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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
13/06/2022 |
Data da última atualização: |
14/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GOMES, M. J. C.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; CHENG, J.; AGARWAL, N.; ROCHA, M. de M.; TAKO, E. |
Afiliação: |
MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, Cornell University/ Federal University of Viçosa; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Federal University of Viçosa; NIKOLAI KOLBA, Department of Food Science, Cornell University; JACQUELYN CHENG, Department of Food Science, Cornell University; NIKITA AGARWAL, Department of Food Science, Cornell University; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; ELAD TAKO, Department of Food Science, Cornell University. |
Título: |
Zinc biofortified Cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) soluble extracts modulate assessed cecal bacterial pulations and gut morphology In Vivo (Gallus gallus). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Frontiers in Bioscience - Landmark, v. 27, n. 5, 140, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Biofortification is a method that improves the nutritional value of food crops through conventional plant breeding. The aim of this study was to evaluate the effects of intra-amniotic administration of soluble extracts from zinc (Zn) biofortified and Zn standard cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) flour on intestinal functionality and morphology, inflammation, and gut microbiota, in vivo. |
Palavras-Chave: |
Biofortificação; Feijão caupi; Fibra dietética; Funcionalidade intestinal; Populações microbianas. |
Thesagro: |
Deficiência Mineral. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144015/1/ZincBiofortifiedCowpeaFrontiersBioscience27.2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01245naa a2200265 a 4500 001 2144015 005 2022-06-14 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGOMES, M. J. C. 245 $aZinc biofortified Cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) soluble extracts modulate assessed cecal bacterial pulations and gut morphology In Vivo (Gallus gallus).$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aBiofortification is a method that improves the nutritional value of food crops through conventional plant breeding. The aim of this study was to evaluate the effects of intra-amniotic administration of soluble extracts from zinc (Zn) biofortified and Zn standard cowpea (Vigna unguiculata L. Walp.) flour on intestinal functionality and morphology, inflammation, and gut microbiota, in vivo. 650 $aDeficiência Mineral 653 $aBiofortificação 653 $aFeijão caupi 653 $aFibra dietética 653 $aFuncionalidade intestinal 653 $aPopulações microbianas 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 700 1 $aKOLBA, N. 700 1 $aCHENG, J. 700 1 $aAGARWAL, N. 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aTAKO, E. 773 $tFrontiers in Bioscience - Landmark$gv. 27, n. 5, 140, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
10/12/2021 |
Data da última atualização: |
19/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SANTOS, M. A. V.; ANDRADE JÚNIOR, V. C. de; GUIMARÃES, A. G.; BRITO, O. G.; TAULA, A. J. V.; COSTA, R. A.; ALVES, J. P. R.; SILVA, N. O.; RESENDE, F. V. |
Afiliação: |
MARCELO AUGUSTO VIEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; VALTER CARVALHO DE ANDRADE JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA GONÇALVES GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ORLANDO GONÇALVES BRITO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANTÔNIO JORGE VIEGAS TAULA, INSTITUTO DE INVESTIGAÇÃO AGRÁRIA DE MOÇAMBIQUE; ROGERS AUGUSTO COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; JOÃO PEDRO ROCHA ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; NATALIA OLIVEIRA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DOS VALES DO JEQUITINHONHA E MUCURI; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH. |
Título: |
Correlations between agronomic characters in garlic. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02603, 2022. |
ISSN: |
1678-3921 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Correlações entre características agronômicas em alho. |
Conteúdo: |
ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the phenotypic correlations between agronomic characters of garlic (Allium sativum) and to carry out the path analysis, using commercial bulb yield as the main character. The experiment was conducted under field conditions in two harvests (2018 and 2019) in the municipality of Diamantina, in the state of Minas Gerais, Brazil. A total of 13 garlic genotypes were evaluated, of which 11 were experimental and 2 were commercial cultivars. The experimental design used was randomized complete blocks with four replicates. Characters related to plant biometry and bulb yield were evaluated. The phenotypic correlations and the path analysis of the studied characters were carried out. The Phenotypic correlations that showed significant positive effects occurred between commercial bulb yield and plant height, bulb diameter, number of commercial bulbs, mean total bulb mass, mean commercial bulb mass, total bulb yield, and number of bulbils per bulb. However, only number of commercial bulbs and bulb diameter had significant effects (direct and indirect) on commercial bulb yield. Therefore, in genotype genetic breeding programs in the studied region, selection should seek a larger diameter of bulbs and a higher number of commercial bulbs to increase commercial yield. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar as correlações fenotípicas entre características agronômicas de alho (Allium sativum) e realizar análise de trilha, tendo-se utilizado a produtividade comercial de bulbos como característica principal. O experimento foi conduzido sob condições de campo em duas safras (2018 e 2019), no município de Diamantina, no estado de Minas Gerais, Brasil. Um total de 13 genótipos de alho foram avaliados, sendo 11 experimentais e 2 cultivares comerciais. Utilizou-se o delineamento experimental de blocos ao acaso, com quatro repetições. Foram avaliadas características relacionadas à biometria da planta e à produção de bulbos. Foram realizadas as correlações fenotípicas e a análise de trilha das características estudadas. As correlações fenotípicas que apresentaram efeito positivo significativo ocorreram entre produção comercial de bulbos e altura de planta, diâmetro do bulbo, número de bulbos comerciais, massa média de bulbo total, massa média de bulbo comercial, produtividade total de bulbos e número de bulbilhos por bulbo. No entanto, apenas o número de bulbos comerciais e o diâmetro do bulbo tiveram efeitos significativos (direto e indireto) sobre a produtividade comercial de bulbos. Portanto, em programas de melhoramento de genótipos na região estudada, a seleção deve buscar maior diâmetro de bulbos e maior número de bulbos comerciais para incrementar a produtividade comercial. MenosABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the phenotypic correlations between agronomic characters of garlic (Allium sativum) and to carry out the path analysis, using commercial bulb yield as the main character. The experiment was conducted under field conditions in two harvests (2018 and 2019) in the municipality of Diamantina, in the state of Minas Gerais, Brazil. A total of 13 garlic genotypes were evaluated, of which 11 were experimental and 2 were commercial cultivars. The experimental design used was randomized complete blocks with four replicates. Characters related to plant biometry and bulb yield were evaluated. The phenotypic correlations and the path analysis of the studied characters were carried out. The Phenotypic correlations that showed significant positive effects occurred between commercial bulb yield and plant height, bulb diameter, number of commercial bulbs, mean total bulb mass, mean commercial bulb mass, total bulb yield, and number of bulbils per bulb. However, only number of commercial bulbs and bulb diameter had significant effects (direct and indirect) on commercial bulb yield. Therefore, in genotype genetic breeding programs in the studied region, selection should seek a larger diameter of bulbs and a higher number of commercial bulbs to increase commercial yield. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar as correlações fenotípicas entre características agronômicas de alho (Allium sativum) e realizar análise de trilha, tendo-se u... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Análise de ilha. |
Thesagro: |
Alho; Allium Sativum; Bulbo; Características Agronômicas; Melhoramento Genético Vegetal; Produtividade; Rendimento. |
Thesaurus NAL: |
Allium; Bulbs; Garlic; Phenotypic correlation. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1137554/1/Correlations-between-agronomic-2022.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233215/1/Correlations-between-agronomic-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 03907naa a2200385 a 4500 001 2137554 005 2022-04-19 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-3921 100 1 $aSANTOS, M. A. V. 245 $aCorrelations between agronomic characters in garlic.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aTítulo em português: Correlações entre características agronômicas em alho. 520 $aABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the phenotypic correlations between agronomic characters of garlic (Allium sativum) and to carry out the path analysis, using commercial bulb yield as the main character. The experiment was conducted under field conditions in two harvests (2018 and 2019) in the municipality of Diamantina, in the state of Minas Gerais, Brazil. A total of 13 garlic genotypes were evaluated, of which 11 were experimental and 2 were commercial cultivars. The experimental design used was randomized complete blocks with four replicates. Characters related to plant biometry and bulb yield were evaluated. The phenotypic correlations and the path analysis of the studied characters were carried out. The Phenotypic correlations that showed significant positive effects occurred between commercial bulb yield and plant height, bulb diameter, number of commercial bulbs, mean total bulb mass, mean commercial bulb mass, total bulb yield, and number of bulbils per bulb. However, only number of commercial bulbs and bulb diameter had significant effects (direct and indirect) on commercial bulb yield. Therefore, in genotype genetic breeding programs in the studied region, selection should seek a larger diameter of bulbs and a higher number of commercial bulbs to increase commercial yield. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar as correlações fenotípicas entre características agronômicas de alho (Allium sativum) e realizar análise de trilha, tendo-se utilizado a produtividade comercial de bulbos como característica principal. O experimento foi conduzido sob condições de campo em duas safras (2018 e 2019), no município de Diamantina, no estado de Minas Gerais, Brasil. Um total de 13 genótipos de alho foram avaliados, sendo 11 experimentais e 2 cultivares comerciais. Utilizou-se o delineamento experimental de blocos ao acaso, com quatro repetições. Foram avaliadas características relacionadas à biometria da planta e à produção de bulbos. Foram realizadas as correlações fenotípicas e a análise de trilha das características estudadas. As correlações fenotípicas que apresentaram efeito positivo significativo ocorreram entre produção comercial de bulbos e altura de planta, diâmetro do bulbo, número de bulbos comerciais, massa média de bulbo total, massa média de bulbo comercial, produtividade total de bulbos e número de bulbilhos por bulbo. No entanto, apenas o número de bulbos comerciais e o diâmetro do bulbo tiveram efeitos significativos (direto e indireto) sobre a produtividade comercial de bulbos. Portanto, em programas de melhoramento de genótipos na região estudada, a seleção deve buscar maior diâmetro de bulbos e maior número de bulbos comerciais para incrementar a produtividade comercial. 650 $aAllium 650 $aBulbs 650 $aGarlic 650 $aPhenotypic correlation 650 $aAlho 650 $aAllium Sativum 650 $aBulbo 650 $aCaracterísticas Agronômicas 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aProdutividade 650 $aRendimento 653 $aAnálise de ilha 700 1 $aANDRADE JÚNIOR, V. C. de 700 1 $aGUIMARÃES, A. G. 700 1 $aBRITO, O. G. 700 1 $aTAULA, A. J. V. 700 1 $aCOSTA, R. A. 700 1 $aALVES, J. P. R. 700 1 $aSILVA, N. O. 700 1 $aRESENDE, F. V. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 57, e02603, 2022.
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