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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
13/03/2020 |
Data da última atualização: |
13/03/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
TEIXEIRA, W. G.; MARTINS, G. C. |
Afiliação: |
WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CPAA; GILVAN COIMBRA MARTINS, CPAA. |
Título: |
Soil physical characterization. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
In: LEHMANN, J.; KERN, D. C.; GLASER, B.; WOODS, W. I. (Ed.). Amazonian dark earths: origin, properties, management. Dordrecht: Kluwer, 2004. Cap. 15, p. 271-286. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Física do Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00488naa a2200133 a 4500 001 2121243 005 2020-03-13 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aTEIXEIRA, W. G. 245 $aSoil physical characterization.$h[electronic resource] 260 $c2004 650 $aFísica do Solo 700 1 $aMARTINS, G. C. 773 $tIn: LEHMANN, J.; KERN, D. C.; GLASER, B.; WOODS, W. I. (Ed.). Amazonian dark earths: origin, properties, management. Dordrecht: Kluwer, 2004. Cap. 15, p. 271-286.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/12/2014 |
Data da última atualização: |
31/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOUVÊA, A. C. M. S.; PEIXOTO, F. M.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.; NOGUEIRA, R. I.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; PACHECO, S. |
Afiliação: |
MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA. |
Título: |
Influence of storage time on the stability of anthocyanins in jamelão (Syzygium cumini) based natural colorant obtained by convective drying. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL DRYING SYMPOSIUM, 19., 2014, Lyon. Proceedings... Lyon: EDP Science, 2014. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
ISBN: |
978-2-75-98-16-31-6 |
ISSN: |
978-2-75-98-1631-6 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
IDS 2014. August 24-27. Editors: Julien Andrieu, Roman Peczalski, Séverine Vessot. Series Editor: Arun S. Mujumdar. |
Conteúdo: |
Tropical fruits have great potential to commercial use as natural colorants, however, they are underexploited. Anthocyanins from jamelão peel revealed to be an alternative source of pigments for food system. Convective drying is a cheap and simple drying process. In order to study the viability of the anthocyanins powder from jamelão peel, as colorant, a stability test was applied for a period of 5 months, every 30 days by HPLC analyses. It was observed a loss of 36% at the end. Despite the loss, the product maintained its quality as colorant, due to the high initial concentration of anthocyanins. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant; Centesimal composition; Color analysis; Corante natural Jamelão; Estabilidade das antocianinas; HPLC. |
Thesaurus NAL: |
anthocyanidins; Syzygium cumini. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01794nam a2200337 a 4500 001 2001319 005 2017-08-31 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-2-75-98-16-31-6 022 $a978-2-75-98-1631-6 100 1 $aSANTIAGO, M. C. P. de A. 245 $aInfluence of storage time on the stability of anthocyanins in jamelão (Syzygium cumini) based natural colorant obtained by convective drying. 260 $aIn: INTERNATIONAL DRYING SYMPOSIUM, 19., 2014, Lyon. Proceedings... Lyon: EDP Science$c2014 300 $c1 CD-ROM. 500 $aIDS 2014. August 24-27. Editors: Julien Andrieu, Roman Peczalski, Séverine Vessot. Series Editor: Arun S. Mujumdar. 520 $aTropical fruits have great potential to commercial use as natural colorants, however, they are underexploited. Anthocyanins from jamelão peel revealed to be an alternative source of pigments for food system. Convective drying is a cheap and simple drying process. In order to study the viability of the anthocyanins powder from jamelão peel, as colorant, a stability test was applied for a period of 5 months, every 30 days by HPLC analyses. It was observed a loss of 36% at the end. Despite the loss, the product maintained its quality as colorant, due to the high initial concentration of anthocyanins. 650 $aanthocyanidins 650 $aSyzygium cumini 653 $aAntioxidant 653 $aCentesimal composition 653 $aColor analysis 653 $aCorante natural Jamelão 653 $aEstabilidade das antocianinas 653 $aHPLC 700 1 $aGOUVÊA, A. C. M. S. 700 1 $aPEIXOTO, F. M. 700 1 $aBORGUINI, R. G. 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aNOGUEIRA, R. I. 700 1 $aNASCIMENTO, L. da S. de M. do 700 1 $aPACHECO, S.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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