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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  13/06/2022
Data da última atualização:  14/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GOMES, M. J. C.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; CHENG, J.; AGARWAL, N.; ROCHA, M. de M.; TAKO, E.
Afiliação:  MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, Cornell University/ Federal University of Viçosa; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Federal University of Viçosa; NIKOLAI KOLBA, Department of Food Science, Cornell University; JACQUELYN CHENG, Department of Food Science, Cornell University; NIKITA AGARWAL, Department of Food Science, Cornell University; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; ELAD TAKO, Department of Food Science, Cornell University.
Título:  Zinc biofortified Cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) soluble extracts modulate assessed cecal bacterial pulations and gut morphology In Vivo (Gallus gallus).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Bioscience - Landmark, v. 27, n. 5, 140, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Biofortification is a method that improves the nutritional value of food crops through conventional plant breeding. The aim of this study was to evaluate the effects of intra-amniotic administration of soluble extracts from zinc (Zn) biofortified and Zn standard cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) flour on intestinal functionality and morphology, inflammation, and gut microbiota, in vivo.
Palavras-Chave:  Biofortificação; Feijão caupi; Fibra dietética; Funcionalidade intestinal; Populações microbianas.
Thesagro:  Deficiência Mineral.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144015/1/ZincBiofortifiedCowpeaFrontiersBioscience27.2022.pdf
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Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN33379 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  10/12/2021
Data da última atualização:  19/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, M. A. V.; ANDRADE JÚNIOR, V. C. de; GUIMARÃES, A. G.; BRITO, O. G.; TAULA, A. J. V.; COSTA, R. A.; ALVES, J. P. R.; SILVA, N. O.; RESENDE, F. V.
Afiliação:  MARCELO AUGUSTO VIEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; VALTER CARVALHO DE ANDRADE JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA GONÇALVES GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ORLANDO GONÇALVES BRITO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANTÔNIO JORGE VIEGAS TAULA, INSTITUTO DE INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA DE MOÇAMBIQUE; ROGERS AUGUSTO COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; JOÃO PEDRO ROCHA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; NATALIA OLIVEIRA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH.
Título:  Correlations between agronomic characters in garlic.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02603, 2022.
ISSN:  1678-3921
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Correlações entre características agronômicas em alho.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the phenotypic correlations between agronomic characters of garlic (Allium sativum) and to carry out the path analysis, using commercial bulb yield as the main character. The experiment was conducted under field conditions in two harvests (2018 and 2019) in the municipality of Diamantina, in the state of Minas Gerais, Brazil. A total of 13 garlic genotypes were evaluated, of which 11 were experimental and 2 were commercial cultivars. The experimental design used was randomized complete blocks with four replicates. Characters related to plant biometry and bulb yield were evaluated. The phenotypic correlations and the path analysis of the studied characters were carried out. The Phenotypic correlations that showed significant positive effects occurred between commercial bulb yield and plant height, bulb diameter, number of commercial bulbs, mean total bulb mass, mean commercial bulb mass, total bulb yield, and number of bulbils per bulb. However, only number of commercial bulbs and bulb diameter had significant effects (direct and indirect) on commercial bulb yield. Therefore, in genotype genetic breeding programs in the studied region, selection should seek a larger diameter of bulbs and a higher number of commercial bulbs to increase commercial yield. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar as correlações fenotípicas entre características agronômicas de alho (Allium sativum) e realizar análise de trilha, tendo-se u... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise de ilha.
Thesagro:  Alho; Allium Sativum; Bulbo; Características Agronômicas; Melhoramento Genético Vegetal; Produtividade; Rendimento.
Thesaurus NAL:  Allium; Bulbs; Garlic; Phenotypic correlation.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1137554/1/Correlations-between-agronomic-2022.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233215/1/Correlations-between-agronomic-2022.pdf
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Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65778 - 1UPEAP - DD
CNPH41635 - 1UPCAP - DD
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