. Resumo de boas práticas. |
Palavras-Chave: |
BPA; ILPF; Integração lavoura pecuária floresta; Manejo da pastagem; Recuperação de pastagem. |
Thesagro: |
Água; Cerrado; Conservação; Meio Ambiente; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 00830nam a2200265 a 4500 001 1923962 005 2012-05-11 008 2011 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aBUNGENSTAB, D. J. 245 $aConservando água e solo$bpecuária de corte no cerrado. 260 $aBrasília, DF: WWW-Brasil; Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte$c2011 300 $a28 p. 520 $aConservação de água e solo na produção. Boas práticas em pecuária de corte. Resumo de boas práticas. 650 $aÁgua 650 $aCerrado 650 $aConservação 650 $aMeio Ambiente 650 $aSolo 653 $aBPA 653 $aILPF 653 $aIntegração lavoura pecuária floresta 653 $aManejo da pastagem 653 $aRecuperação de pastagem 700 1 $aVALLE, E. R. do 700 1 $aDOMINGOS, I. T.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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