|
|
Registros recuperados : 344 | |
41. | | SILVA, E. F. da; ASSIS JÚNIOR, R. N. de; SOUZA, J. I. G. Efeito da qualidade da água de irrigação sobre atributos hídricos de um neossolo. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 29, n. 3, p. 389-396, maio/jun., 2005. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
| |
44. | | SILVA, E. F. da; ILKIO-BORGES, F. de S.; RODRIGUES, S. T. Anatomia foliar em microscopia eletrônica de varredura de três cultivares de mandioca do banco de germoplasma da Embrapa Amazônia Oriental. In: SEMINÁRIO CIENTÍFICO DA UFRA, 7.; SEMINÁRIO [DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA] DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 13.; SEMINÁRIO DE PESQUISA DA UFRA, 1., 2009, Belém, PA. Pesquisa e desenvolvimento tecnológico na formação do jovem cientista: anais. Belém, PA: UFRA: Embrapa Amazônia Oriental, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
45. | | ILKIU BORGES, F. de S.; SILVA, E. F. da; BOARI, A. de J.; RODRIGUES, S. T. Anatomia da raiz de Elaeis guineensis Jacq. (Arecaceae) afetada pela doença amarelecimento fatal. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 60.; REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 32.; ENCONTRO REGIONAL DE BOTÂNICOS - MG, BA , ES, 29., 2009, Feira de Santana. Botânica brasileira: futuro e compromissos. Feira de Santana: SBB: UEFS, 2009. Na autoria: ILKIU BORGES [i.e. ILKIU-BORGES]. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
47. | | SILVA, E. F. da; ILKIU-BORGES, F.; PAIVA, K. R. T. de; SOUSA, D. de P. Análise microquímica da raiz de Derris urucu (Killip & A.C. Sm.) J.F. Macbr. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 15., 2011, Belém, PA. A ciência de fazer ciência: anais. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2011. 1 CD-ROM. PIBIC-2011. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
| |
50. | | CALDERANO FILHO, B.; CAPECHE, C. L.; SILVA, E. F. da; FONSECA, O. O. M. da. Levantamento de solos e aptidão agrícola das terras da microbacia Janela das Andorinhas no município de Nova Friburgo, RJ. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. O solo nos grandes domínios morfoclimáticos do Brasil e o desenvolvimento sustentado: resumos expandidos. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 1995. v. 3, p. 1693-1695. Biblioteca(s): Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
| |
52. | | FOCHT, D.; SPAROVEK, G.; SILVA, E. F. da; RANIERI, S. B. L.; WEILL, M. A. M. Influência do avaliador no resultado da classificação de terras em capacidade de uso. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Resumos [...]. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 1999. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
59. | | DEMATTÊ, J. L. I.; MAFRA, A. L.; SILVA, E. F. da. Pedogênese de uma sequência de solos Podzólicos abruptos desenvolvidos do arenito Pirambóia na região de Piracicaba, SP. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 27., 1999, Brasília, DF. Resumos [...]. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 1999. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
| |
Registros recuperados : 344 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
03/02/2015 |
Data da última atualização: |
03/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ZOLDAN, S. M.; BRAGA, G. de S.; FONSECA, F. J.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. |
Afiliação: |
SANDRA MARIA ZOLDAN; GUILHERME DE SOUZA BRAGA; FERNANDO JOSEPETTI FONSECA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT. |
Título: |
Electronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014. |
ISSN: |
1516-8913 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines. |
Palavras-Chave: |
Análise de aroma; Beany flavor; Chemical sensors; Electronic tongue system; Sensores químicos; Sistema língua eletrônica; Special soybean grains; Vegetable types. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117202/1/2014-Brazilian-Archives-of-Biology-and-Technology-v57n5p797.pdf
|
Marc: |
LEADER 01836naa a2200289 a 4500 001 2007617 005 2015-02-03 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1516-8913 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176$2DOI 100 1 $aZOLDAN, S. M. 245 $aElectronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAn electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines. 650 $aSoja 653 $aAnálise de aroma 653 $aBeany flavor 653 $aChemical sensors 653 $aElectronic tongue system 653 $aSensores químicos 653 $aSistema língua eletrônica 653 $aSpecial soybean grains 653 $aVegetable types 700 1 $aBRAGA, G. de S. 700 1 $aFONSECA, F. J. 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 773 $tBrazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba$gv. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|