Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  29/11/2016
Data da última atualização:  29/11/2016
Autoria:  BHARGAVA, B.; RANJHAN, S. K.; BUMB, A. R.
Título:  Effect of feeding protected groundnut cake on wool yield and its quality in nali lambs.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  The Indian Journal of Animal Science, v. 45, n. 3, p. 123-129, Mar. 1975.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nali lambs were kept on 5 treatments, i.e., untreated groundnut-cake (GNC) (100% ARC [Agricultural Research Council]), untreated-GNC.sbd.control, tannic-acid-treated GNC, formaldehyde-treated GNC and heat-treated GNC. The last 4 groups were fed 70% of ARC requirements. Concentrate diet consisted of 50% GNC treated or untreated, 40% maize and 10% wheat bran along with minerals and vitamins. Roughage used was wheat straw during the first 7 mo. (phase 1) and urea-molasses-impregnated wheat straw during the next 6 mo. (phase 2). There was a significant increase in wool yield in formaldehyde-treated group during the experimental shearing in both the phases. Wool production increased by 26, 9, 36 and 12% during 13 mo. of study in untreated group 1, and tannic-acid-, formaldehyde- and heat-treated groups, respectively, than in the control group 2. There was a marked effect of formaldehyde treatment on wool growth. There was significant decrease in crimps in tannic- and heat-treated groups during phase 1. Medullation percentage was higher in formaldehyde- and heat-treated groups. No effect of treatment on staple length, fiber diameter and yellowing of wool was observed.
Thesagro:  Alimento para animal; Amendoim; Bagaço; Lã; Nutrição animal; Ovino; Qualidade; Rendimento.
Thesaurus Nal:  Sheep; Wool.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC32209 - 1ADDAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  14/09/2012
Data da última atualização:  16/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  GOY, R. C.; CAMPOS, J. V. de; BERNARDES FILHO, R.; BRANDAO, H. de M.
Afiliação:  RUBENS BERNARDES FILHO, CNPDIA; HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL.
Título:  Análise da ação de filmes de quitosana e micro/nano partículas de própolis sobre colônias de bactérias gram-positivas.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 108-110. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.
ISSN:  2175-8395
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bactérias; Filmes comestíveis; Quitosana.
Thesagro:  Própolis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184421/1/Analise-da-acao-de-filmes-de-quitosana-e-micro-nano-particulas-de-propolis-sobre-colonias-de-bacterias-gram-positivas..pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA13995 - 1UPCAA - DDPROCI-12.000452012.00045
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional