Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/09/1994
Data da última atualização:  19/09/1994
Autoria:  COSTA, N. P. da; MARCOS FILHO, J.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSo. Caixa Postal, 1061. CEP 86001-970. Londrina, PR.
Título:  Afericao do teor de umidade (%) de sementes de soja para execucao do teste de tetrazolio.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Arquivos de Biologia e Tecnologia, v.37, n.3, p.693-701, set. 1994.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this study was to determine seed moisture content that can reduce the proconditioning period (imbibition time) before the staining process in the tetrazolium test for soybean seed. Two experiments were conducted: experiment I-two soybean seed lots of the cultivars BR-30 and BR-16 were submitted the six periods of imbibition under four temperatures; experiment II-three seed lots of fiscalized soybean seed of the cultivars Davis, BR-29 and BR-24 were submitted to seven periods of imbibition at 25.C In a general manner, it was observed that the seeds of the cultivars BR-30 and BR-16 reached 37% seed moisture content after 10h/40.C the preconditioning period. This moisture content, resulted in adequate staining patterns for determining vigor [TZ (1-3)] and viability [TZ (1-5)] for tetrazolium test in soybean seed.
Palavras-Chave:  Moisture content; Seed; Tetrazolium test.
Thesagro:  Semente; Soja; Teor de Umidade; Teste de Tetrazólio.
Thesaurus Nal:  temperature.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO14521 - 1ADDSP - --1077210772
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  27/02/2009
Data da última atualização:  06/03/2013
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  ALBRECHT, J. C.; SILVA, M. S. e; SCHEEREN, P. L.; ANDRADE, J. M. V. de; TRINDADE, M. da G.; SOARES SOBRINHO, J.; SOUSA, C. N. A. de; BRAZ, A. J. B. P.; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; SOUSA, M. A. de; FRONZA, V.; YAMANAKA, C. H.
Afiliação:  Júlio César Albrecht, CPAC; Márcio Só e Silva; Pedro Luiz Scheeren; José Maria Vilela de Andrade; Maria da Glória Trindade; Joaquim Soares Sobrinho; Cantidio Nicolau A. de Sousa; Antonio Joaquim B. P. Braz; Walter Quadros Ribeiro Júnior, CPAC; Moacil Alves de Sousa; Vanoli Fronza; Celso Hideto Yamanaka.
Título:  BRS 254 - trigo melhorador: cultivar com alta qualidade industrial para a região do Cerrado.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 228).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Melhoramento genético; Wheats.
Thesagro:  Recurso Genético; Trigo; Variedade.
Thesaurus NAL:  genetic resources; varieties.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2010/30296/1/doc-228.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC30296 - 1UMTFL - PPCRI7728CRI7728
CPAC30296 - 2UMTFL - PPDOC264DOC264
CPAC30296 - 3UMTFL - PPFOL7971FOL7971
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional