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Registros recuperados : 107 | |
21. | | VIEIRA, F. De O.; MENDONÇA, J. F. M. De; FONSECA, I.; ARCURI, E. F.; RIBEIRO, J. B.; MARTINS, M. F. EMA-PCR: detection only viable pathogen on cell culture by Real-Time PCR In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 62., 2016, Caxambu. Resumos... Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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22. | | LEDUR, M. C.; NONES, K.; MOURA, A. S. A. M. T.; RIBEIRO, J. B.; COUTINHO, L. L. O uso de marcadores moleculares na produção de aves. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 17.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ZOOTECNIA, 9., 2007, Londrina, PR. Anais... Londrina: UEL/ ABZ, 2007. p. 457-483. Projeto n. 01.02.102.10-10. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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23. | | OLIVEIRA, P. J. de; ROCHA, E. J. P. da; FISCH, G.; KRUIJT, B.; RIBEIRO, J. B. M. Efeitos de um evento de friagem nas condições meteorológicas na Amazônia: um estudo de caso. Acta Amazonica, Manaus, v. 34, n. 4, p. 613-619, out./dez. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Rondônia. |
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24. | | PAULA, V. R. de; OTENIO, M. H.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MORES, N.; TÁPPARO, D. G. Destinação de carcaças de bovinos em propriedades rurais. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE GERENCIAMENTO DE RESÍDUOS AGROPECUÁRIOS E AGROINDUSTRIAIS, 5., 2017, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Concórdia, SC: Sbera; Embrapa Suínos e Aves, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Suínos e Aves. |
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25. | | MENDONÇA, J. F. M. de; VIEIRA, F. de O.; FONSECA, I.; ARCURI, E. F.; RIBEIRO, J. B.; MARTINS, M. F. Detecção de células viáveis de Salmonella spp. pela técnica de PCR em tempo real. In: CONGRESSO NACIONAL DE LATICÍNIOS, 30., 2015, Juiz de Fora. Anais... Belo Horizonte: EPAMIG, 2015. 5 p. 1 CD-ROM. MINAS LÁCTEA. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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26. | | VIEIRA, F. de O.; MENDONÇA, J. F. M. de; FONSECA, I.; ARCURI, E. F.; RIBEIRO, J. B.; MARTINS, M. F. Detecção de células viáveis de Salmonella spp. em queijo Coalho pela técnica de PCR em Tempo Real. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 16., 2015, Juiz de Fora, MG Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 185.). 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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29. | | MENDONÇA, J. F. M.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; SOUZA, G. N. de. Prevalence reduction of contagious mastitis pathogens in a holstein dairy herd under tropical conditions. Journal of Veterinary Science & Technology, v. 9, n. 1, 2018. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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30. | | SOUZA, G. N. de; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; MENDONÇA, J. F. M. Prevalence reduction of Streptococcus agalagactiae by intramammary antiobiotic treatment in a Holstein dairy herd under tropical conditions. In: IDF WORLD DAIRY SUMMIT, 2017, Rome, Italyl. Proceedings... Rome, Italy: FIL IDF, 2017. p. 86-89. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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31. | | SANTOS, F. F.; GUIMARAES, A. S.; RIBEIRO, J. B.; MENDONCA, L. C.; LANGE, C. C.; SILVA, M. A. S.; REIS, D. R. de L.; MACHADO, M. A. Presence of mecA in Staphylococcus spp. isolated from bovine intramammary infections. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 58., 2012, Foz do Iguaçu. Resumos... Foz do Iguaçú: Sociedade Brasileira de Genética, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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32. | | IBELLI, A. M. G.; FONGARO, G.; TESSMANN, A. L.; RIBEIRO, J. B.; PEIXOTO, J. de O.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C. Association of an InDel in the ghrelin gene with performance traits in a paternal broiler line. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 58., 2012, Foz do Iguaçu. Resumos... Foz do Iguaçú: SBG, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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33. | | FONGARO, G.; RIBEIRO, J. B.; BERTOL, T. M.; FIRENTINI, A. M.; SAWITKI, M. C.; PEIXOTO, J. de O.; BROD, F. C. A.; ARISI, A. C. M. Isolamento de um fragmento do gene de lipase de staphylococcus xylosus U5 e AD1. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA EMBRAPA/UNC, 4., 2010, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2010. 1 CD-ROM. 4 JINC. Projeto/Plano de Ação: 03.08.06.009-02. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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34. | | FERREIRA, R. K.; RIBEIRO, M. T.; OLIVEIRA, L. B. A.; BARROSO, M. do V.; RIBEIRO, J. B.; OTENIO, M. H.; PAIVA, A. D.; CARNEIRO, J. da C. Isolamento de fungos aeróbios e anaeróbios facultativos do rúmen de bovinos alimentados com diferentes fontes de nitrogênio. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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35. | | HOSKEN, B.; BRITO, M. A. V. P. e; REIS, D. R. de L.; SOUZA, G. N. de; ALMEIDA, P.; MACHADO, M. A.; SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B. Investigação da resistência à eritromicina em linhagens de Streptococcus agalactiae isoladas de casos de mastite bovina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 7., 2017, Curitiba. Anais... Curitiba: Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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36. | | NEDER, T. F. S.; ALMEIDA, P. A. A.; HOSKEN, B. O.; ARCURI, E. F.; VICENTINI, N. M.; PIRES, M. de F. A.; RIBEIRO, J. B. Geração de um banco de impressões digitais de DNA (DNA fingerprint) de bactérias do ácido lático isoladas ao longo do processo de fabricação e maturação de queijos artesanais do município de Alagoa, Minas Gerais. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 21., 2018, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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37. | | SABINO, Y. N. V.; RIBEIRO, J. B.; REIS, D. R. de L.; FOCHAT, R. C.; CARNEIRO, J. da C.; RIBEIRO, M. T.; MACHADO, M. A.; PAIVA, A. D. Identification and gene prospection of bacteriocinogenic bacteria isolated from rumen In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28., 2015, Florianópolis. Resumos. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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38. | | LANGE, C. C.; BRITO, M. A. V. P. e; RIBEIRO, J. B.; MACHADO, M. A.; REIS, D. R. L.; MEURER, I. R.; MENDONÇA, R. S.; OLIVEIRA, B. L. Identificação e caracterização de estirpes de Staphylococcus aureus isolados de mastite bovina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 27., 2013, Natal. Anais... [Natal]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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39. | | GONÇALVES, M. S.; FARIA, J. P. J.; SILVA, J. R.; CUSTÓDIO, D. A. C.; RIBEIRO, J. B.; GUIMARÃES, A. S.; DORNELES, E. M. S.; COSTA, G. M. Flagella are an important virulence factor in the subclinical persistence of Escherichia coli in bovine mammary gland. Journal of Dairy Research, v. 90, n. 2, p. 146-151, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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40. | | ROZENTAL, T.; FARIA, L. S. de; FORNEAS, D.; GUTERRES, A. L.; RIBEIRO, J. B.; ARAUJO, F. R.; LEMOS, E. R. S.; SILVA, M. R. First molecular detection of Coxiella burnetii in Brazilian artisanal cheese: a neglected food safety hazard in ready-to-eat raw-milk product. The Brazilian Journal of Infectious Diseases, v. 24, n. 3, p. 208-212, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 107 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/03/2017 |
Data da última atualização: |
16/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SOUZA, A. V. de; BRITTO, D. de; SANTOS, U. S. dos; BISPO, L. dos P.; TURATTI, T. C. C.; LOPES, N. P.; OLIVEIRA, A, P. de; ALMEIDA, J. R. G. da S. |
Afiliação: |
ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA; UILIANE SOARES DOS SANTOS; LUMA DOS PASSOS BISPO; IZABEL CRISTINA CASANOVA TURATTI, Departamento de Física e Química, Faculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo; NORBERTO PEPORINE LOPES, Departamento de Física e Química, Faculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo; ANA PAULA DE OLIVEIRA, Núcleo de Estudos e Pesquisas de Plantas Medicinais (NEPLAME), Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina - PE; JACKSON ROBERTO GUEDES DA SILVA ALMEIDA, Núcleo de Estudos e Pesquisas de Plantas Medicinais (NEPLAME), Universidade Federal do Vale do São Francisco, Petrolina - PE. |
Título: |
Influence of season, drying temperature and extraction time on the yield and chemical composition of marmeleiro (Croton sonderianus) essential oil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential Oil Research, v. 29, n. 1, p. 76-84, 2017. |
DOI: |
10.1080/10412905.2016.1178183 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The Caatinga biome is a source of hundreds aromatic plants with medicinal, food and cosmetics potential applications. One of them is Croton sonderianus which essential oil chemical composition and yielding were studied in function of season of harvesting, pre-treatment temperature and time of extraction. In average, after Gas Chromatography analysis, the four major components were spathulenol (40%), 1,8-cineole (25%), ?-pinene (8%) and caryophyllene oxide (6%), but such percentage varied greatly in function of the three parameters studied. Sample submitted to drying pre-treatment at 40°C and 2 hours of extraction time resulted in the highest yielding. Components such as spathulenol decreased near 20% from the dry to rainy season, while for germacrene D its amounts increased in the period. Such results will give support for C. sonderianus management in the field cultivation and essential oil exploration. |
Palavras-Chave: |
Bioma caatinga; Boactive properties; Estresse hídrico; Marmeleiro; Phytochemical; Planta nativa; Volatile components. |
Thesagro: |
Caatinga; Cróton Sonderianus; Oleo essencial; Planta medicinal. |
Thesaurus NAL: |
Medicinal plants. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02044naa a2200361 a 4500 001 2066499 005 2017-10-16 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10412905.2016.1178183$2DOI 100 1 $aSOUZA, A. V. de 245 $aInfluence of season, drying temperature and extraction time on the yield and chemical composition of marmeleiro (Croton sonderianus) essential oil.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe Caatinga biome is a source of hundreds aromatic plants with medicinal, food and cosmetics potential applications. One of them is Croton sonderianus which essential oil chemical composition and yielding were studied in function of season of harvesting, pre-treatment temperature and time of extraction. In average, after Gas Chromatography analysis, the four major components were spathulenol (40%), 1,8-cineole (25%), ?-pinene (8%) and caryophyllene oxide (6%), but such percentage varied greatly in function of the three parameters studied. Sample submitted to drying pre-treatment at 40°C and 2 hours of extraction time resulted in the highest yielding. Components such as spathulenol decreased near 20% from the dry to rainy season, while for germacrene D its amounts increased in the period. Such results will give support for C. sonderianus management in the field cultivation and essential oil exploration. 650 $aMedicinal plants 650 $aCaatinga 650 $aCróton Sonderianus 650 $aOleo essencial 650 $aPlanta medicinal 653 $aBioma caatinga 653 $aBoactive properties 653 $aEstresse hídrico 653 $aMarmeleiro 653 $aPhytochemical 653 $aPlanta nativa 653 $aVolatile components 700 1 $aBRITTO, D. de 700 1 $aSANTOS, U. S. dos 700 1 $aBISPO, L. dos P. 700 1 $aTURATTI, T. C. C. 700 1 $aLOPES, N. P. 700 1 $aOLIVEIRA, A, P. de 700 1 $aALMEIDA, J. R. G. da S. 773 $tJournal of Essential Oil Research$gv. 29, n. 1, p. 76-84, 2017.
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