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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  12/02/2009
Data da última atualização:  30/09/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ROSA, M. F.; CHIOU, B.; MEDEIROS, E. S.; WOOD, D. F.; MATTOSO, L. H. C.; ORTS, W. J.; IMAM, S.
Afiliação:  Morsyleide de Freitas Rosa, CNPAT; Bor-sen Chiou, WRRC/ARS- USDA; Elton S. Medeiros, WRRC/ARS- USDA-CNPDIA; Delilah F. Wood, WRRC/ARS- USDA; Luiz H. C. Mattoso, CNPDIA; William J Orts, WRRC/ARS- USDA; Syed H. Imam, WRRC/ARS- USDA.
Título:  Composite of immature cor fibers and starch/EVOH/glycerol blends.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN MRS MEETING, 7., 2008, Guarujá. Resumos... Guarujá: Sociedade Brasileira de Pesquisa de Materiais, 2008.
Idioma:  Inglês
Notas:  VII Encontro SBPMat.
Palavras-Chave:  Fibers.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT10979 - 1UPCPL - PPSP 043332009.04333
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/01/2017
Data da última atualização:  07/02/2018
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BRITTO, D. de; PINOLA, F. G.; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G. de.
Afiliação:  DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA; FLÁVIA G. PINOLA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA; ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA.
Título:  Analysis of thermal and aqueous suspension stabilities of chitosan based nanoencapsulated vitamins.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Química Nova, v. 39, n. 9, p. 1126-1130, 2016.
DOI:  10.21577/0100-4042.20160127
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The food nutritional content is reduced as result of vitamins degradation. In order to minimize such losses, the encapsulation technique into polymeric nanoparticles (NPs) could offer an additional protection, extending the stability. The crosslinking formed by the ionic gelation process of chitosan and tripolyphosphate (Chi-TPP) has been widely used as an encapsulating matrix for several chemical compounds. In this way, Chi-TPP was used for encapsulation of C, B9 and B12 vitamins. The stability of the vitamins in NPs was evaluated in aqueous suspension by UV-Visible spectroscopy under different conditions: stored in dark, light exposure and effect of oxygen bubbling. The results indicated that encapsulation had a positive effect in preserving the vitamins, mainly vitamin C. The encapsulation preserved 47% of the initial concentration of vitamin C by the tenth day and around 28% after 17 days. Conversely, in non-encapsulated controls (neutral and acidic medium) the losses were higher, reaching 13% by the tenth day and almost 3% after 17 days of storage in both medium. When exposed to light and O2 the protection provided by the encapsulation was even greater. By thermogravimetric analysis, the pure and the encapsulated vitamins showed distinct thermal behavior confirming Chi-TPP as a potential encapsulation material.
Palavras-Chave:  Active food; Alimentos ativos; Controlled release; Degradação de vitaminas; Encapsulação; Libertação controlada; Termogravimétrico; Tthermogravimetric; Vitamin degradation.
Thesagro:  Nutrição; Vitamina.
Thesaurus NAL:  Nutrition.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154024/1/Douglas-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA16211 - 1UPCAP - DD
CPATSA56335 - 1UPCAP - DD
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