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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/03/2020
Data da última atualização:  22/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, A.; BARROS, N. M.; COSTA, L.; SAINT'PIERRE, T. D.; DONANGELO, C.; DELIZA, R.; FARAH, A.
Afiliação:  Angela Soares, UFRJ; Nathalia M. Barros, UFRJ; Luciana Costa, UFRJ; Tatiana Dillenburg Saint'Pierre, PUC RIO DE JANEIRO; Carmen Donangelo, Univ. de la República, Montevideo; ROSIRES DELIZA, CTAA; Adriana Farah, UFRJ.
Título:  Fortification of Ground Roasted Coffees with Iron, Zinc and Calcium: Evaluating the Impact of Quality and Roast Degree on Sensory Responses.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food and Nutrition Research, v. 8, n. 2, p. 110-120, 2020.
DOI:  10.12691/jfnr-8-2-6
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Aceitação do consumidor; CATA; Fortificação; Minerais.
Thesagro:  Café; Cálcio; Consumidor; Mineral; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Calcium; Coffee (beverage); Consumer acceptance; Food fortification; Food technology; Minerals.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211396/1/Soares-et-al-Food-and-Nutrition-Research.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14842 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  13/08/2019
Data da última atualização:  26/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FRANCISCO, R.; BRANCO, R.; SCHWAB, S.; BALDANI, J. I.; MORAIS, P. V.
Afiliação:  Romeu Francisco, University of Coimbra; Rita Branco, University of Coimbra; STEFAN SCHWAB, CNPAB; JOSE IVO BALDANI, CNPAB; Paula V. Morais1,2, BOLSISTA EMBRAPA AGROBIOLOGIA.
Título:  Two plant hosted whole cell bacterial biosensors for detection of bioavailable Cr(VI).
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  World Journal of Microbiology and Biotechnology, v. 35, n. p. 129-143, 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11274-019-2703-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Metal whole cell biosensors (WCBs) have been reported as very useful tools to detect and quantify the presence of bioavailable fractions of certain metals in water and soil samples. In the current work, two bacterial WCBs able to report Cr(VI) presence and plants growing on Cr(VI)-enriched soil/medium were used to assess the potential transfer of this metal to organisms of higher trophic levels, and the risk of transfer to the food chain. To do it, the functionality of the WCBs within tissues of inoculated plants in contact with Cr(VI)-contaminated soil and water was studied in vitro and in a controlled greenhouse environment. One WCB was the previously described Ochrobactrum tritici pCHRGFP2 and the second, Nitrospirillum amazonense pCHRGFP2, is a newly engineered naturally-occurring endophytic microorganism. Three rice varieties (IAC 4440, BRS 6 CHUÍ, IRGA 425) and one maize variety (1060) were tested as hosts and subjected to Cr(VI) treatments (25 ?M), with different results obtained. Inoculation of each WCB into plants exposed to Cr(VI) showed GFP expression within plant tissues. WCBs penetrated the root tissues and later colonized the shoots and leaves. In general, a higher fluorescence signal was detected in roots, together with a higher Cr content and denser WCB colonization. Best fluorescence intensities per plant biomass of shoots were obtained for plant host IRGA 425. Therefore, by analyzing colonized tissues, both WCBs allowed the detection of Cr(VI) contamination... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Nitrospirillum amazonense; Wholecell biosensors.
Thesaurus NAL:  Chromium; Rice soils.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41203 - 1UPCAP - DD
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