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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D. Avaliação da atividade antimicrobiana de nanopartículas de prata com diferentes concentrações em filmes poliméricos. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 173-176. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D. Antimicrobial activity in polymeric films with different concentrations of silver nanoparticles. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30, Maceió, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D. Low-density polyethylene films incorporated with silver nanoparticles to promote antimicrobial efficiency in food packaging. Food Science and Technology International, 2019. 14 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D. Low-density polyethylene films incorporated with silver nanoparticles to promote antimicrobial efficiency in food packaging. Food Science and Technology International, v. 26, n. 4, 2020. 353-366

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D. Filmes poliméricos com nanopartículas de prata fornecem atividade antimicrobiana para embalagens alimentícias. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 680-684

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; SANTOS, J. E.; BREITENBACH. L. M.; SILVA, J. V.; RAPOSO, G. A. Medidas Alternativas para tratamento anti-helmíntico em ovinos da raça Santa Inês criados no Sudoeste do Maranhão. In: ZOOTEC NA AMAZÔNIA LEGAL, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 20., 2010, Palmas. Sustentabilidade e produção animal: anais. Araguaiana: UFT: ABZ, 2010. 4 f. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; PEREIRA, V. A. C.; PRADO, A. C. F.; TOBIAS, T. J.; PARIS, E. C.; FERREIRA, M. D. Antimicrobial potential of linear low-density polyethylene food packaging with Ag nanoparticles in different carriers (Silica and Hydroxyapatite). Journal of Microbiological Methods, v. 217–218. 106873, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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8.Imagem marcado/desmarcadoLADEIRA, M. M.; RODRIGUEZ, N. M.; GONCALVES, L. C.; BORGES, I.; SA, L. A. P. de; BRITO, S. C. Avaliacao nutricional do feno de Stylosanthes guianensis. 4. Degradabilidade ruminal das porcoes fibrosas. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1049-1050.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoLADEIRA, M. M.; RODRIGUEZ, N. M.; GONCALVES, L. C.; BORGES, I.; SA, L. A. P. de; BRITO, S. C. Avaliacao nutricional do feno de Stylosanthes guianensis. 5.Degradabilidade ruminal de aminoacidos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1047-1049.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; ARAB, F. E.; BRESOLIN, J. D.; PARIS, E. C.; SOUZA, C. W. O. de; FERREIRA, M. D. One-pot synthesis of CuO, ZnO, and Ag nanoparticles: structural, morphological, and bactericidal evaluation. Inorganic and Nano-Metal Chemistry, v. 52, 2022. 12 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BRASIL, E. M.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; PARIS, E. C.; FERREIRA, M. D. A Comprehensive Approach to the SiO2/Ag Nanoparticles? Interaction on Polyvinyl Chloride Films and the Effects of Antimicrobial Activity. Brazilian Journal of Physics, v. 53,111, 2023. 1 - 9

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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12.Imagem marcado/desmarcadoNINO RODRIGUEZ, F. A.; LOPES, M. A.; LIMA, A. L. R.; ALMEIDA JÚNIOR, G. A. DE; NOVO, A. L. M.; BARBARI, M.; BRITO, S. C.; BASSOTTO, L. C.; CAMARGO, A. C. de; NASCIMENTO, E. F. R. Correlations between milking characteristics and behavior of cows milked in robotic systems. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 44, n. 5, p. 1683-1696, set./out. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA FILHO, J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; BRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BERTAZZO, G. B.; COLACIQUE, M. N.; PARIS, E. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. Recent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest. Brazilian Journal of Physics, v. 52, 126, 2022. 11 p.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  14/04/2020
Data da última atualização:  16/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BRITO, S. C.; BRESOLIN, J. D.; SIVIERI, K.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  JOANA DIAS BRESOLIN, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Low-density polyethylene films incorporated with silver nanoparticles to promote antimicrobial efficiency in food packaging.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, v. 26, n. 4, 2020.
Páginas:  353-366
DOI:  10.1177/1082013219894202
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Technological innovations in packaging are intended to prevent microbiological contaminations for ensuring food safety and preservation. In this context, researchers have investigated the antimicrobial effect of lowdensity polyethylene films incorporated with the following concentrations of silver nanoparticles: 1.50, 3.75, 7.50, 15.00, 30.00, 60.00, and 75.00 mg/ml. The films were characterized using field emission gun scanning electron microscopy, Fourier transform infrared spectroscopy, X-ray diffraction, thermogravimetry, and differential scanning calorimetry. From the results of these techniques, it could be concluded that the silver nanoparticles incorporated in the low-density polyethylene films did not influence their physical, chemical, and thermal properties. The direct contact assays, shake-flask assays, and bacterial images obtained using scanning electron microscopy were used to analyze the antimicrobial activity of the films. In the microbial analyses, it was verified that the nanostructured films exhibited antimicrobial properties against all the microorganisms studied, although more notably for fungi and Gram-negative bacteria than the Gram-positive bacteria. Moreover, it was discovered that the packages, in which silver nanoparticles were incorporated, inhibited the growth and reproduction of bacterial cells during the early stages. These results suggest that the extruded low-density polyethylene films incorporated with silver nanoparticles may be an essenti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Antimicrobial; Silver nanoparticles.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17512 - 1UPCAP - DDPROCI. 20/0042020/008
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