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207. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES FILHO, E. G.; SOUSA, V. M.; RIBEIRO, P. R. V.; RODRIGUES, S.; BRITO, E. S. de; TIWAR, B. K.; FERNANDES, F. A. N. Single-stage ultrasound-assisted process to extract and convert a-solanine and a-chaconine from potato peels into b-solanine and b-chaconine. Biomass Conversion and Biorefinery, v. 8, n. 3, p. 689-697, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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208. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, C. G.; MARTINS, F. I. C. C.; ZOCOLO, G. J.; FIGUEIREDO, J. E. F.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de. Simultaneous quantification of lipopeptide isoforms by UPLC-MS in the fermentation broth from Bacillus subtilis CNPMS22. Analytical and Bioanalytical Chemistry, v. 410, n. 26, p. 6827-6836, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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210. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOARES, M. V. L.; ALVES FILHO, E. G.; SILVA, L. M. A. e; NOVOTNY, E. H.; CANUTO, K. M.; WURLITZER, N. J.; NARAIN, N.; BRITO, E. S. de. Tracking thermal degradation on passion fruit juice through Nuclear Magnetic Resonance and chemometrics. Food Chemistry, v. 219, p. 1-6, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Solos. |
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211. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PAIVA, E. M. DE; MATTOS, A. L. A.; SILVA, G. S. DA; CANUTO, K. M.; LEITAO, R. C.; ALVES, J. L. F.; BRITO, E. S. de. Valorizing cashew nutshell residue for sustainable lignocellulosic panels using a bio-based phenolic resin as a circular economy solution. Industrial Crops and Products, 212, 118379, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Alimentos e Territórios. |
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213. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FREITAS, F. A. de; SOUZA, F. T. C. DE; SAMPAIO, C. G.; BECKER, H.; TREVISAN, M. T. S.; BRITO, E. S. de. Uso da semente de noni (Morinda citrifolia L.) como bioadsorvedor de cromo (VI). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 32., 2009, Fortaleza. Resumos... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Química, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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214. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CASTRO, K. N. de C.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; COSTA-JÚNIOR, L. M.; ANDRADE, I. M. de; MAGALHAES, J. A.; BARROS, D. M. A. In vitro efficacy of essential oils with different concentrations of 1,8-cineole against Rhipicephalus (Boophilus) microplus. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, Jaboticabal, v. 27, n. 2, p. 203-210, abr./jun. 2018. Autoria na publicação: Edy de Sousa Brito. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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215. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CASTRO, K. N. de C.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; JÚNIOR, L. M. C.; ANDRADE, I. M.; MAGALHAES, J. A.; BARROS, D. M. A. In vitro efficacy of essential oils with different concentrations of 1,8-cineole against Rhipicephalus (Boophilus) microplus. Brazilian Journal of Veterinary Parasitology, v. 27, n. 2, p. 203-210, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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216. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SIQUEIRA, A. C. DE A.; LEITE, K. M.; BRAGA, A. R. C.; RIBEIRO, P. R. V.; ZOCOLO, G. J.; BRITO, E. S. de; SILVA JUNIOR, I. J. DA; SANT'ANA, H. B. DE. Aqueous two-phase anthocyanins partitioning from açai – laboratory scale-up. International Journal of Food Science and Technology, v. 58, p. 5269–5274, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Alimentos e Territórios. |
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217. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ALVES FILHO, E. DE G.; SILVA, L. M. A. e; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; ZOCOLO, G. J.; LEAO, P. C. de S.; BIASOTO, A. C. T.; QUINTELA, A. L.; LARSEN, F. H.; CANUTO, K. M. 1 H NMR and LC-MS-based metabolomic approach for evaluation of the seasonality and viticultural practices in wines from São Francisco River Valley, a Brazilian semi-arid region. Food Chemistry, London, v. 289, p. 558-567, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
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218. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CASTRO, K. N. de C.; COSTA-JÚNIOR, L. M.; LIMA, D. F.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; ANDRADE, I. M. de; TEODORO, M. S.; OIRAM-FILHO, F. O.; SANTOS, R. C. dos; MAYO, S. J. Acaricidal activity of cashew nut shell liquid associated with essential oils from Cordia verbenacea and Psidium guajava on Rhipicephalus microplus. Journal of Essential oil Research, v. 31, n. 4, p. 297-304, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte. |
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220. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RODRIGUES, F. C.; SANTOS, A. T. L. dos; CRUZ, R. P. da; ALMEIDA-BEZERRA, J. W.; COUTINHO, H. D. M.; RIBEIRO, P. R. V.; BRITO, E. S. de; MORAIS-BRAGA, M. F. B.; OLIVEIRA, A. F. M. de. Antimicrobial activity, modulatory effect and phytochemical analysis of Sida galheirensis Ulbr. (Malvaceae). South African Journal of Botany, v. 147, 286-293, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
16/04/2019 |
Data da última atualização: |
17/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CASTRO, K. N. de C.; COSTA-JÚNIOR, L. M.; LIMA, D. F.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; ANDRADE, I. M. de; TEODORO, M. S.; OIRAM-FILHO, F. O.; SANTOS, R. C. dos; MAYO, S. J. |
Afiliação: |
KARINA NEOOB DE CARVALHO CASTRO, CPAMN; LÍVIO MARTINS COSTA-JÚNIOR, UFMA; DAVID FERNANDES LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT; IVANILZA MOREIRA DE ANDRADE, UFPI; MAURO SERGIO TEODORO, CPAMN; FRANCISCO OIRAM-FILHO; RAIMUNDA CARDOSO DOS SANTOS, UFPI; SIMON JOSEPH MAYO, DEPARTMENT OF IDENTIFICATION AND NAMING, ROYAL BOTANIC GARDENS KEW, RICHMOND, UK. |
Título: |
Acaricidal activity of cashew nut shell liquid associated with essential oils from Cordia verbenacea and Psidium guajava on Rhipicephalus microplus. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Essential oil Research, v. 31, n. 4, p. 297-304, 2019. |
DOI: |
10.1080/10412905.2019.1580225 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to assess the effectiveness of cashew nut shell liquid (CNSL), Cordia verbenacea and Psidium guajava, both alone and in association against Rhipicephalus microplus. Larval packet and adult immersion tests were conducted in concentrations ranging from 3.1 at 100.0mg mL?1. CNSL was effective against engorged females (99.6%) at 100.0mg mL?1 and against larvae (99.2 %) at 50.0mg mL?1. The highest efficacy on engorged females was achieved by the essential oils of P. guajava at 12.5mg mL?1 (99.9%), followed by those of C. verbenacea at 25.0mg mL?1 (96.9%), while a low larvicidal activity of 5.8 and 59.0% was, respectively, obtained. The association at 50.0mg mL?1 had asignificant effect on both life stages of R. microplus. This association caused considerable larval mortality (95.3%) and high efficacy on engorged females (93.9%). |
Palavras-Chave: |
Carraça; Cordia verbenacea; Óleos vegetais; Plant oils; Tick. |
Thesagro: |
Acaricida; Anacardium Occidentale; Cordia Verbenaceae; Óleo Vegetal; Psidium Guajava. |
Thesaurus NAL: |
Acaricides; Anacardium; Ticks. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195918/1/Acaricidal-activity-of-cashew-nut.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220205/1/ART20047.pdf
|
Marc: |
LEADER 02044naa a2200397 a 4500 001 2108275 005 2019-10-17 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1080/10412905.2019.1580225$2DOI 100 1 $aCASTRO, K. N. de C. 245 $aAcaricidal activity of cashew nut shell liquid associated with essential oils from Cordia verbenacea and Psidium guajava on Rhipicephalus microplus.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe aim of this study was to assess the effectiveness of cashew nut shell liquid (CNSL), Cordia verbenacea and Psidium guajava, both alone and in association against Rhipicephalus microplus. Larval packet and adult immersion tests were conducted in concentrations ranging from 3.1 at 100.0mg mL?1. CNSL was effective against engorged females (99.6%) at 100.0mg mL?1 and against larvae (99.2 %) at 50.0mg mL?1. The highest efficacy on engorged females was achieved by the essential oils of P. guajava at 12.5mg mL?1 (99.9%), followed by those of C. verbenacea at 25.0mg mL?1 (96.9%), while a low larvicidal activity of 5.8 and 59.0% was, respectively, obtained. The association at 50.0mg mL?1 had asignificant effect on both life stages of R. microplus. This association caused considerable larval mortality (95.3%) and high efficacy on engorged females (93.9%). 650 $aAcaricides 650 $aAnacardium 650 $aTicks 650 $aAcaricida 650 $aAnacardium Occidentale 650 $aCordia Verbenaceae 650 $aÓleo Vegetal 650 $aPsidium Guajava 653 $aCarraça 653 $aCordia verbenacea 653 $aÓleos vegetais 653 $aPlant oils 653 $aTick 700 1 $aCOSTA-JÚNIOR, L. M. 700 1 $aLIMA, D. F. 700 1 $aCANUTO, K. M. 700 1 $aBRITO, E. S. de 700 1 $aANDRADE, I. M. de 700 1 $aTEODORO, M. S. 700 1 $aOIRAM-FILHO, F. O. 700 1 $aSANTOS, R. C. dos 700 1 $aMAYO, S. J. 773 $tJournal of Essential oil Research$gv. 31, n. 4, p. 297-304, 2019.
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