Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/06/2016
Data da última atualização:  08/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ÍTAVO, L. C. V.; SOUZA, A. D. V. de; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS. M. G.; COELHO, R. G.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ROSCOE, R.
Afiliação:  L. C. V. ÍTAVO, UFMS; A. D. V. de SOUZA, UCB; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; C. C. B. F. ÍTAVO, UFMS; H. V. PETIT, Sherebrooke Research and Development Centre; A. M. DIAS, UFMS; M. G. MORAIS, UFMS; R. G. COELHO, UFMS; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; R. ROSCOE, Fundação MS.
Título:  Intake, digestibility, performance, carcass characteristics andmeat quality of lambs fed different levels of crambe meal inthe diet.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 216, p. 40-48, 2016.
DOI:  10.1016/j.anifeedsci.2016.02.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to determine the effect of different levels of crambe meal (CM) in the diet as a substitute for soybean meal on feed intake, growth performance, blood parameters, carcass characteristics and meat quality of lambs. A total of 80 sheep predominantly from the Texel breed, 40 male (23.3 ± 0.98 kg) and 40 female (22.1 ± 0.95 kg) lambs, were fed 0, 64, 128 or 192 g/kg dry matter (DM) CM in the total mixed diet. Intake of DM increased in parallel with the level of CM inclusion in the diet and there was no effect of CM on digestibility and weight gain. The feed to gain ratio decreased as levels of CM increased in the diet. Yields of carcass and commercial cuts were similar among diets. The proportion of muscle and the muscle to bone ratio tended to decrease with higher CM level in the diet. Male and female lambs responded similarly to CM levels except for subcutaneous fat where there was a greater decrease in carcass of male than female lambs with increasing CM dietary level. Chemical composition and quality of the longissimus dorsi were similar among diets. These data suggest that there are no ill effects on carcass quality and animal performance when CM is provided at up to 192 g/kg DM in the diet of growing lambs fed a forage to concentrate ratio of 350-650.
Palavras-Chave:  Característica de carcaça; Carcass; Carcasses; Crambe; Lamb; Longissimus dorsi; Subproduto agroindustrial.
Thesagro:  Ácido graxo; Alimento alternativo; Alimento para animal; Cordeiro; Digestibilidade; Farelo; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Resíduo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Carcass composition; Crambe abyssinica; Digestibility; Fatty acids; Lamb meat; Mutton; Sheep; Weight gain.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE2891 - 1UPCAP - DD
CNPC32637 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  21/09/2015
Data da última atualização:  18/07/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SCHEEREN, P. L.; DEL DUCA, L. J. A.; SÓ e SILVA, M.; NASCIMENTO JUNIOR, A.; LINHARES, A. G.; EICHELBERGER, L.; BRUNETTA, D.; CAIERÃO, E.; PIRES, J. L.; CHAVES, M. S.; COSTAMILAN, L. M.; PRESTES, A. M.; LIMA, M. I. P. M.; MIRANDA, M. Z. de; GUARIENTI, E. M.; VOSS, M.; CUNHA, G. R.; ALBUQUERQUE, A. C. S.; SALVADORI, J. R.; LHAMBY, J. C. B.
Afiliação:  PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT; Leo de Jesus Antunes Del Duca, CNPT; MÁRCIO SÓ E SILVA, CNPT; ALFREDO DO NASCIMENTO JUNIOR, CNPT; CNPT; LUIZ EICHELBERGER, CNPT; CNPSO; EDUARDO CAIERÃO, CNPT; JOÃO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; MARCIA SOARES CHAVES, CNPT; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; CNPT; MARIA IMACULADA PONTES M LIMA, CNPT; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; CNPT; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; ANA CHRISTINA SAGEBIN ALBUQUERQUE, CNPT; CNPT; CNPT.
Título:  Cultivar de trigo BRS Guamirim.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA COMISSÃO SUL-BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E DE TRITICALE, 38.; REUNIÃO DA COMISSÃO CENTRO-SUL BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E DE TRITICALE, 21., 2006. Passo Fundo. Atas e resumos... Passo Fundo: Embrapa Trigo: Comissão Sul-brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale: Comissão Centro-Sul Brasileira de Pesquisa de Trigo e Triticale, 2006.
Descrição Física:  melho29.pdf. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil.
Thesaurus NAL:  Brazil; Wheat.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130030/1/ID43170-2006reuniaotrigo-CD-164melho29.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT43170 - 1UPCRA - DDCD-0163
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional