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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  10/01/2011
Data da última atualização:  11/01/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ASSALIN, M. R.; MORAES, S. G. de; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; DURÁN, N.
Afiliação:  MARCIA REGINA ASSALIN, CNPMA; Sandra G. de Moraes, Instituto de Química - UNICAMP; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; VERA LUCIA FERRACINI, CNPMA; Nelson Durán, Instituto de Química - UNICAMP.
Título:  Studies on degradation of glyphosate by several oxidative chemical processes: Ozonation, photolysis and heterogeneous photocatalysis.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Journal of Environmental Science and Health, Part B, v. 45, n. 1, p. 89-94, 2010.
DOI:  10.1080/03601230903404598
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several different Advanced Oxidation Processes (AOPs) including ozonation at pH 6.5 and 10, photolysis and heterogeneous photocatalysis using TiO2 as semiconductor and dissolved oxygen as electron acceptor were applied to study the degradation of glyphosate (N-phosphonomethyl glycine) in water. The degree of glyphosate degradation, the reactions kinetic and the formation of the major metabolite, aminomethyl phosphonic acid (AMPA), were evaluated. Ozonation at pH 10 resulted in the maximum mineralization of glyphosate. It was observed that under the experimental conditions used in this study the degradation of glyphosate followed the first-order kinetics. The half-life obtained for glyphosate degradation in the O3/pH 10 process was 1.8 minutes.
Palavras-Chave:  Degradação.
Thesagro:  Oxidação.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA9530 - 1UPCSP - PPAPPAT 20102010.00078
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1.Imagem marcado/desmarcadoBOSI, M. G.; BERNABÉ, B. M.; DELLA LUCIA, S. M.; ROBERTO, C. D. Bebida com adição de soro de leite e fibra alimentar prebiótica. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 3, p. 339-341, mar. 2013. Notas científicas. Título em inglês: Drink with the addition of whey and prebiotic dietary fiber.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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