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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSALGADO, C. C.; CRUZ, C. D.; NASCIMENTO, M.; BARRERA, C. F. S. O uso da variância como metodologia alternativa para integração de mapas genéticos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 1, p. 66-73, jan. 2011. Título em inglês: Variance utilization as an alternative methodology for integrating genetic maps.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBHERING, L. L.; BARRERA, C. F.; ORTEGA, D.; LAVIOLA, B. G.; ALVES, A. A.; ROSADO, T. B.; CRUZ, C. D. Differential response of Jatropha genotypes to different selection methods indicates that combined selection is more suited than other methods for rapid improvement of the species. Industrial Crops and Products, v. 41, p. 260-265, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoORTEGA CEDILLO, D.; BARRERA, C. F.; ORTEGA CEDILLO, J.; ORELLANA CARRERA, J.; RESENDE, M. D. V. de; CRUZ, C. D. Estimates of parameters, prediction and selection of an oil palm population in Ecuador. Revista Facultad Nacional de Agronomía, Medellín, v. 71, n. 2, p. 8477-8487, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBHERING, L. L.; BARRERA, C. F.; CEDILLO, D. O.; LAVIOLA, B. G.; ALVES, A. A.; ROSADO, T. B.; CRUZ, C. D. Componentes de variância genética e resposta do pinhão-manso à seleção. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 1 CD-ROM. (Embrapa Agroenergia. Documentos, 005). Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COELHO, M. S.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; AGUIAR, L. A. de; ESPINDOLA, J. A. A.; GUERRA, J. G. M.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CNPAB; SIDNEY PACHECO, CTAA; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; Luiz Augusto de Aguiar, CEPAO (Centro Estadual de Pesquisa em Agricultura Orgânica) / PESAGRO; JOSE ANTONIO AZEVEDO ESPINDOLA, CNPAB; JOSE GUILHERME MARINHO GUERRA, CNPAB; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Influence of boiling on the dry matter contents and on the carotenoids retention of yellow fleshed cassava roots.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 12., 2017, Campinas. Ciência de Alimentos e seu Impacto no Mundo em Transformação. Campinas: UNICAMP, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  SLACA, 12. De 4 a 7 de Novembro de 2017.
Conteúdo:  Vegetables provide 80% of the dietary carotenoids in developing countries. Cassava feeds over 70 million of these people, responsible for more than 500 Kcal of their daily diet. Since some varieties have high levels of pro-vitamin A, whose deficiency is a public health problem that leads to blindness and high rates of children mortality that is a strategic food. However, the preparation forms may alter the content of these nutrients. The objective of this work was to verify the effect of boiling the roots, on the carotenoids retention and on the dry matter content. Two roots of each plant of six different varieties of cassava, donated by the Polo Regional Vale do Paraíba, APTA Regional (Pindamonhangaba, SP) and multiplied in small farm (Cachoeiras de Macacu, RJ) were harvested, peeled and cut into small pieces. The pieces of one were boiled for 20 minutes in 1 L water with 10 g NaCl, drained and ground. The pieces of the other were ground. The dry matter contents, which varied between 17 and 35%, were made by gravimetry after drying the samples in an oven. The total carotenoid contents obtained by spectrophotometry, ranged from 261 to 2048 µg.100g-1. The profile was done by HPLC-PDA. Some samples had carotenoid retentions between 90 and 98%, with reduction of the dry matter by gelatinization of the starch. There was an increase in the percentage of the cis-13-?-carotene isomer after boiling, for three varieties, indicating the isomerization of all-trans-?-carotene. Some had ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Pro-vitamin A.
Thesaurus NAL:  degradation; isomerization.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13907 - 1UPCRA - DD
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