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6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; HARMON, D. L.; MACARI, M.; BOHNERT, D.; RICHARDS, C.; SWANSON, K. Perfusao abomasal de diferentes carboidratos e concentracao de metabolitos na circulacao esplenica de ovinos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba, SP. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1290-1292. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; HARMON, D. L.; MACARI, M.; BOHNERT, D.; RICHARDS, C.; SWANSON, K. Perfusao abomasal de diferentes carboidratos e fluxo esplenico liquido de metabolitos em ovinos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba, SP. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1294-1295. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; NORMAN, D. L.; MACARI, M.; BOHNERT, D.; RICHARDS, C.; LARSON, B. Perfusao abomasal de diferentes carboidratos e parametros plasmaticos em ovinos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 38., 2001, Piracicaba, SP. Anais... Piracicaba: FEALQ, 2001. p.1297-1298. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | JOBIM, C. C.; LOMBARDI, L.; MACEDO, F. A. F. de; BRANCO, A. F. Silagens de grãos de milho puro e com adição de grãos de soja, de girassol ou uréia. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 43, n. 5, p. 649-656, maio 2008 Título em inglês: Quality of corn grain silage added with soybean, sunflower or urea. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MODESTO, E. C.; SANTOS, G. T.; ZAMBOM, M. A.; DAMASCENO, J. C.; BRANCO, A. F.; VILELA, D. Consumo, digestibilidade e parâmetros ruminais em vacas gestantes alimentadas com silagem de rama de mandioca. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 5, p. 944-950, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PRADO, I. N. do; EVERLING, D. M.; BRANCO, A. F.; PINTO, A. A.; SAKAGUTI, E. S.; ZEOULA, M. L. Influencia da monensina sodica ou bicarbonato de sodio sobre o consumo e desempenho de novilhas confinadas. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 32., l995, Brasilia. Anais... Brasilia : SBZ, 1995. p.321-322. p.321-322 ] Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; CONEGLIAN, S. M.; MOURO, G. F.; SANTOS, G. T. dos; ZEOULA, L. M.; BUMBIERIS, V. H. Farinha de penas hidrolisada em dietas de ovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 32, n. 6, p. 1454-1460, nov./dez. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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17. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ZEOULA, L. M.; BRANCO, A. F.; PRADO, I. N. do; BORGES, I.; VALERIO, S. R.; CALEGARI, L. Consumo voluntario e digestibilidade aparente do caroco integral de algodao e bagaco hidrolisado de cana-de-acucar para ruminantes. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, v.24, n.1, p.38-48, 1995. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DAMASCENO, J. C.; SANTOS, G. T. dos; CECATO, U.; SAKAGUTI, E. S.; ALCALDE, C. R.; BRANCO, A. F. Consumo voluntário, digestibilidade e balanço de nitrogênio em ovinos recebendo palha de arroz amonizada em diferentes níveis de oferta. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 29, n. 4, p. 1167-1173, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; MOURO, G. F.; MAIA, F. J.; RIGOLON, L. P.; CONEGLIAN, S. M.; PROHMANN, P. E. Fontes de proteína e fluxo esplênico de aminoácidos e amônia em ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCO, A. F.; MOURO, G. F.; RIGOLON, L. P.; RIBEIRO, T. F. M.; PARIS, W.; BUMBIERIS JUNIOR, V. H. Fluxo portal de glicose e aminoácidos em ovinos alimentados em nível de mantença, com dietas contendo níveis crescentes de volumoso. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 5 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 40 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
14/12/2012 |
Data da última atualização: |
14/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PAULO, E. M.; BOFFO, E. F.; BRANCO, A.; VALENTE, A. M. M. P.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G.; ROQUE, M. R. de A.; ASSIS, S. A. de. |
Afiliação: |
ELINALVA M. PAULO, UEFS; ELISANGELA F. BOFFO, UFBA; ALEXSANDRO BRANCO, UEFS; ÂNGELA M. M. P. VALENTE; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; ANTONIO G. FERREIRA, UFSCar; MILTON R. A. ROQUE, UFBA; SANDRA A. DE ASSIS, UEFS. |
Título: |
Production, extraction and characterization of exopolysaccharides produced by the native Leuconostoc pseudomesenteroides R2 strain. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 84, n. 2, p. 495-507, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT: The genus Leuconostoc belongs to a group of lactic acid bacteria usually isolated from fermented vegetables, which includes species involved in the production of exopolysaccharides (EPS). These biopolymers possess considerable commercial potential. Because of the wide variety of industrial applications of EPS, this study aimed to produce and characterize the native exopolysaccharide strain Leuconostoc pseudomesenteroides R2, which was isolated from cabbage collected in a semi-arid region of Bahia. We employed the following conditions for the production of EPS: 10.7% sucrose, pH 8.2, without agitation and incubation at 28°C for 30 hours. The fermentation broth was treated with ethanol and generated two types of polysaccharide substances (EPS I and EPS II). The identification of EPS I and EPS II was conducted using FT-IR, 1H, 13C and DEPT-135 NMR spectra. The two substances were identified as linear dextran ? polysaccharides (1 ? 6) which indicated different characteristics with respect to thermal analysis and density of free packaging, viscosity and time of solubilization. Both dextrans are of low density, possess high thermal stability and exhibited the behavior characteristic of pseudoplastic polymers. |
Palavras-Chave: |
Exopolysaccharide; Polymer. |
Thesagro: |
Bactéria. |
Thesaurus NAL: |
Biopolymers; dextran; Leuconostoc pseudomesenteroides. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72397/1/2012AP52.pdf
|
Marc: |
LEADER 02106naa a2200277 a 4500 001 1942711 005 2012-12-14 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPAULO, E. M. 245 $aProduction, extraction and characterization of exopolysaccharides produced by the native Leuconostoc pseudomesenteroides R2 strain.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aABSTRACT: The genus Leuconostoc belongs to a group of lactic acid bacteria usually isolated from fermented vegetables, which includes species involved in the production of exopolysaccharides (EPS). These biopolymers possess considerable commercial potential. Because of the wide variety of industrial applications of EPS, this study aimed to produce and characterize the native exopolysaccharide strain Leuconostoc pseudomesenteroides R2, which was isolated from cabbage collected in a semi-arid region of Bahia. We employed the following conditions for the production of EPS: 10.7% sucrose, pH 8.2, without agitation and incubation at 28°C for 30 hours. The fermentation broth was treated with ethanol and generated two types of polysaccharide substances (EPS I and EPS II). The identification of EPS I and EPS II was conducted using FT-IR, 1H, 13C and DEPT-135 NMR spectra. The two substances were identified as linear dextran ? polysaccharides (1 ? 6) which indicated different characteristics with respect to thermal analysis and density of free packaging, viscosity and time of solubilization. Both dextrans are of low density, possess high thermal stability and exhibited the behavior characteristic of pseudoplastic polymers. 650 $aBiopolymers 650 $adextran 650 $aLeuconostoc pseudomesenteroides 650 $aBactéria 653 $aExopolysaccharide 653 $aPolymer 700 1 $aBOFFO, E. F. 700 1 $aBRANCO, A. 700 1 $aVALENTE, A. M. M. P. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aFERREIRA, A. G. 700 1 $aROQUE, M. R. de A. 700 1 $aASSIS, S. A. de 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro$gv. 84, n. 2, p. 495-507, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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